12 persoane rănite, după ce Mocănița a deraiat. Printre victime se află și un bebeluș

mocanita1.jpg

Mocănița a deraiat în județul Maramureș iar incidentul a făcut 12 victime, printre care și 2 copii
Foto: Arhivă Click

12 turişti care se aflau în vagonul situat în spatele locomotivei trenului Mocăniţa au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma deraierii acestuia. Printre persoanele rănite se numără și doi copii, unul în vârstă de trei ani și un bebeluș.

12 persoane sunt rănite, printre care și un copil, după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului, în județul Maramureș, sâmbătă, 10 august. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane în momentul deraierii, cursa fiind una obișnuită. Victimele au fost transportate în cel mai scurt timp la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale. 

Mocănița a deraiat în județul Maramureș

„Cei 12 turişti care se aflau în vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit răni uşoare, escoriaţii sau atac de panică, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi Ambulanţa Maramureş, fiind transportaţi la centrul de primiri urgenţe al spitalului orăşenesc din Vişeu de Sus. Starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, aceştia beneficiază de îngrijiri medicale”, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

mocanita-isu-maramures_2.jpg

Mocănița a deraiat
Foto: ISU Maramureș

La intervenţie au participat trei echipaje SMURD, trei echipaje de la Ambulanţă, patru voluntari ai Serviciului Judeţean Salvamont Maramureş şi jandarmi montani. 

„Printre cei 12 turişti aflaţi în primul vagon situat în spatele locomotivei deraiate se aflau o fetiţă de 4 săptămâni şi un băiat în vârstă de 3 ani. Toţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus”, a mai precizat Oana Alexa Gonczi.

Conform aceleiaşi surse, sâmbătă, trenul turistic Mocăniţa a avut 11 vagoane, iar la bord se aflau 340 de turişti. Un reprezentat al Companiei Căilor Ferate Forestiere (CFF), care exploatează trenul Mocăniţa, a explicat că în cel mai scurt timp va fi demarată o anchetă internă pentru a descoperi cauzele producerii incidentului feroviar. În momentul în care a deraiat locomotiva, în vagoanele trenului Mocăniţa se aflau aproape 200 de turişti români. CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocăniţa.

 

Loading...