LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 4.761 de persoane infectate și 215 decese. Spitalul de la Deva, militarizat

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică, 22 martie, primele decese cauzate de noul coronavirus la noi în țară. Miercuri, 8 aprilie, bilanțul a ajuns la 215 morți.

Coronavirus România, 8 aprilie

UPDATE 16.25 Autoritățile au confirmat cinci noi decese cauzate de coronavirus, bilanțul morților urcând astfel la 215. Este vorba despre:

 • un bărbat, 53 de ani, din județul Suceava. Diagnostic: cardiomiopatie dilatativă, insuficiență cardiacă cronică, proteză mecanică aortă, anuloplastie mitrală;
 • un bărbat, 89 de ani, din București. Condiții medicale pre-existente: boală cardiovasculară cronică;
 • un bărbat, 70 de ani, din județul Hunedoara. Condiții medicale pre-existente: hipertensiune arterială;
 • un bărbat, 70 de ani, din județul Sibiu. Condiții medicale pre-existente: boală cardiovasculară, renală și pulmonară cronică;
 • un bărbat, 68 de ani, din județul Sibiu. Condiții medicale pre-existente: hepatită cronică etanolică, boala Parkinson, chist hidatic peritoneal.

UPDATE 14.45 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă un deces - 210 în total.

 • Femeie, 60 de ani, din județul Mureș, internată cu febră, stare de astenie accentuată, cefalee și durere toracică la Spitalul Județean Tg.Mures, în UPU-SMURD, transferată la Spitalul Municipal Sighișoara. Condiții medicale preexistente: boală cardio-vasculară, HTA.

UPDATE 13.00 Pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate și externate.

209 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 162 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.556 de persoane. Alte 89.976 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 47.207 de teste.

bilant coronavirus romania.jpg

bilant coornavirus romania 8 aprilie
Bilanț coronavirus România-8 aprilie

UPDATE 12.20 Noul bilanț al deceselor cauzate de coronavirus pe teritoriul României: 209

 • Bărbat, 64 de ani din județul Hunedoara. Internat în Spitalul Municipal Hunedoara - Secția ATI. Decedat pe data de 05.04.2020. Confirmat pe 07.04.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Condiții medicale preexistente: BPOC. Cardiomiopatie dilatativa. HTA. Insuficiență cardiaca NIHA III/IV. Obezitate.
 • Femeie, 61 de ani din județul Hunedoara, internată în Spitalul Municipal Orăștie cu ciroză hepatică toxică, hipersplenism, ascită, encefalopatie hepatică gr.II, pleurezie, litiaza biliară. 

UPDATE11.15 Bilanțul deceselor a ajuns la 207 persoane infectate cu Covid-19.

 • Bărbat, 67 de ani din județul Hunedoara. Internat la Spitalul Municipal Orăștie, transferat apoi în Spitalul Judetean Deva-Sectia Boli Infecțioase-ATI, cu diagnosticul Metaplazie mieloida. Diabet zaharat. Insuficiență respiratorie. 
 • Bărbat, 63 de ani, din județul Alba. A fost tratat inițial la domiciliu, apoi internat în Spitalul Municipal Blaj cu febră, tuse neproductivă. Diagnistic la internare: Pneumonie bilaterală. Insuficiență respiratorie acută, HTA, Obezitate.

UPDATE 09.30 Autoritățile au anunțat încă două decese cauzate de coronavirus, totalul ajungând acum la 205.

 • Bărbat, 90 de ani, din județul Alba. Internat luni la ATI cu sepsis cu punct de plecare pulmonar, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută, tromboză venoasă profundă și Covid-19 în observație, ce a fost confirmat a doua zi.
 • Femeie, 67 de ani, din jud. Botoșani, internată în perioada 18/03-31/03/2020 în SJU Botosani-Sectia Cardiologie. Reinternată în data de 04/04/2020 în Spitalul de Boli infecțioase Botoșani. Condiții medicale preexistente: Diabet zaharat tip II insulino-necesitant. Cardiomiopatie dilatativa. Bloc de ramura major. Insuficiență aortică mitrala si tricuspidiană. Insuficiență cardiacă nivel III NIHA.

UPDATE 08.50 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că bilanțul a ajuns la 203 decese cauzate de coronavirus.

 • Bărbat 53 de ani, ambulanțier din Suceava
 • Femeie, 61 ani, din județul Mureș. Internată cu dureri precordiale și retrosternale, dispnee severă. Pacienta avea condiții medicale pre-existente: Insuficiență mitrală, BPOC, boală hepatică cronică.
 • Femei, 38 de ani, din jud, Constanța. Fără posibilă expunere identificată, fără condiții medicale pre-existente
 • Femeie, 90 de ani, din București. Internată cu febră și alterarea stării generale la Institutul Cantacuzino, transferată la Spitalul Floreasca. Condiții preexistente: HTA.
 • Bărbat, 57 de ani, din București. Internat la Institutul Cantacuzino, transferat la Spitalul Elias și la Colentina. 

  Condiții medicale preexistente: HTA și diabet zaharat.

 • Femeie, 76 de ani, din Bucureșt. Internată î  Spitalul Pantelimon cu insuficiență respiratorie acuta, bronhopneumonie; a necesitat ventilație mecanică. Condiții medicale preexistente: Obezitate, Diabet zaharat tip II, Polineuropatie, Boala renală cronica st.III.

Coronavirus România, 7 aprilie

UPDATE 16.15 Autoritățile au anunțat 13 noi decese cauzate de noul coronavirus, dintre care opt numai la Arad. Bilanțul morților a ajuns astfel la 197. Pentru a elucida situația infecției cu COVID 19 în județul Arad și a raportărilor întârziate de aici a fost trimisă o echipă de medici epidemiologi de la Timișoara la fața locului. 

 • Bărbat, 63 ani, din județul Arad. Internat în SCJU Arad-ATI cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută. 
 • Bărbat,74 ani, din județul Arad. Internat în SCJU Arad cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută. Comorbidități: hipertensiune arterială.
 • Bărbat, 55 ani, din județul Arad. Internat in SCJU Arad cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută și bronhopneumonie. 
 • Femeie, 44 ani, din județul Arad. Internat in SCJU Arad cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută, sindrom febril. 
 • Bărbat,93 ani, din județul Arad. Internat in SCJU Arad cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută. 
 • Bărbat,87 ani, din județul Arad. Internat în SCJU Arad cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie. Comorbidități: boala cardiovasculară.
 • Femeie, 52 ani, din județul Arad. Internat în SCJU Arad cu diagnosticul de bronhopneumonie. Comorbidități: diabet zaharat tip II, infarct miocardic în antecedente, obezitate.
 • Femeie, 73 ani din jud Arad, internată în SCJU Arad. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, obezitate, neoplasm de colon operat.
 • Bărbat, 81 ani, din județul Sibiu. Contact cu un caz confirmat COVID-19 (soția). Comorbidități: neoplasm de prostată, hupertensiune arterială, boala cronică neurologică.
 • Bărbat, 83 ani, din județul Suceava. Comorbidități: hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, demență.
 • Femeie, 50 ani din județul Suceava. Decedată la domiciliu în data de 3 aprilie. 
 • Bărbat, 71 ani, din județul. Suceava. Internat în SJU Suceava - Sectia neurologie în 20 martie cu diagnosticul hemoragie intracerebrală, hemiplegie, diabet zaharat. 
 • Bărbat, 69 ani, din județul Suceava. Decedat la domiciliu în data de 31 martie. Comorbidități: tromboză artera pulmonară operată.

