Alegeri prezidenţiale 2019. Ion Iliescu şi soţia lui Nina au cerut urna mobilă ca să voteze

Ultima actualizare:

    Nina și Ion Iliescu s-au cunoscut pe băncile liceului și s-au căsătorit în 1951FOTO: adevarul.ro
Nina și Ion Iliescu s-au cunoscut pe băncile liceului și s-au căsătorit în 1951FOTO: adevarul.ro

Ion Iliescu nu va ieşi în duminica alegerilor din casă pentru a merge la vot. Fostul preşedinte a cerut urna mobilă la domiciliu. El a făcut o cerere sâmbătă la Liceul Jean Monnet din Sectorul 1. Politicianul a fost internat de mai multe ori în cursul acestui an la Spitalul Elias din cauza unor probleme cardiace.

Ion Iliescu se resimte după problemele de sănătate recente sau este doar precaut. Fostul şef de stat nu va merge aşa cum obişnuia la Liceul Jean Monnet ca să voteze , ci îşi va exercita dreptul contituţional la domiciliu. pentru asta, el a cerut urna mobilă. Politiocianul a  depus la secţia de vot nr. 63 de la Liceul Jean Monnet o cerere, urmând ca reprezentanţii jandarmieriei să-i însoţească pe membrii comisiei care se vor deplasa acasă la Ion Iliescu. 

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Peste un milion de români au votat deja în țară

Nici la alegerile europarlamentare din luna mai 2019 fostul președinte nu s-a prezentat la urne. Ultima oară când Ion Iliescu a venit la vot a fost în alegerile parlamentare din 2016, acesta spunând cu acel prilej că „prezenţa la vot e absolut obligatorie”.

Duminică dimineaţă, în jurul orei 09, la Liceul Jean Monnet, a votat deja actualul preşedinte Klaus Iohannis. 

Cine poate solcita urna mobilă

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna specială (mobilă) de la secţia de votare cea mai apropiată de locul în care se află în ziua alegerilor printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative. În ziua alegerilor, o echipă formată din doi membri ai biroului electoral se va deplasa la locul unde se află alegătorul, cu urna specială și materialele necesare votării. Fiecare secție de votare are o singură urnă specială, care trebuie să fie la ora 21:00 înapoi la secția de votare. Urna specială se poate folosi doar pentru secțiile din țară.

Aceleași reguli se aplică și persoanelor reținute sau internate în instituții medicale. Urna poate fi solicitată și de persoanele care în ziua votării se află în țară și care din cauza specificului activității pe care o desfășoară nu se pot prezenta la secția de votare.

Ion Iliescu, externat în urmă cu o lună de la Spitalul Elias

ion Iliescu a fost externat la data de 10 octombrie, în urmă cu o lună. Medicii de la Spitalul Elias, acolo unde fostul președinte a avut parte de îngrijiri medicale, au precizat că Iliescu va continua tratamentul la domiciliu. În vârstă de 89 de ani, Iliescu a fost internat pe 4 octombrie din cauza unor probleme cardiace.

De asemenea, medicii au explicat că fostul șef al statului va reveni la controale periodice, pentru a i se urmări astfel evoluția stării de sănătate. Ion Ililiescu a fost internat la Spitalul Elias după ce a acuzat stări de rău. Potrivit medicilor, este vorba despre problemele cardiace pe care Ion Iliescu le avea și care, cu timpul, s-au înrăutățit.  

„Domnul Ion Iliescu a fost externat astăzi din spital. Tratamentul va vontinua la domiciliu, conform recomandărilor medicale. Urmărirea evoluției va fi asigurată prin controalele periodice”, a spus joi manager spitalului, Dr. Mugur Ardelean.

La începutul lunii aprilie, fostul președinte a fost operat de ericardită lichidiană - tamponadă cardiacă, la spitalul CC. Iliescu din București. Ion Iliescu a mai fost operat la inimă, în 2007 la Paris, atunci când i-au fost montate stenturi.

Citeşte şi:

Topul politicienilor ”nemuritori”. Pe ce loc este Ion Iliescu

Ce pensii au foștii președinți. Câți bani încasează la bătrânețe Constantinescu, Băsescu şi Iliescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net