Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-au îmbrăcat doamnele din politica românească la vot

Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă nu s-a despărțit de broșa norocoasă nici la vot
Viorica Dăncilă nu s-a despărțit de broșa norocoasă nici la vot

Cele mai importante doamne din politica românească au ieșit la vot în prima parte a zilei, pentru a le da un exemplu alegătorilor. Pe lângă cuvintele mobilizatoare rostite la ieșirea de la vot, doamnele Dăncilă, Firea, Iohannis, Turcanu sau Băsescu au transmis un mesaj și prin vestimentația aleasă.

Candidata din partea PSD la președinția României, Viorica Dăncilă, a venit cu broșa norocoasă și la vot. Dăncilă a ales un deux-pièces, taior și fustă, cu nasturi supradimensionați, din mărgele albe. Culoarea pentru care a optat candidata social-democrată trimite subtil la celebra controversă a flăcării violet de la alegerile din 2009.

Vicepremierul Raluca Turcan a purtat un pardesiu camel la vot
Vicepremierul Raluca Turcan a purtat un pardesiu camel la vot

”Am votat pentru o României a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură şi demnă cu care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine, că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii şi salarii, am votat împotriva austerităţii. Am votat pentru o Românie unită în care fiecare român să se regăsească în deciziile preşedintelui României”, a declarat Viorica Dăncilă la ieșirea de la urne.

Carmen Iohannis a votat la Sibiu

Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen, a votat la o secție din orașul Sibiu, îndemnându-i pe alegători să meargă la urne. Carmen Iohannis a ales o ținută pacifistă, o bluză albă și un taior argintiu. O ținută modernă și lejeră, care amintește de stilul primei doamne a Franței, Brigitte Macron.

Gabriela Firea a ales o ținută rock pentru vizita la secția de votare
Gabriela Firea a ales o ținută rock pentru vizita la secția de votare

”Astăzi am votat pentru România normală și vă invit pe toți la vot. Este foarte important să vină toți românii la vot”, a spus Carmen Iohannis, potrivit Mediafax.

Vicepremierul Raluca Turcan a mers la sigur, cu o ținută elegantă. Turcan a ales o maletă albă și un pardesiu camel.

“Am votat pentru o României în care legea e lege pentru toţi, am votat pentru o Românie în care instituţiile să ajungă să funcţioneze pentru cei mulţi şi nu pentru clientela politică, pentru o Românie în care instituţiile au eficienţă în materie de sănătate, educaţie, ordine publică, siguranţă”, a declarat Raluca Turcan.


    Vicepremierul Raluca Turcan a purtat un pardesiu camel la votfoto: Inquam Photos
Vicepremierul Raluca Turcan a purtat un pardesiu camel la votfoto: Inquam Photos

Gabriela Firea a votat la prima oră

Foarte activă în ultima vreme în spațiul public și prima la secția de votare, Gabriela Firea a ales o ținută rock pentru vizita la secția de votare. Primărița Capitalei a ales o ținută complet neagră, cu o geacă scurtă din piele, cu ținte și catarame. ”Am votat cu gândul la copiii acestei ţări. să trăiască într-o ţară în care toţi copiii să aibă şanse egale, atât de educaţie, cît şi de dezvoltare. Am votat cu gândul la un preşedinte care va pune capăt unor măsuri de austeritate care vor face foarte mult rău”.

Maria Băsescu a purtat un deux-pièces Chanel la vot
Maria Băsescu a purtat un deux-pièces Chanel la vot

Fosta primă doamnă a României, Maria Băsescu, a votat în cursul dimineții la Liceul Jean Monnet din Capitală. Soția lui Traian Băsescu a mers pe mâna conservatorismului vestimentar. Maria Băsescu a ales un deux-pièces Chanel, bleumarin, din stofă boucle, cu nasturi sidefii și o broderie fină pe margini și la manșete. Este vorba despre același costum pe care l-a purtat domană Băsescu în ziua în care soțul ei a depus jurământul ca cetățean moldovean.

Carmen Iohannis a ales o bluză albă și un taior lung argintiu
Carmen Iohannis a ales o bluză albă și un taior lung argintiu

Clotilde Armand, consilier local din partea USR la Primăria Sectorului 1, a votat după-amiază. Franțuzoaica a ales o rochie albastră petrecută în partea de sus, plisată în partea de jos și închinsă cu un cordon lung în talie. Fosta candidată la primăria Sectorului 1 a purtat una din perechile de cercei vintage care au făcut-o celebră printre iubitoarele de modă de la noi.

”Votat! Ceva frumos se întâmplă astăzi cu democrația din România: record absolut de prezență la vot în diaspora, peste 400.000 voturi. Națiunea română își ia revanșa față de cei care și-au bătut joc de ea. Astăzi scriem istoria. La vot!”, a scris Clotilde Armand pe contul personal de Facebook.

Clotilde Armand a ales o rochie albastră pentru votul la alegerile prezidențiale 2019
Clotilde Armand a ales o rochie albastră pentru votul la alegerile prezidențiale 2019

Citește și:

Alegeri prezidenţiale 2019. Ion Iliescu şi soţia lui Nina au cerut urna mobilă ca să voteze

Primele incidente la alegerile prezidențiale 2019! Doi şoferi care ar fi trebuit să transporte buletinele de vot spre secţii, găsiţi băuţi

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net