UPDATE 14.30 184 de persoane decedate din cauza coronavirusului este noul bilanț de pe teritoriul României.

 • Este vorba despre un pacient de 69 de ani din judeţul Suceava. Pacientul a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi-ATI cu diagnosticul de Infecţie SARS-COV 2 formă severă, complicaţie, în data de 25.03.2020. Pacientul suferea de diabet zaharat tip II şi anemie mixta.
 • De asemenea, este vorba despre un bărbat de 46 de ani din Neamţ, despre care nu există informaţii că ar fi suferit şi de alte afecţiuni.

UPDATE 13.00 Bilanțul epidemiei de coronavirus în România arată 4.417 persoane infectate, cu 360 mai mule decât ieri.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 274 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 43.578 de teste.

Situație coronavirus pe județe

situatia_pe_judete_7_aprilie.jpg

situatia pe judete romania coronavirus
Coronavirus România. Situația pe județe în 7 aprilie

UPDATE 12.00 Toți pacienții și cadrele medicale de la Spitalul Sfântul Ioan vor fi testate treptat, după ce un pacient asimptomatic din secția Cardiologie a fost depistat cu coronavirus. 

UPDATE 11.45 Grupul de Comunicare Strategică a raportat încă șase decese cauzate de coronavirus. Bilanțul a ajuns la 182!

 • Deces 177 Femeie, 67 ani din jud. Mehedinți. Internată în SJU Drobeta Turnu-Severin în 04.04.2020-pneumonie acută bilaterală. Transferată în secția ATI-05.04.2020. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 04.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: afecțiune pulmonară cronică. Decesul a survenit în timpul transferului spre SCBI Craiova
 • Deces 178 Bărbat, 60 ani din jud. Ialomița. Internat în SJU Slobozia în 04.04.2020-Insuficiență respiratorie acută, cu dispnee. Transferat în secția ATI- intubare 05.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 05.04.2020.
 • Deces 179 Bărbat, 66 ani din jud Alba. Internat în SJU Alba Iulia în 05.04.2020, secția Cardiologie-Infarct Miocardic Acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală și tricuspidiana, HTA. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 06.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, fibroză pulmonară, boală renală cronică – dializă, Diabet Zaharat insulinodependent, Obezitate. Investigație în curs pentru expunere (pacient cu domiciliu în județul Cluj, dar aflat în vizită la fiica din județul Alba înainte de internare).
 • Deces 180 Bărbat, 94 ani, jud Arad. Internat în SJU Arad în 04.04.2020- Insuficiență respiratorie acută. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 04.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 04.04.2020. Comorbidități: cardiopatie cronică, Fibrilație atrială
 • Deces 181 Bărbat, 55 ani din jud Sălaj. Internat în SJU Zalău în 04.04.2020-pneumonie acută bilaterală. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: afecțiune pulmonară cronică.
 • Deces 182 Femeie, 70 ani din București. Internata în Spitalul Sf. Ioan București, ulterior transferată la Spitalul V. Babeș București. Rezultat pozitiv în data de 02.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: afecțiuni cardiace cornice.

Coronavirus România, 6 aprilie

UPDATE 23.30 Autoritățile au confirmat opt noi decese cauzate de noul coronavirus, ceea ce înseamnă că bilanțul a ajuns la 176.

 • Bărbat, 78 ani, din județul Suceava. Comorbidități: cancer laringian, traheostomă, amputație ambele picioare.
 • Femeie, 79 ani, din județul Suceava. 
 • Femeie, 65 ani, din județul Suceava. 
 • Bărbat, 41 ani, din județul Suceava. Comorbidități: sarcoidoză. 
 • Bărbat, 66 ani, din județul Suceava. Comorbidități: insuficiență renală cronică-dializă, vasculită autoimună, afecțiune respiratorie cronică.
 • Bărbat, 42 ani, din  județul Satu Mare. Contact caz confirmat. Comorbidități: alcoolism cronic.
 • Bărbat, 66 ani, din județul Satu Mare. Comorbidități: diabet zaharat.
 • Bărbat, 83 ani, din județul Bistrița-Năsăud. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică-protezată stent coronarian, arteriopatie obliterantă membre inferioare cu by pass femuro-popliteu.

UPDATE 18.45 Autoritățile au anunțat încă șase decese cauzate de noul coronavirus. Este vorba despre:

 • un bărbat, 86 ani, din județul Botoșani. Internat în data de 23 martie în SCUJ Botoșani în Secția de Chirurgie, ca urmare a unui accident casnic, cu diabet zaharat. Dată deces: 31 martie. S-au recoltat probe necroptice pentru investigare COVID-19, întrucât pe Secția de chirurgie s-au confirmat pacienți și cadre medicale cu COVID-19;
 • un bărbat, 84 ani, din județul Cluj. Internat în 5 martie în SCBI Cluj cu diagnosticul de bronho-pneumonie dreapta, insuficiență respiratorie acută, suspect infecție COVID-19. Recoltat și confirmat în 6 martei. Pacientul a fost internat în perioada 17 martie-1 aprilie în Institutul de hepatologie din Cluj (pentru hepatita cu VHE), unde sunt cazuri confirmate cu COVID-19;
 • un bărbat, 56 ani, din județul Mureș. Comorbidități: insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială. Pacientul a facut hemodializă. Contact cu alt caz confirmat cu COVID-19 din același centru de dializă;
 • un bărbat, 56 ani, județul Timiș. Comorbidități: diabet zaharat insulinodependent;
 • un bărbat, 70 ani, din județul Hunedoara. Fără legătură epidemiologică identificată. Comorbidități: adenom de prostată. 
 • o femeie, 54 ani, din județul Neamț. Comorbidități: tumoră duodenală în observație, anemie severă, pneumonie în observație. 

UPDATE 15.25 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou bilanț al deceselor: 162.

