Gabriela Firea rămâne fără funcții în PSD! Și-a dat demisia de la șefia PSD București

Ultima actualizare:
Gabriela Firea a mărturisit că se aștepta la aceste decizii
Gabriela Firea a mărturisit că se aștepta la aceste decizii

În cadrul ședinței Comitetului Executiv Național (CEx) al PSD, desfășurată luni, 19 noiembrie, conducerea a decis ca Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, să rămână fără funcțiile pe care aceasta de deținea în cadrul partidului.

După ce conflictul dintre Gabriela Firea și liderul PSD Liviu Dragnea a devenit tot mai greu de rezolvat, se pare că primarul general al Bucureștiului a primit „pedeapsa” pentru acuzațiile sale tot mai vocale la adresa liderului politic. În urmă cu puțin timp, Firea a dezvăluit câteva informații surprinzătoare din interiorul partidului, incriminatoare la adresa lui Dragnea. 

Conducerea PSD, întrunită luni în ședința CEx a PSD, i-a solicitat Gabrielei Firea să renunțe la toate funcțiile pe care le deține în partid. În urma mai multor schimbări organizatorice, primarul general al Capitalei a rămas deja fără funcțiile deținute la PSD București și PSD Ilfov și a renunțat și la cea de vicepreședinte al partidului, după ce și-a dat demisia din această funcție. 

Conducerea PSD Ilfov a fost dizolvată și, cum șefa acestei filiale era Gabriela Firea, aceasta a fost singura modalitate statutară prin care Gabriela Firea putea fi înlăturată de la conducerea acestei filiale, potrivit informațiilor oferite de Digi 24


    Gabriela Firea a mărturisit că se aștepta la aceste decizii Foto: Captură Video Pro TV
Gabriela Firea a mărturisit că se aștepta la aceste decizii Foto: Captură Video Pro TV

La scurt timp, după ce a i-a fost solicitat de către Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD  să renunțe la toate funcțiile pe care le deține în partid, Gabriela Firea a anunțat că demisionează și din funcția de vicepreședinte al PSD, deși inițial explicase că nu are în vedere acest lucru. Aceste decizii fiind luate, Firea rămâne fără funcții de conducere în PSD, devenind un simplu membru de partid. Totuși, aceasta va rămâne în continuare primarul general al Capitalei, însă va rămâne fără sprijinul Partidului Social Democrat. 

Declarațiile Gabrielei Firea

„Este regretabil faptul că deja ştim ce se va întâmpla în şedinţă, iar aceasta încă nu a început. (..) Mi-am depus acum demisia din calitatea de președinte interimar la PSD București. Este o formă de protest a mea, pentru faptul că de 2 ani de zile Dragnea a blocat alegerile la această organizație și la alte câteva din țară, probabil pentru a fi vulnerabili și de a depinde doar de domnia sa. Cred că și statutul ar trebui să fie amendat, în sensul că opoziție interimară nu poate să dureze 2 ani, așa cum mi s-a întâmplat mie”, a susținut Firea, la intrarea în şedinţa CEx. 

„Dacă mi se vor lua funcțiile politice nu voi fi cu nimic afectată. Prezența mea în BPN și CEx nu au adus nimic bun bucureștenilor. Tot ce am făcut și nu am făcut în doi ani ca primar general, sunt primul critic al meu, nu spun că am făcut de nota 10, dar tot ce s-a făcut a fost prin munca echipei mele, cu niciun alt sprijin, din păcate”, a mai adăugat Gabriela Firea. „Mi s-a spus că sunt vinovată pentru situația din Ilfov. Mi se pare o măsură nedreaptă, e o răzbunare”, a spus ea. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net