5 nereguli în cazul fetei aduse cu ambulanţa de tatăl ei. E pacientul 0 în grupul de tineri bolnavi de la Costineşti

costinesti_shutterstock_1176352705.gif

Adolescenţii au venit la Costineşti cu tot cu temutul virus

Detalii revoltătoare în cazul tinerilor vasluieni care au plecat la Costineşti, deşi aveau simptome de COVID - 19. Cazul zero, fiica unui ambulanţier care a venit la mare fără a aştepta rezultatul testului, a fost tratat preferenţial. Zece dintre puştii din gaşca fetei sunt infectaţi şi internaţi, în vreme ce familia ambulanţierului nu mai răspunde la telefon.

Autorităţile au acţionat cu dublă măsură în gestionarea focarului de coronavirus izbucnit pe litoral. 31 de tineri care participaseră la o petrecere de majorat în Vaslui au plecat la mare, deşi unii prezentau semne de răceală. Iată cele 5 nereguli din acest caz, care poate duce la multe îmbolnăviri.

  1. N-a aşteptat rezultatul. În grupul de tineri se afla o adolescentă, fiica unui ambulanţier, care efectuase testul COVID - 19, fiindcă avea simptome de răceală, dar nu primise rezultatul. Ea şi-a convins totuşi părinţii s-o lase la mare. Puştii au ajuns pe litoral, în trei grupuri, pe 1 august. Pe 3 august, familia ambulanţierului a a aflat că fata a fost confirmată cu COVID-19. Urmarea? Un întreg lanţ de acţiuni iresponsabile şi încălcări ale legii, scrie adevarul.ro. 
  2. Tatăl nu s-a izolat. Fiind contact direct, tatăl adolescentei ar fi trebuit să rămână în carantină la domiciliu. Deşi nu era de serviciu, el a luat, cu acordul conducerii, o ambulanţă din staţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui şi s-a deplasat pe 3 august la Costineşti. 
  3. Lipsa echipajului. Deplasarea Vaslui - Costineşti şi retur a fost făcut fără un cadru medical însoţitor, aşa cum este procedura în mod curent, ci doar de tatăl – ambulanţier. Managerul de la SAJ Vaslui nu răspunde la telefon, în timp ce directorul medical şi purtătorul de cuvânt sunt în concediu de odihnă. 
  4. Spitalul, ocolit. Mai mult, puştoaica n-a fost transportată la Spitalul Municipal din Bârlad, aşa cum se întâmplă cu toţi pacienţii COVID-19, ci a fost dusă direct acasă. Într-o discuţie cu „Adevărul“, adolescenta a invocat că se află la domiciliu „pe semnătura părinţilor”. Întrebată dacă nu e deranjată că prin gestul ei a pus în pericol sănătatea altora, aceasta a răspuns că „nu”, motivând că şi ea a luat virusul de la altcineva. 
  5. Autorităţile, ignorate. Mai mult, familia sa nu mai răspunde de câteva zile la telefon, în ciuda insistenţei celor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, arată vremeanoua.ro. Astfel, cazul n-a fost monitorizat, iar autorităţile nu ştiau, până joi seară, ce se întâmplã cu această familie.

Click! spune

Autorităţile din Vaslui au organizat mai multe transporturi pentru a aduce grupul de tineri de pe litoral. Spre deosebire de fiica ambulanţierului, ceilalţi au avut parte de un tratament conform legii. Cele trei grupuri au fost transportate cu autospeciale de la ISU Vaslui. Zece dintre ei au fost depistaţi pozitiv şi au fost internaţi.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1