 • Bărbat, 67 ani, jud Ilfov. Internat în 1.04.2020 la INBI Matei Balș, confirmat în 1.04.2020. Decedat în 6.04.2020. Comorbidități: Diabet zaharat tip II, Boală renală cronică, Boală neuromusculară, Obezitate.
 • Bărbat, 70 ani, jud Iași. Pacient depistat în timpul spitalizării în Secția de Gastroenterologie SJU Iași (contact cu un caz din SJ Suceava). Recoltat în 27.03.2020, confirmat în 29.03.2020. Decedat în 6.04.2020. Comorbidități: Ciroză hepatică decompensată, Etilism cronic, HTA.
 • Femeie, 89 ani, jud Argeș. Pacientă internată în SM Campulung-Boli Infecțioase în 3.04.2020. Confirmată cu COVID-19 în 4.04.2020. Decedată în 6.04.2020. Comorbiditati: Infarct miocardic in antecedente, Insuficiență cardiacă, Bloc de ramură stânga, HTA, Bronhopneumopatia cronica obstructiva.
 • Bărbat, 71 ani, jud Vaslui. Pacient internat în 28.03.2020 în SM Barlad-Boli Infecțioase, cu istoric de călătorie Antalya (Turcia), recoltat pentru COVID-19 în 28.03.2020. Confirmat în 30.03.2020. Decedat în 5.04.2020. Comorbiditati: Infarct miocardic in antecedente, CIC-protezată 2 stenturi
 • Bărbat, 82 ani, jud Bihor. Internat în SCJU Oradea- ATI în 1.04.2020. Contact cazuri confirmate COVID-19. Confirmat COVID-19 în 1.04.2020. Data decesului 6.04.2020. Comorbidități: HTA, Diabet zaharat, Boală neurologică, Boală cardiovasculară.

UPDATE 13.00 Pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 193 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 179 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Situație coronavirus pe județe

situatia_pe_judete_6_aprilie.jpg

situatia pe judete romania coronavirus
Coronavirus România. Situația pe județe în 6 aprilie

UPDATE 11.10 11 angajați de la Ambulanța Galați au Covid-19. În sistemul medical din Galați sunt confirmate 29 de cadre medicale cu coronavirus.

Prefectura Alba propune carantină pentru comuna Ciuruleasa, după ce în două zile au fost confirmate 11 cazuri pozitive cu coronavirus.

UPDATE 11.00: 157 este noul bilanț al deceselor cauzate de coronavirus.

 • Femeie, 70 de ani, din județul Iași, contact direct al altei persoane confirmate pozitiv cu coronavirus. Femeia fusese internată la Secţia de gastroenterologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Iaşi, fiind apoi transferată, după confirmare, în Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.
  În 27 martie i-au fost prelevate probe în vederea testării, în 29 martie fiind confirmat diagnosticul de coronavirus. Data deces: 6 aprilie.

UPDATE 08.30 Autoritățile au anunțat creșterea bilanțului de decese provocate de coronavirus, în România: 156.

 • Luni dimineaţă a fost anunţat decesul unui bărbat de 66 de ani din judeţul Constanţa, contact al unui caz confirmat, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. I s-au recoltat probe în 27 martie, când a fost şi confirmat diagnosticul. 
 • O femeie de 72 de ani din judeţul Satu Mare a murit duminică, la cinci zile după ce a fost confirmată infectarea cu coronavirus. Femeia, care avea ca antecedent medical şi un accident vascular, a fost internată în 29 martie, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate şi probe în vederea testării pentru coronavirus.
 • Un alt deces anunţat este cel al unui bărbat, de 71 de ani din judeţul Hunedoara, care avea mai multe afecţiuni, printre care diabet zaharat şi hipertensiune. El a fost internat în 30 martie la Spitalul Municipal Hunedoara, iar în ziua următoare a fost internat la ATI. Diagnosticul a fost confirmat în 1 aprilie.
 • O femeie de 66 de ani, din judeţul Cluj, contact cu caz confirmat, cu debut al simptomatologiei în 5 aprilie, agravarea stării generale, comă, internată la Spitalul Municipal Turda în 5 aprilie.Recoltarea în vederea testării s-a făcut duminică, zi în care a fost confirmat diagnosticul de coronavirus şi femeia a şi murit.
 • O altă persoană decedată este un bărbat, de 70 de ani din judeţul Bihor, internat în secţia pneumologie a Spitalului Orăşenesc Aleşd în 26.martie, transferat în ATI Spitalul Municipal de Urgenţă Oradea în 27 martie, când i s-au şi recoltat probe în vederea testării, iar diagnosticul a fost confirmat în următoarea zi.

Coronavirus România, 5 aprilie

UPDATE 18.00 Numărul deceselor creşte, ajungându-se la 151.

 • Bărbat, 68 ani din jud. Ilfov. Persoană dializată la Clinica privată București, contact caz confirmat, internat la Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” București. Data deces: 26.03.2020. Data confirmare: 24.03.2020. Deces raportat de Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” la DSP Ilfov în data de 02.04.2020, de către DSP Ilfov la CNSCBT, în 05.04.2020.
 • Bărbat, 56 ani din jud. Suceava. Persoana cu boală renală std. final, proba recoltata la Sp. Campulung, decesul survine la SJU Suceava. Data recoltare: 27.03.2020. Data deces: 30.03.2020. Data confirmare: 04.04.2020
 • Bărbat, 74 ani din jud. Galați. Persoana asistată in Centrul de Ingrijiri Bătrâni Galați, contact cazuri confirmate. Data recoltare: 04.04.2020. Data deces: 04.04.2020. Data confirmare: 05.04.2020.

UPDATE 12:56 Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, s-au confirmat 251 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând la 3.864. 374 pacienţi s-au vindecat, iar 141 sunt la ATI.

”Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică

Deces 147 Bărbat, 82 ani din Caminul de bătrâni, jud. Galați. Data confirmării: 03.04.2020. Data internării: 03.04.2020 - BoIi Infecțioase -ATI. Data deces: 04.04.2020. Comorbidități: demență, cardiopatie ischiemica, fibrilatie atrială, insuficiență cardiacă.

Deces 148 Femeie, 70 ani din jud. Giurgiu. Internată și izolată în SUUB în 03.04.2020. Data recoltarii: 03.04.2020. Data confirmării: 04.04.2020. Data deces: 04.04.2020. Comorbidități: Insuficiență renală cronică dializată

Coronavirus România, 4 aprilie

UPDATE 19.15 Bilanțul deceselor a ajuns la 146 de persoane.

 • Bărbat, 51 ani din jud. Hunedoara. Persoană cu ciroză hepatică, se internează în data de 31.03.2020 la Spitalul Municipal Hunedoara- Secția Boli Infecțioase, după care e transferată în secția ATI. Data recoltare: 31.03.2020. Data deces: 31.03.2020. Data confirmare: 03.04.2020.
 • Bărbat, 78 ani din jud. Hunedoara Persoană cu cancer bronhopulmonar, se internează în data de 31.03.2020 la Spitalul Municipal Hunedoara- Secția Boli Infecțioase. Data recoltare: 31.03.2020. Data deces: 31.03.2020. Data confirmare: 02.04.2020.
 • Femeie, 79 ani din jud. Hunedoara. Persoană cu cancer gastric și mamar, se internează în data de 31.03.2020 la Spitalul Municipal Hunedoara- Secția Boli Infecțioase. Data recoltare: 31.03.2020. Data deces: 31.03.2020. Data confirmare: 02.04.2020.
 • Bărbat, 53 ani din București. Se internează în data de 24.03.2020 la INBI Matei Balș. Data deces: 04.04.2020. Data confirmare: 24.03.2020.
 • Bărbat, 84 ani din jud. Suceava. Data internării:27.03.2020. Data recoltarii:27.03.2020. Data confirmării:02.04.2020. Data deces:03.04.2020. Contact cu fiica – caz confirmat Covid 19.
 • Bărbat, 61 ani din jud. Suceava. Data internării:13.03.2020. Data recoltării: 27.03.2020. Data confirmarii: 03.04.2020. Data deces: 31.03.2020. Comorbiditati: boala Parkinson.

