Gabriela Firea a votat la prima oră. Cele mai importante declarații ale politicienilor

Ultima actualizare:

    Printre primii politicieni care au venit la vot a fost primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la ora 7.04Foto Mediafax
Printre primii politicieni care au venit la vot a fost primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la ora 7.04Foto Mediafax

Printre primii care au votat la alegerile prezidențiale 2019 au fost politicienii. La ora 7.04, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, apoi au apărut pe rând, Ludovic Orban, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis și încă mulți alții.

Secțiile votare din țară s-au deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00. Sunt așteptați 18,2 milioane de români din țară și peste 715.000 în Diaspora.

Alegeri prezidențiale 2019. Pentru ce au votat politicienii

  • Ora 7.04. Printre primii politicieni care au venit la vot a fost primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. ”Am votat cu gândul la copiii acestei ţări. să trăiască într-o ţară în care toţi copiii să aibă şanse egale, atât de educaţie, cît şi de dezvoltare. Am votat cu gândul la un preşedinte care va pune capăt unor măsuri de austeritate care vor face foarte mult rău”, a declarat Firea după vot.
  • Ora 7.05. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a votat în jurul orei 7.05. “Din respect pentru cei care acum 30 de ani şi-au sacrificat viaţa pentru ca noi românii să avem astăzi acest drept, îi invit să voteze indiferent de opţiunea lor, este până la urmă nu doar un drept, în amintirea lor e chiar o obligaţie morală”,a  declarat Vela înainte de a intra în secţia de votare.
  • Ora 7.15. Ministrul educaţiei, Monica Anisie, a fost întrebată în legătură cu faptul că la secţiile de votare din străinătate nu mai sunt cozile de la alte alegeri şi cum i se pare acest lucru, spunând: “E un lucru foarte bun, în felul aceste iarăşi vorbim despre normalitate. Aşa ar fi trebuit să fie întotdeauna, omul nu trebuie să fie umilit şi să stea la rând pentru a-şi exercita un drept fundamental”.
  • Ora 8.00. Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat că a votat împotriva tăierilor de pensii şi salarii, împotriva austerităţii. ”Am votat pentru o României a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură şi demnă cu care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine, că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii şi salarii, am votat împotriva austerităţii. Am votat pentru o Românie unită în care fiecare român să se regăsească în deciziile preşedintelui României”, a declarat Viorica Dăncilă.
  • Ora 8.10. Premierul Ludovic Orban: ”Am votat în mod evident pentru o Românie normală, pentru o Românie dezvoltată, puternică, respectată în lume, în care drepturile şi libertăţile fiecărui cetăţean sunt respectate cu sfinţenie şi în care fiecare om are o şansă de a reuşi în viaţă”,a declarat Orban.
  • Ora 8.00. Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, spune că a votat la Buzău ”cu speranţa unei Românii mult mai bune şi mai liniştite” şi cu ”omul care în ultimii ani a ajutat foarte mult Buzăul.
  • Ora 9.00. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a votat pentru România normală. ”Astăzi este o zi extrem de importantă pentru România, dar recunosc că şi pentru mine personal. Am votat pentru România normală, îmi doresc un viitor foarte bun pentru România şi sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulţi români îşi doresc acelaşi lucru. Astăzi în ziua votului este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an, ziua votului este ziua cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic.”, a declarat preşedintele.
  • Ora 9.10. Vicepremierul Raluca Turcan spune că a votat la Sibiu.  “Am votat pentru o României în care legea e lege pentru toţi, am votat pentru o Românie în care instituţiile să ajungă să funcţioneze pentru cei mulţi şi nu pentru clientela politică, pentru o Românie în care instituţiile au eficienţă în materie de sănătate, educaţie, ordine publică, siguranţă. Pentru o Românie în care părinţii şi bunicii îşi cresc copiii fără să se teamă că infractorii sunt puşi în libertate, pentru o Românie în care dacă te duci la şcoală înveţi carte şi dacă vrei să te angajezi, te angajezi pe bază de meritocraţie şi nu de pile. Există un singur candidat la Preşedinţie care poate să aibă un guvern partener şi care să ne aducă în această Românie în care drepturile fundamentale sunt respectate în care românii se simt bine şi în siguranţă”, a declarat Turcan la ieşirea din secţia de votare.
  • Ora 10.00. Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a votat la o secţie din judeţul Harghita. ”Am votat pentru viitorul României, pentru respect si pentru încredere. Am votat pentru  societate şi pentru o ţară care va investi în cele două resurse importate, omul şi natura, în educaţie şi în protecţia mediului şi susţinerea economiei. Sunt convins ca astăzi va fi o prezenţă mare si eu spun sa mergeţi la vot, sa votaţi si sa alegeţi cea mai bună soluţie pentru România” a afirmat candidatul UDMR.
  • Ora 10.10. Liderul USR PLUS, Dan Barna: “Am votat astăzi pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările de acum, nu de peste 5 ani, nu de peste 10 ani. Am votat la finalul unui proces în care zic eu că românii au înţeles care e miza acestor alegeri şi că într-adevăr generaţia de după 89 se implică. Este un vot pentru viitor, un vot în care am foarte mare încredere”, a declarat Bana, la ieşirea din secţia de votare.  El s-a prezentat la vot alături de soţia sa, de părinţii săi, de fraţi şi alături de doi colegi.
  • Ora 10.15. Candidatul PMP Theodor Paleologu a afirmat că a ”a vota înseamnă a îndeplini o îndatorire”, iar exercitarea acestui drept e un act sacrosanct în democraţie, o chestiune de respect”. ”Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive de a trăi şi de a  munci în România. Am votat pentru ca tinerii ca el, oameni din generaţia lui să aibă motive să rămână în România şi să contribuie la bunăstarea acestei ţări.  Am votat pentru o Românie a respectului respect pentru muncă, respect pentru educaţie, respect pentru moştenirea culturală şi spirituală a României şi a Europei, respect pentru românii de toate vârstele, tineri şi bătrâni, pentru românii din România  şi în afara ţării”, a declarat Paleologu.
  • Ora 10.45. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că aceste alegeri prezidenţiale s-au desfăşurat într-un perfect anonimat. “Pentru prima oară în 30 de ani asistăm la nişte alegeri care practic au fost într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără ca să existe dezbaterile necesare în aşa fel încât alegătorii să poată să ia cunoştinţă de programul fiecărui candidat, să voteze apoi raţional, pe baza ofertei electorale făcute de fiecare. Este un deficit democratic grav din acest motiv şi am de gând să fac o propunere pentru modificarea legislaţiei electorale astfel încât campania electorală să fie una vizibilă din toate punctele de vedere în aşa fel încât alegătorii să poată să cunoască care este programul fiecărui candidat”, a afirmat Tăriceanu.
  • Ora 11.00. Traian Băsescu a spus după ce a votat că ”este timpul pentru un schimb de ștafetă”. ”Generația mea și-a făcut treaba, a venit rândul celor mai tineri.”

Sursa: news.ro

Citește și:

Tot ce trebuie să ştii despre alegerile prezidențiale 2019

Candidatul Ninel Peia s-a rugat să câștige alegerile? A dispărut joi noapte și fost găsit la Putna

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net