Managerul spitalului din Vaslui, în stare gravă. Coronavirusul i-a atacat creierul, nu plămânii

Ultima actualizare:

    Ana Rinder, manager al spitalului din Vasluifoto: Smile Fm vaslui
Ana Rinder, manager al spitalului din Vasluifoto: Smile Fm vaslui

Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, este internată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din Capitală, în stare gravă, după ce marţi, 11 august, a fost diagnosticată cu Covid-19. Medicii spun că, în cazul ei, coronavirusul a atacat creierul, nu plămânii, provocând un edem cerebral.

Ana Rinder (43 ani) a ajuns în comă la spitalul din Vaslui, în dimineaţa de 11 august, după ce fiul ei a găsit-o căzută în stare de inconştienţă în casă. De la începutul lunii august, atât ea, cât şi fiul ei se aflau în carantină la domiciliu, adolescentul fiind contact direct al tinerilor confirmaţi pozitiv în cazul focarului de la Costineşti. Depăşiţi de situaţie, medicii din Vaslui au solicitat sprijin Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, hotărându-se transferul pacientei la Bucureşti.

“Medicii i-au administrat medicaţia pentru a rezolva mai întâi edemul cerebral. Vorbim de un exces de lichid în ţesuturile cerebrale. Dar, până când creierul nu va fi uscat, nu putem spune că a trecut pericolul”, a precizat ministrul Sănătăţii, conform Adevărul. Nelu Tătaru a subliniat că nu se poate vorbi de un tratament preferenţial, în cazul de faţă decizia de transfer fiind luată ca urmare a gravităţii cazului. Medicii spun că, în cazul Anei Rinder, virusul SARS-CoV-2 a ales o altă ţintă. Nu plămânii, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, ci creierul, producând o inflamaţie severă, urmată de un edem cerebral.

Medicii încearcă o schemă de tratament nouă în cazul Anei Rinder

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că în cazul Anei Rinder se încearcă introducerea pe o schemă de tratament nouă în ce priveşte terapia pentru coronavirus. ”Este o schemă pe care medicii români o folosesc de puţină vreme şi care a dat rezultate foarte bune mai ales în rândul pacienţilor tineri”, a completat Nelu Tătaru.

Directorul Institutului Naţional Matei Balş, prof. Adrian Streinu Cercel, a precizat că în astfel de cazuri evoluţia este una imprevizibilă şi se poate schimba de la o oră la alta, motiv pentru care, deocamdată, prognosticul este unul rezervat.

Citește și:

5 nereguli în cazul fetei aduse cu ambulanţa de tatăl ei. E pacientul 0 în grupul de tineri bolnavi de la Costineşti

12 tineri au fost confirmați cu noul coronavirus în focarul de la Costinești

Nu mai puţin de 12 tineri au fost confirmaţi pozitiv în cazul focarului de la Costineşti. În cazul fiului managerului spitalului din Vaslui, transportat şi la unitatea medicală pentru investigaţii şi testare, rezultatele nu au fost comunicate. Valul de îmbolnăviri a fost declanşat după ce o adolescentă din Vaslui, fiica unui ambulanţier, a plecat cu un grup de prieteni pe litoral, deşi efectuase testul Covid-19 şi nu primise încă rezultatele. După două zile petrecute la mare, familia a fost informată că fiica lor este infectată cu SARS-CoV-2.

Managerul siptalului din Vaslui s-a dus cu mașina personală la mare să-și aducă fiul acasă, după care s-au autoizolat amândoi la domiciliu, pentru două săptămâni.

Potrivit apropiaţilor, în cursul serii de 10 august, Ana Rinder a început să prezinte semne de boală (pierderea gustului), însă a crezut că acestea ar fi doar pe fond psihic. Pe parcursul nopţii, starea de sănătate s-a degradat, apărând febra foarte puternică, dar Ana Rinder, persoană care nu suferă de alte afecţiuni medicale, a apreciat că poate gestiona situaţia până dimineaţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net