Ciolacu, replică pentru Iohannis: ”Nu ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația”

marcel-ciolacu.jpg

marcel ciolacu cu masca sub barbie
Marcel Ciolacu se războiește de la distanță cu președintele Klaus Iohannis pe tema legii carantinării
foto: Inquam Photos

Războiul politic se întețește în jurul legii care care ar trebui să reglemeteze carantina și izolarea. Liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat marți la declarațiile președintelui Iohannis, care a spus că este ”siderat” de felul în care social-democrații tergiversează lucrurile în Parlament. ”Nu ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația”, a transmis Ciolacu.

În vreme ce pacienții testați pozitiv sunt externați la cerere, iar medicii se declară depășiți de numărul tot mai mare de cazuri noi, pandemia de coronavirus pare să fi devenit subiect de ceartă electorală pentru liderii politici din România.

După ce președintele Klaus Iohannis s-a declarat ”siderat” de tergiversarea în Parlament a votării  legii care ar trebui să reglementeze carantina și izolarea, liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat pe pagina personală de Facebook.

'Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține că guvernul Orban a scăpat pandemia de sub control

Social democratul susține că ”dacă există români care contestă existenţa virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele preşedintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o «simplă răceală»”.

”Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Preşedinte, aparţine în integralitate Guvernului Său! Aţi avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar aţi scăpat situaţia de sub control! NU mai încercaţi să găsiţi vinovaţi! Aţi trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile şi libertăţile cetăţeneşti! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaţilor şi este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda şantajului şi nu vom permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Soluţia este o lege clară, aplicabilă şi care să nu permită abuzuri. Asta vom şi face!”, a mai scris Ciolacu.

Citește și:

PSD s-a răzgândit după ce a votat Legea Carantinei în Camera Deputaților. Votul din Senat a fost amânat

Klaus Iohannis a cerut adoptarea legii în regim de urgență

Președintele Klaus Iohannis a reluat marți apelul către Parlament să adopte urgent legea care reglementează carantina și izolarea, el declarându-se siderat și șocat de atitudinea PSD, care tergiversează adoptarea actului normativ. "Este șocant, fiindcă această tergiversare poate să coste viața a zeci, poate a sute de români", a afirmat Iohannis.

Marți, 14 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 637 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 30 de decese în ultimele 24 de ore.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1