UPDATE 17.00 Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sunt înregistrate 140 de decese. Cazul 137 de la Galați se infirmă. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată într- un cămin pentru persoane vârstnice este pozitivă. Este contact cu altă persoană din același cămin care a și decedat - a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 15:00 Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă că se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei, din judeţul Ialomiţa. Vela a mai anunţat că mai multe zoboruri internaţionale vor fi suspendate pentru 14 zile începând din 5 aprilie ora 23:00. Ministrul de Interne a mai anunţat că sunt autorizate zboruri charter către alte state pentru muncitorii sezonieri, cu acordul autorităţilor din statele de destinaţie. Sunt exceptaţi cei care lucrează în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale.

”Se instituire carantina pentru localitatea Ţăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarera şi ieşirea doar pentru transportul de marfă şi aprovizonarea populaţiei”, a anunţat Vela.

El a precizat că avem primul cetăîean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenţii care l-au oprit la un filtru, la Vaslui.
Ministrul a precizat că că din cele 48 de cazuri de coronavirus înregistrate în judeţul Ialomiţa, 31 sunt din Ţăndărei, iar din totalul de 8 pacienti decedaţi în acest judeţ 7 sunt tot din Ţăndărei.

UPDATE 13:00 Alte opt decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost anunţate sâmbătă, bilanţul urcând astfel la 141. Au fost confirmate 3.613 de cazuri de Covid-19 pe teritoriul țării noastre.  Până în prezent, s-au înregistrat 141 de decese şi 329 de persoane vindecate, iar 119 pacienţi sunt la terapie intensivă.

Ministerul Sănătății confirmă că directorului Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la COVID-19. Acesta se afla internat în Spitalul Clinic Judetean de Urgență Constanța. În acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Mai mult, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate măsuri de dezinfecție. In această dimineata, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru i-au fost prelevate probe pentru un nou test COVID-19.

Femeie, 66 ani care a fost dializată într-o clinică din București. Persoana a fost găsită decedată în casă în data de 03.04.2020. Pacienta a fost confirmată cu COVID 19 în data de 02.04.2020.

Bărbat, 34 ani din jud. Mureș. Persoana cunoscută cu Sindrom Pradder Willi a fost internată în data de 26.03.2020 pentru febra, tuse, dispnee în secția de ATI a SCJU Tg. Mureș. Testarea pentru gripă a avut rezultat negativ, în data de 03.04.2020 se confirmă COVID 19. Avea condiții medicale pre-existente: obezitate, boală cardiovasculara, boală pulmonară. Data decesului: 27/03/2020.

Bărbat, 59 ani din jud. Mehedinți. Internat în SCBIT “Victor Babeș” București, prin transfer de la SCU Drobeta-Turnu Severin, pe data de 29/03/2020, confirmat în INCDMM CANTACUZINO pe data de 27/03/2020. Data decesului: 03/04/2020 –Insuficiență respiratorie protezată mecanic, ARDS, sd de citoliza hepatica, DZ in observatie, injurie renala acuta, obezitate morbidă.

Femeie, 82 ani din jud. Galați. Persoană internată într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice, confirmată în laboratorul Spitalului Galați pe data de 03/04/2020. În aceeași instituție s-au confirmat și alte cazuri COVID 19. Data decesului: 03/04/2020

("Cazul 137 de la Galați se infirmă. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată într- un cămin pentru persoane vârstnice este pozitivă. Este contact cu altă persoană din același cămin care a și decedat"- a transmis ulterior, în jurul orei 17.00, Grupul de Comunicare Strategică.)

Bărbat, 79 ani din jud. Cluj. Persoana aflată la domiciliu decedează în drum spre spital în ambulanță. Avea condiții medicale pre-existente: ramolisment cerebral, dementa mixtă, DZ, infart miocardic cicatriceal, boală cardiovasculară, boală pulmonară. Contact cu ginerele- sofer transport local de persoane, confirmat pe data de 03/04/2020. Data decesului: 03/04/2020.

Femeie, 59 ani din jud. Timiș. Persoana decedează în ambulanță în timpul transferului de la secția de ortopedie a SJU Timișoara la SCBI V. Babeș - Timișoara. Confirmat pe data de 03/04/2020. Data decesului: 03/04/2020.

Femeie, 59 ani din București. Persoana din focarul clinicii care realizează proceduri de hemodializă. Confirmată pe data de 27/03/2020. Data decesului: 29/03/2020

Barbat, 59 ani din jud. Arad, Persoana internată în secția BI Adulți a SCJU Arad cu diagnosticul Bronhopneumopatie, HTA, Infecție COVID-19. Confirmat pe data de 03/04/2020. Data decesului: 02/04/2020.

Coronavirus România, 3 aprilie

UPDATE 19.40 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că vineri, la ora 12.00, pe teritoriul României, 474 de cadre medicale erau confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, cele mai multe sunt în Suceava (318), București (65), Arad și Hunedoara (câte 24).

UPDATE 19.25 Au fost confirmate 11 noi decese:

 • un bărbat, 66 ani,  județul Bistrița Năsăud. Comorbidități: leucemie limfatica cronică, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială;
 • un bărbat, 59 ani, jud. Bistrița Năsăud, aflat în autoizolare, întors din Elveția în data de 25 martie. Comorbidități: diabet zaharat insulinodependent;
 • un bărbat, 27 ani, jud. Sibiu, găsit decedat acasă;
 • un bărbat, 61 ani, jud. Galați, întors din Antalya în data de 20 martie. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boala hepatică cronică;
 • un bărbat, 46 ani, jud. Ialomița;
 • o femeie, 77 ani, jud. Suceava;
 • un bărbat, 62 ani, jud. Suceava;
 • o femeie, 63 ani, jud. Suceava;
 • un bărbat, 67 ani, jud. Suceava;
 • un bărbat, 58 ani, jud. Suceava. Comorbidități: diabet zaharat tip II, infarct miocardic în antecedente;
 • o femeie, 62 ani, jud. Ialomița. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, afecțiuni renale.

