Primele incidente la alegerile prezidențiale 2019! Doi şoferi care ar fi trebuit să transporte buletinele de vot spre secţii, găsiţi băuţi

Ultima actualizare:

    Alegeri prezidențiale 2019Foto: Arhivă
Alegeri prezidențiale 2019Foto: Arhivă

Au apărut și primele nereguli organizatorice ale alegerilor prezidențiale 2019! Doi şoferi care ar fi trebuit să transporte buletinele de vot spre secţii au fost găsiţi băuţi, transmit reprezentanții poliției.

În urma testării conducătorilor auto angajați pentru transportul buletinelor de vot au fost depistați doi șoferi, care la testarea cu aparatul etilotest au prezentat valori de 0,06 și respectiv 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, au anunțat reprezentanții poliției. Bărbații au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și de asemenea le-au fost reținute permisele de conducere.

Poliția Capitalei acționează în aceste zile cu peste 2. 200 de polițiști, cărora li se alătură alte efective ale Ministerului Afacerilor Interne. Începând cu ora 8:00 a început transportul buletinelor de vot către secțiile organizate la nivelul municipiului Bucureşti.

„Pentru a ne asigura că nu vor exista incidente pe parcursul acestei activități, toți conducătorii auto sunt testați cu aparatul alcooltest și de asemenea sunt verificate documentele, atât ale celor ce se află la volan, cât și ale autoturismelor de transport. După ce buletinele vor ajunge în siguranță la secțiile organizate, ne vom prelua posturile dedicate, și aici vorbim despre paza obiectivelor atribuite, adică spațiile unde sunt organizate secțiile de votare. Ne vom îndeplini întocmai obligațiile, în acord cu atribuțiile poliției. De asemenea, suntem pregătiți să intervenim la orice apel 112 sau solicitare directă”, mai transmite Poliția, potrivit Digi 24. 

Oamenii din Diaspora, emoționați la vot: „Am votat ca să mă întorc acasă”

Prezența la vot din Diaspora de anul acesta pentru alegerile prezidențiale a fost una record. Numărul românilor care au votat în străinătate la primul tur al alegerilor prezidentiale se apropie de 200 de mii. Unii dintre aceștia au venit la vot extrem de emoționați, motivați, spun ei, de dorința de a se putea întoarce acasă și a duce un trai bun în țara lor. „Am votat ca să mă întorc acasă. În locul unde îmi sunt părinții, frații...”, a mărturisit o femeie din Milano, plângând. „Eu sper să mă întorc acasă. Dar, deocamdată, aici ne-am găsit de muncă, un trai mai bun ca acasă”, a adăugat un alt bărbat venit la vot. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net