Klaus Iohannis acuză PSD că tergiversează adoptarea în Senat a Legii privind carantina și izolarea

klaus-iohannis.jpg

Președintele României, Klaus Iohannis a explicat de ce este necesară adoptarea cât mai rapidă a Legii carantinei și izolării
Președintele României, Klaus Iohannis acuză PSD că blochează măsurile sanitare anti Covid
Citeste tot despre: 

După ce adoptarea Legii privind carantina și izolarea s-a blocat în Senat, președintele Klaus Iohannis a făcut marți un nou apel către Parlament să adopte urgent documentul. Președintele s-a declarat siderat și șocat de atitudinea PSD, care tergiversează adoptarea actului normativ.

Declarațiile șefului statului survin în contextul în care, în Camera Deputaților, Opoziția, în frunte cu PSD a trecut într-o zi legea. În schimb în Senat aceeași Opoziție s-a răzgândit și blochează de trei zile adoptarea documentului. Iată ce a declarat Klaus Iohannis:

-Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii, COVID-19, este cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie, din ultimul secol. De 100 de ani încoace, nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, un impact care se resimte în viața fiecăruia, în viața națiunilor, care se resimte foarte puternic în economiile naționale.

-Din păcate, și în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi, iată, din nefericire, avem iarăși 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.

-Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă, și spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta este una ușoară. Ba alții chiar, adepții unor teorii conspiraționiste, spun că nici nu există boala.

-Această boală, din păcate, există. Este o boală grea și cu un impact devastator asupra lumii, dar și asupra României, din păcate.

-Este foarte greu de luptat cu această boală și de aceea săptămâna trecută am spus „acum nu este momentul unor dispute politice, dacă vorbim despre combaterea acestei epidemii.

-De aceea, vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament acum, când este în discuție o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor.

-Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea, pe bună dreptate, s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege.

-PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. Ziceau că trebuia să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele Curții Constituționale.

-PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, rațiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege.

-Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție. Și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi.

-PSD privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii. Privează Guvernul de acest instrument, care reglementează izolarea și carantinarea.

-Vă spun drept – este extrem de trist, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci, doamne ferește, poate chiar a sute de români.

-Reiau apelul meu către Parlament: finalizați discuțiile! Aprobați o formă bună pentru această lege!

-Altfel, veți fi, moralmente, răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români! Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă".

Marți au fost raportate 637 de noi îmbolnăviri în România, bilanțul ajungând la 33.585, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 14.237 de teste. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 30 de decese din cauza COVID-19

 

Citiți și

 

PSD s-a răzgândit după ce a votat Legea Carantinei în Camera Deputaților. Votul din Senat a fost amânat

 

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Ce presupune acest lucru

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1