UPDATE 17.00 Grupul de comunicare strategică a anunțat patru noi decese cauzate de noul coronavirus:

 • o femeie, 69 ani, județul Hunedoara. Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat, AVC sechelar, hipertensiune arterială, boala Parkinson;
 • o femeie, 69 ani, județul Ialomița. Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică;
 • un bărbat, 78 ani, județul Timiș;
 • o femeie, 60 ani, județul Neamț. Internată în SJU Piatra Neamț- Secția Medicală, în 23 martie, pentru ciroză hepatică activă toxic nutrițională decompensată global, insuficiență hepatică cronică. Probe recoltate pentru COVID-19 pe 25 martie. Deces pe 28 martie.

UPDATE 14.40 Bilanțul deceselor a ajuns la 118. Printre cei uciși este și o asistentă medicală din Constanța.

 • Femeie, 54 ani, asistentă medicală din jud. Constanța, revenită din Turcia pe data de 13/03/2020, confirmată pe data de 19/03/2020 în SCBI Constanța. Avea condiții medicale preexistente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni. Data decesului: 02/04/2020.
 • Bărbat, 61 ani, mun.Bucuresti Internat în SCBIT “Victor Babes” București, prin transfer de la Spitalul Militar București, pe data de 30/03/2020, confirmat în laboratorul Spitalului Militar București pe data de 31/03/2020. Data decesului: 03/04/2020.

UPDATE 13.00 

3.183 de persoane infectate cu coronavirus pe teritoriul României

- S-a ajuns la 3.183 de persoane infectate cu coronavirus, a anunțat Nelu Tătaru, ministrul SănătățiiAsta înseamnă că în ultimele 24 de ore au apărut 445 de noi cazuri.

- 75% din cazurile de îmbolnăvirea sunt persoane cu vârste între 40 şi 79 de ani.

- 83 de pacienți sunt la Terapie Intensivă

- 283 de persoane au fost vindecate

- 13.531 de persoane sunt în carantină insituționalizată

- 114.646 de oameni sunt în izolare la domiciliu și monitorizați medical

- 116 persoane au murit

- Vârsta medie a decedaților este 66 de ani

- 221 de cetățeni români care trăiesc în străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19

- Suceva, Arad și Deva - focare de infecție

- 1000 de persoane vor fi angajate la Ambulanță

Situația pe județe

coronavirus_situatia_pe_judete.jpg

situatia pe judete romania coronavirus
Coronavirus România. Situația pe județe în 3 aprilie

Declarații ale ministrului Sănătății

- "Vreau să vă asigur că nu ascundem și nu vom ascunde informații despre situația cu care ne confruntăm. Nu ascundem adevărul. Suntem oameni responsabili. Minciuna, asemenea corupției, ucide. Nu punem și nu vom pune în pericol viețile oamenilor".

- "Conform unei analize rapide a Institutului Național de Sănătate Publică realizat în perioada 26 februarie, atunci când a fost înregistrat primul caz de infecție cu SARS-COV2 și până în 29 martie 2020, am pornit de la 1-2 cazuri confirmate pe zi, iar din data de 10 martie trendul a devenit ascendent, media cazurilor urcând până la 30, pentru ca mai apoi să se dubleze la fiecare 3 zile".

- "În acest moment, avem trei focare de infecție în Suceava, Arad și Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situația și urmează sîn perioada următoare și Deva. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile și să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficiențelor. Am luat o serie de măsuri pe care deja le cunoașteți și vor urma și altele pe care vi le vom transmite, transparent".

- "La Suceava, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. Am cerut noului secretar de stat, Paul Oprea, să rămână în localitate și să coordoneze echipele. Deja în această dimineață m-a anunțat că au fost refăcute circuitele în tot spitalul. Mâine va începe testarea pentru tot personalul medical, cine va fi apt de muncă, va începe să lucreze. Va fi pus în funcțiune un al treilea aparat de diagnostic Real Time PCR, astfel încât să se ajungă la realizarea unui număr de 120 teste/zi. Vrem să eliminăn astfel lista de teste aflate în așteptare, nelucrate. (150 în acest moment)".

- "Guvernul României a alocat Ministerului Sănătății fonduri în valoare de 350 milioane lei pentru suplimentarea bugetului programelor de monitorizare, tratament și îngrijire a pacienților critici".

 

UPDATE 09.10 Nouă cadre medicale de la Spitalul Sfântul Ioan au fost infectate cu coronavirus.

Update 09.00 A fost anunțat al 116-lea deces cauzat de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani din județul Mureș, internat la Spitalul Clinic de Urgență Mureș în data de 01.04.2020, rezultat pozitiv pe 02.04.2020. Acesta era simptomatic din 29 martie.  Nu ar fi intrat în contact cu o persoană pozitivă și nici nu a călătorit în zone de risc. Avea afecțiuni preexistente: HTA , boli cardiovasculare. Deces în data de 2 aprilie.

Coronavirus România, 2 aprilie

UPDATE 22.00 Cel de-al 115-lea deces confirmat este al unei femei de 53 de ani din județul Caraș Severin. Fără boli cronice asociate, femeia a intrat în contact cu fiica ei, întoarsă din Dubai

UPDATE 21.15 Au mai fost anunțate 7 decese cauzate d enoul coronavirus, ceea ce transformă ziua de joi în ziua cu cele mai multe morți confirmate

 • Un bărbat, 64 ani, județul Arad. IComorbidități: hipertensiune arterială, obezitate gradulII.
 • O femeie, 83 ani, județul Vrancea. A decedat acasă în data de 31 martie. Are contact cu un caz confirmat. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.
 • Un bărbat, 77 ani,  județul Galați. Comorbidități: hipertensiune arterială.
 • O femeie 77 ani, județul Sibiu. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală renală cronică.
 • Un bărbat, 81 ani, județul Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 21 martie cu diagnosticul de bronhopneumonie nespecifică. A murit în 30 martie. 
 • Un bărbat, 34 ani, județul Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 26 martie în secția Nefrologie cu diagnosticul boală renală stadiul final. Decedat în 28 martie.
 • Un bărbat, 71 ani, județul Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 26 martie în secția Nefrologie cu diagnosticul boală renală stadiul final. Decedat în 28 martie.

UPDATE 19.30 România a depășit pragul de 100 de decese cauzate de noul coronavirus. Autoritățile au anunțat 13 noi decese, bilanțul crescând astfel la 107.

