Liviu Dragnea, motivele pentru care nu a exclus-o pe Firea din PSD

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a explicat care sunt motivele pentru care Gabriela Firea nu a fost exclusă din partidFoto: Arhivă Click!
Liviu Dragnea a explicat care sunt motivele pentru care Gabriela Firea nu a fost exclusă din partidFoto: Arhivă Click!

După ce a avut loc o ședință CEx în PSD, luni, 19 noiembrie, decizia întrunirii ca fost ca Gabriela Firea să rămână fără funcțiile pe care le deținea în cadrul PSD. Liviu Dragnea, liderul partidului, a explicat ulterior care sunt motivele pentru care s-a luat această decizie, în locul excluderii definitive a Gabrielei Firea din Partidul Social Democrat.

La sfârșitul ședinței Comitetului Executiv Național (CEx) al PSD, desfășurată luni, 19 noiembrie, conducerea a decis ca Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, să rămână fără funcțiile pe care aceasta le deținea în cadrul partidului. Liviu Dragnea a explicat, ulterior, de ce nu a fost Firea pur și simplu exclusă din PSD. 

Liderul Partidului Social Democrat a susținut că nu era cazul ca primarul general, membru în PSD, să fie exclus în partid şi a negat că a discutat cu primarii de sectoare „pentru a desfiinţa Bucureştiul”, așa cum l-a acuzat Gabriela Firea, în urmă cu ceva vreme. De asemenea, Dragnea explicat că sunt diferite situațiile ce îi privesc pe Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, motiv pentru care s-a decis ca primarul general al Capitalei să nu fie exclus din partid, conform Digi 24

Liviu Dragnea, declarații după ședința CEx PSD

„Orice măsură de genul ăsta poate avea si un revers, depind doar comportamentul şi atitudinea fiecăruia, nu are rost să facem paralelism între cele două situaţii. Nu a dorit nimeni în comitetul executiv naţional ca Gabriela Firea, primar general, să fie exclusă. Nu e vorba de cine a câştigat mai mult sau mai puţin.

Am explicat despre unele afirmaţii care s-au făcut în spaţiul public de către Gabriela Firea. Am încercat să o conving că ce a spus nu era adevărat. Nu m-am întâlnit cu primarii de sectoare pentru a desfiinţa Bucureştiul.

În primul rând aşa ceva nu se poate, nu m-am întâlnit să facem şase oraşe în Bucureşti sau ca să luăm banii de la Bucureşti să îi ducem undeva. A fost o solicitare la ultima CEx, mi-au spus că vor să participe la proiecţia de repartizare şi formare a bugetelor locale, le-am spus că trebuie să o aştepte pe Gabriela Firea şi împreună să meargă la Ministerul de Finanţe să discute despre cel mai bun sistem de alocare a fondurilor pe Bucureşti.

Am vorbit cu Teodorovici, să meargă totuşi să discute, cred că şi acum o aşteaptă Teodorovici. Nu sunt de acord să mai continue cu aceste aprecieri, că nu susţin sau că blochez proiecte din Bucureşti. Guvernul şi fiecare minister încearcă să ajute Bucureştiul. Nu s-a pus problema, nu era cazul ca primarul general, membru în PSD să fie exclus din PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Reacția Gabrielei Firea

„Dacă mi se vor lua funcțiile politice nu voi fi cu nimic afectată. Prezența mea în BPN și CEx nu au adus nimic bun bucureștenilor. Tot ce am făcut și nu am făcut în doi ani ca primar general, sunt primul critic al meu, nu spun că am făcut de nota 10, dar tot ce s-a făcut a fost prin munca echipei mele, cu niciun alt sprijin, din păcate”, a mai adăugat Gabriela Firea. „Mi s-a spus că sunt vinovată pentru situația din Ilfov. Mi se pare o măsură nedreaptă, e o răzbunare”, a declarat Gabriela Firea, la intrarea în ședință. Aceasta a anunțat, de asemenea, că și-a dat demisia din calitatea de președinte interimar la PSD. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net