 • Un bărbat, 75 ani, București. Comorbidități: transplant renal, insuficiență renală cronică – în dializă, nipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.
 • Un bărbat, 72 ani, București. Comorbidități: insuficiență renală cronică - în dializă, hipertensiune arterială.
 • Un bărbat, 42 ani, județul Teleorman. Comorbidități: diabet zaharat, boală renală, obezitate.
 • Un bărbat, 87 ani, județul Bistrița Năsăud. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, demența cronică, ateroscleroză generalizată, boală renală cronică stadiulIV.
 • Un bărbat, 67 ani, județul Bacău. Comorbidități: alcoolism cronic, tulburări psihice, demență.
 • Un bărbat, 56 ani, județul Dâmbovița. Acest caz  face parte din focarul clinicii private unde se realizează proceduri de dializă, contact cu alt caz pozitiv. Comorbidități: insuficiență renală cronică - în dializă, miocardită.
 • O femeie, 68 ani, județul Hunedoara. Internată în Spitalul Petroșani cu diagnosticul infarct miocardic acut, Arsuri gr II/III, în data 30 martie. 
 • Un bărbat, 83 ani, județul Suceava. Pacient internat în Secția de Medicină internă a SJU Suceava din 14 martie cu diagnosticul infarct cerebral, hemiplegie, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială. A murit în 1 aprilie.
 • Un bărbat, 77 ani, județul Arad. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică.
 • O femeie, 54 ani, județul Arad. Comorbidități: hipertensiune arterială.
 • Un bărbat, 59 ani, județul Ilfov. Face parte dintre pacienții dializați la clinica privată din București, care a fost contact cu alt caz pozitiv. 
 • Un bărbat, 61 ani, județul Arad. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, insuficienta renală cronică.
 • Un bărbat, 81 ani, județul Bistrița Năsăud. Comorbidități: diabet zaharat insulinodependent, amputație picior drept.

UPDATE 13.00 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou bilanț al persoanelor afectate de coronavirus:

- 2738 de persoane infectate cu Covid-19

- 78 de persoane sunt la Tearpie Intensivă

- 267 s-au vindecat

- 15.407 se află în carantină instituționalizată

- 114.699 de persoane se află în izolare

- 50 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate și acum sunt din nou în carantină pentru alte 14 zile

Situația pe județe a îmbolnăvirilor cu coronavirus

situatia_pe_judete_coronavirus.jpg

situatia pe judete romania coronavirus
Autoritățile au prezentat și situația îmbolnăvirilor de coronavirus din fiecare județ

 

UPDATE 11.20 Două proaspete mămici din Timiș au fost diagnosticate cu coronavirus. Bebelușii au fost testați, iar medicii așteaptă rezultatele.

UPDATE 10.30 Cinci cadre medicale de la Spitalul Matei Balș (doi medici, o asistentă și două infirmiere) au fost infectate cu coronavirus. Toți sunt asimptomatici și sunt izolați în spital. Din informațiile DIGI24, toate cadrele medicale din spital vor fi testate.

UPDATE 10.00 Încă două decese cauzate de coronavirus au fost raportate, bilanțul ajungând la 94.

 • Femeie, 75 ani, din județul Neamț. În data de 28.03.2020 a fost internată în secția de ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. În data de 28.03.2020 s-a emis suspiciunea de SARC-COV-2 și s-a recoltat un exudat cu rezultat pozitiv pentru COVID-19 în data de 30.03.2020. Antecedente patologice: Diabet zaharat. Data deces: 1.04.2020
 • Femeie, 84 ani, din județul Bacău. Pacientaa fost internată în Spitalul Județean Bacău, în data de 27.03.2020, în secția de terapie intensivă. S-a racoltat exudat în data de 27.03.2020, pozitiv pentru Covid-19 în aceeași zi. Data deces 2.04.2020.

UPDATE 09.50 Secția Medicală 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost închisă temporar, după ce o pacientă a fost depistată cu infecţie cu coronavirus.

Coronavirus România, 1 aprilie

UPDATE 21.15 Au fost confirmate două noi decese, ambele în București:

 • un bărbat de 70 ani, din municipiul București. A fost internat în data de 29 martie la Spitalul Universitar de Urgență București pe secția de Nefrologie pentru dializă. A fost testat pozitiv în data de 30 martie. Pacientul a fost transferat la spitalul Victor Babeș, însă a murit în salvare. 
 • o femeie de 78 ani din municipiul București. Antecedente personale patologice: boală cardiovasculară, diabet, boala neuromusculară, boală pulmonară cronică.

UPDATE 21.00 O femeie de 71 de ani care venea cu un microbuz din Marea Britanie a făcut infarct și a murit la punctul de trecere a frontierei Nădlac, a anunțat miercuri Grupul de Comunicare Strategică. incidentul a avut loc luni, 30 martie, la ora 10.45. Șoferul microbuzului înmatriculat în Marea Britanie, cetățean român, „a solicitat polițistului de frontieră să fie verificați mai repede pentru că una dintre pasagere, o femeie în vârstă de 71 de ani, cetăţean român, se simțea rău şi dorea un control medical”. 
GCS spune că „imediat a fost chemată echipa D.S.P. aflată în punctul de frontieră, fiind solicitat, prin numărul de urgență 112, un echipaj în vederea acordării primului ajutor”. Între timp, însă, femeia a decedat, iar un echipaj medical sosit de pe elicopterul SMURD a declarat decesul. În urma autopsiei s-a stabilit că infarctul a fost cauza decesului.

UPDATE 20.50 Au fost confirmate patru noi decese cauzate de infecția cu noul coronavirus, astfel încât bilanțul a urcat la 90.

 • un bărbat de 77 ani din județul Bistrița Năsăud. Internat din 22 martie în Spitalul Județean de Urgență Bistrița - Secția Boli Interne, a fost externat în 30 martie înaintea primirii rezultatului pentru COVID-19, cu evoluție favorabilă sub tratament. A murit acasă a doua zi;
 • un bărbat de 72 ani cu domiciliul în județul Botoșani. Afecțiuni asociate cardiace și bronhopenumopatie cronică obstructivă. Decesul a survenit în spitalul din Suceava.
 • o femeie de 66 ani din București. Comorbidități: boală cardiovasculară, hipertensiune arterială, schizofrenie.
 • o femeie de 77 ani din județul Covasna. Comorbidități: mielită cervicală, tetraplegie.

UPDATE 16.30 Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a transmis, miercuri, că la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" din București şapte cadre medicale au fost depistate pozitiv pentru Covid-19. Aceste persoane sunt asimptomatice și sunt internate în Spitalul "Dr. Victor Babeş". Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" are 400 de paturi dedicate bolnavilor de COVID-19.

UPDATE 15.00 Bilanțul deceselor a ajuns la 86 de persoane. Femeie de 45 de ani din Târgu Neamț, județul Neamț. S-a prezentat în data de 30.03.2020 la CPU Târgu Neamț, unde s-a pus diagnosticul de AVC cu hemiplegie stânga. Pacienta a fost transferată la SJ UPU Piatra Neamț, unde a decedat în data de 30.03.2020, ora 14:45. Deoarece pacienta a avut contact cu persoane venite din Italia, a fost recoltat exudat în data de 30.03.2020, al cărui rezultat a fost pozitiv COVID-19, în data de 31.03.2020

UPDATE 14.15 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus sunt pentru protecţia oamenilor, iar majoritatea românilor "au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă". "Ce se întâmplă cu cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă - aceştia vor fi amendaţi, pur şi simplu", a spus el.

"Autorităţile au lucrat foarte serios. S-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor, cine nu o respectă va fi amendat", a mai spus Iohannis.

 

2460 de cazuri de infectare cu coronavirus

UPDATE 13.00 Până astăzi, 1 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252 au fost declarate vindecate și externate (84 la București, 56 la Timiș, 26 la Iași, 21 la Caraș-Severin, 12 la Constanța, 20 la Prahova, 8 la Dolj, 5 la Brașov, 8 la Cluj, 5 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș).

Totodată, până acum, 85 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Oradea, Ialomița, Bihor și Mureș, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 215 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 57 de pacienți, dintre care 34 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.218 de persoane. Alte 119.218 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

UPDATE 12.50 Un ambulanțier de la Severin a fost confirmat cu noul coronavirus. Acum două zile a transportat, alături de cinci colegi, un pacient de 50 de ani care s-a dovedit a fi infectat cu Covid-19.

UPDATE 11.25  Încă trei decese cauzate de Covid-19 au fost anunțate în România, ducând bilanțul la 85 de persoane.

Deces 83 Femeie, 63 ani, București. Internată în ATI la INBI Balș din 23.03.2020, intubată, ventilată. Rezultat pozitiv COVID19 în 24.03.2020.

Persoană dializată, contact cu caz confirmat COVID19 la centrul privat de dializă.

Boli cronice asociate: CIC, HTA, boala renala cronica, hipotiroidism.

Dată deces: 01.04.2020

Deces 84 Bărbat, 85 ani, jud. Timiș. Internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23.03.2020, primul test negativ pentru COVID 19 (25.03.2020). În cursul nopții 26-27.03.2020 starea s-a înrăutățit, a fost transferat în ATI, s-a recoltat aspirat traheo-bronsic, rezultat pozitiv COVID (27.03.2020). Transferat în ATI la SCBI V. Babeș Timișoara în 27.03.2020 .

Boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilatie atrială paroxistica, insuficienta renală cronică, Alzheimer.
Data deces: 31.03.2020

Deces 85 Femeie, 54 ani, din București. Bolnava a decedat la 45 de minute după prezentare în UPU- SUU București (prezentare în 29.03.2020 ora 23:45). Confirmată cu COVID-19 în 30.03.2020. Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 03.03-10.03.2020 în Secția de Medicină Internă și în perioada 10-26.03.2020, în Sectia de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu Neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB, în această perioadă, pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă.

Carantina a fost ridicată la Spitalul Gerota

UPDATE 11.00 La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a fost ridicată. Personalul medical și tehnic a intrat în spital pentru a efectua alte activități necesare precum nebulizarea tuturor spațiilor. Activitățile se desfășoară în condiții de protecție pentru tot personalul. În acest moment spitalul nu poate primi pacienți și în aceasta unitate medicală nu se pot efectua consultații de specialitate. Aceste proceduri medicale vor putea fi efectuate, în cel mai scurt timp, după finalizarea tuturor activităților de dezinfecție.

UPDATE 10.20 O polițistă de la Secția 19 de Poliție din Capitală a fost depistată positiv cu cornavirus, după o patrulare cu un jandarm, și el confirmat pozitiv. 25 de polițiști de la Secția 19 au intrat în izolare la domiciliu.

”Urmare a anchetei epidemiologice efectuate la nivelul Secţiei 19 Poliţie, medicul unităţii a dispus ca 25 de poliţişti să intre în izolare la domiciliu. Comanda Poliţiei Capitalei a dispus suplinirea acestor colegi, cu poliţişti de la alte subunităţi, astfel încât să nu se înregistreze nicio disfuncţionalitate în activitatea secţiei de poliţie.
Asigurăm întreaga comunitate  că suntem în măsură să asigurăm un serviciu poliţienesc prompt şi să răspundem la solicitările cetăţenilor”, anunţă Poliţia Capitalei.

UPDATE 09.00 Secția de Nefrologie a Spitalui Sfântul Ioan a fost închisă. 72 de cadre medicale, adică tot personalul secției, sunt în izolare la domiciliu, după ce o pacientă a fost testată pozitiv.

Conducerea spitalului a decis să testeze toți pacienții care făceau dializă în secția de Nefrologie, iar unul dintre ei a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus. Este vorba despre o femeie care era internată în spital de două săptămâni.

UPDATE 08.00 Încă șapte cadre medicale de la Spitalul Militar au fost confirmate pozitiv cu coronavirus.

Coronavirus România, 31 martie

UPDATE 22.15 Au mai fost confirmate două decese:

 • un bărbat de 70 ani, din județul Sibiu, cu insuficiență renală cronică, cu dializă, și boală cardiovasculară. A murit la 30 martie, dar a fost confirmat pozitiv marți, 31 martie. Soția sa a murit, de asemenea, la 30 martie. Amândoi fuseseră, în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, în Turcia pentru tratament; 
 • un bărbat de 70 ani, din județul Mureș. A fost internat marți dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Județean Mureș. După prânz starea lui de sănătate s-a deteriorat. A murit la scurt timp după aceea.

UPDATE 20.40 A fost confirmat al 80-lea deces în urma infecției cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 61 de ani din județul Satu Mare, care a fost în contact cu fiul ei, asimptomatic, recent întors din Marea Britanie. Pacienta avea insuficiență renală cronică, făcea dializă de 15 ani și se afla sub tratament pentru o afecțiune oncologică.

UPDATE 19.40 A fost raportat cel de-al 79-lea deces, o femeie în vârstă de 84 de ani din București, care a fost testată pozitiv la 27 martie, zi în care a și murit. Cazul ei nu a fost raportat până acum, din cauza unor deficiențe tehnice la Direcția de Sănătate Publică București. Patologie asociată: fibrilație atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

UPDATE 17.35 Au fost confirmate șase noi decese la Suceava, la pacienți internați în secțiile medicală și de gastroenterologie: 

 • un bărbat de 62 ani;
 • o femeie de 69 ani;
 • un bărbat de 68 ani;
 • un bărbat de 57 ani;
 • o femeie de 82 ani;
 • o femeie de 64 ani.

În acest moment nu există date despre patologia asociată pentru acești pacienți.

UPDATE 15:20 Bilanțul negru continuă să crească! Alte trei decese au fost anunțate azi. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din județul Ialomița. A fost internată pe 25 martie la Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia. Aceasta suferea de insuficiență renală cronică, era dializată, cu HTA și hepatită cronică cu virus B. Nu a avut istoric de călătorie și nici vreun contact recunoscut dept caz confirmat cu Covid-19. Cealaltă victimă este tot o femeie, cu vârsta de 53 de ani, din județul Hunedoara. A fost internată pe 17 martie, la secția de Oncologie cu diagnosticul de Neoplas ovarian, stadiul terminal, pleurezie metastatică și carcinomatoză peritoneală. A avut contact cu cazuri confirmate, motiv pentru care i s-au recoltat probe. 

Al 72-lea deces este un bărbat de 65 de ani tot din Hunedoara, internat pe 25 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat la ATI pe 26 martie. Bărbatul nu a călătorit în străinătate și nici nu a avut un contact confirmat cu coronavirus.

UPDATE 13:00 Au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate și externate (81 la București, 55 la Timiș, 20 la Iași,16 la Caraș-Severin, 11 la Constanța,10 la Prahova, 7 la Dolj,5 la Brașov, 4 la Cluj, 4 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 293 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 62 de pacienți, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară. În carantină instituționalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 24.654 de teste.

UPDATE 12:57 O a 69-a persoană a decedat din cauza coronavirusului. Marți a fost primit rezultatul pozitiv la testarea Covid 19 a unei victime care a decedat la domiciliu din județul Suceava. Este vorba e un bărbat de 56 ani, cunoscut cu afecțiuni psihiatrice, care locuia singur. Decesul a fost constatat de către personalul ambulanței în data de 26 martie. Probele au fost recoltate de către serviciul de medicină legală în aceeași dată.

UPDATE 11:41 Au fost confirmate alte trei decese, marţi. Este vorba despre două femei, una din Suceava şi alta din Mehedinţi, dar şi de un bărbat din judeţul Iaşi. Numărul total la nivel naţional a ajuns la 68.

Astfel, prima victimă nou-anunțată este o  femeie de 73 de ani, din judeţul Suceava, căreia i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 26 martie, probe care au fost testate la INCDMM Cantacuzino. Femeia a fost confirmată cu coronavirus în 28 martie şi a murit în 29 martie. Ancheta epidemiologică este în curs în acest caz.

De asemenea, a murit un bărbat de 69 de ani, din judeţul Iaşi. El a fost testat cu rezultat pozitiv în 28 martie, probele fiind lucrate la SCBI Iaşi, şi a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în 29 martie. BĂrbatul a murit în 30 martie, având antecedente patologice - HTA.

Cel de-al 68-lea deces este al unei femei de 81 de ani, din judeţul Mehedinţi, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova. Ei i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 28 martie, care au fost testate la INCDMM Cantacuzino, confirmarea venind în 29 martie.

Femeia a decedat în 30 martie. Ea avea şi alte afecţiuni: HTA, cardiopatie ischiemica cronică, obezitate gradul III.

Peste 2.000 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, luni noapte (30 martie). România a intrat în scennariul 4 al gestionării crizei Covid-19. 

acasă. La ora 20.00 erau 2.109 cazuri confirmate și 65 de decese, a precizat Arafat. Dintre cazurile confirmate, 593 sunt în municipiul Suceava.

Coronavirus România, 30 martie

UPDATE 22.15 Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus. Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, au fost internate în Spitalul Județean de Urgență Suceava, în mai multe secții, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie. Decesele au fost înregistrate în perioada 22- 29 martie 2020. Data confirmării rezultatelor pozitive  către INSP este 30 martie 2020. Numărul total de decese a ajuns astfel la 65.

UPDATE 20.50 Au mai fost confirmate două decese, totalul ajungând astfel la 52. Este vorba despre:

 • o femeie de 65 de ani, județul Sibiu. A fost internată pe data de 27 martie la Spitalul de urgență Sibiu, la Terapie Intensivă. Patologie preexistentă: boală cardiovasculară.
 • un bărbat de 52 de ani, din județul Ialomița. S- a prezentat la UPU Slobozia în data de 29martie. Nu are medic de familie și nici aparținători, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

UPDATE 19.45 Au fost confirmate trei noi decese:

 • un bărbat de 59 de ani din județul Bacău. A fost confirmat pozitiv în 27 martie și a murit luni, 30 martie, la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Suferea de hipertensiune arterială și diabet zaharat tip II decompensat;
 • un bărbat de 74 de ani, din județul Hunedoara. Suferea de adenocarcinom gastric stadiul IV, carcinomatoză peritoneală;
 • o femeie de 60 de ani din județul Hunedoara. Pacienta a fost transferată din Institutul Cardiovascular Timișoara în data de 26 martie, fiind contact de salon cu caz confirmat. Patologie preexistentă: cardiopatie, insuficiență cardiacă.

UPDATE 18.00 A fost confirmat cel de-al 47-lea deces, un bărbat în vârstă de 77 de ani, din județul Hunedoara. A fost testat pozitiv pentru Covid-19 la data de 28 martie și a murit luni, 30 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara. Suferea de cardiopatie ischemică și nu intrase în contact cu o persoană testată pozitiv. 

UPDATE 14:30 Încă două decese s-au înregistrat pe 30 martie. Este vorba despre un bărbat de 57 de ani din județul Timiș. Victima suferea de cardiopatie, TBC și diabet. Cea de-a 46-a victimă este un bărbat de  70 de ani, tot din jud. Timiș. Patologie preexistentă: Cardiopatie. Diabet.

UPDATE 13:00 Încă 192 de cazuri de coronavirus diagnosticate în ultimele 24 de ore. Bilanţul îmbolnăvirilor se ridică la 1952 de persoane. Dintre acestea,180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara,85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova,11 la Constanța și 3 la Cluj). La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 depersoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

Update 12:02 A 44-a victimă este un bărbat de 74 de ani din județul Satu Mare. Pe 27 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testării a ieșit pe 28 martie, fiind pozitiv. Bărbatul s-a stins din viață pe 29 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase Satu Mare. Victima prezenta patologie preexistentă, respectiv hipertensiune arterială, dabet zaharat tip II insulino -dependent.

Update 09:45: Spitalul Judeţean Deva intră în carantină timp de 14 zile. Personalul medical şi pacienţii deja internaţi nu au voie să părăsească unitatea medicală. Cel puţin patru medici de la Spitalul Judeţean Deva sunt infectaţi cu coronavirus, iar unitatea medicală a fost închisă. 

”Personalul medical pozitivat va fi internat la Secţia de Boli Infecţioase din Deva, iar personalul medical existent va îngriji pacienţii internaţi în acest moment, fără a părăsi unitatea sanitară timp de 14 zile. Spitalul nu va mai prelua cazuri noi, iar cei internaţi nu vor fi externaţi timp de 14 zile. Practic e principiul ”nimeni nu intră, nimeni nu iese. În tot acest timp, se va face dezinfecţie în spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Deva, Lucian Morogan, pentru news.ro.

Coronavirus România, 29 martie

UPDATE 21.30: S-a înregistrat al 43-lea deces, un bărbat de 72 de ani, din jud. Arad. În data de 26.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost pozitiv.
Data deces: 29.03.2020 - Spital Boli Infecțioase Arad. Patologie preexistentă: Bronhopneumonie. Insuficienta cardiaca. Nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

UPDATE 19.20: Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică seară, că s-au înregistrat două noi deese la persoane confirmate cu noul coronavirus.

Femeie de 75 ani, din judeţul Hunedoara. ”În data de 24.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecţioase Timişoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost  pozitiv”, au transmis autorităţile. Potrivit acestora, decesul a survenit în data de 26 martie la Spitalul Municipal Hunedoara- Secţia ATI. Femeia suferea de bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Bărbat de 82 de ani, tot din judeţul Hunedoara. ”În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infectioase Timişoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost  pozitiv”, au mai transmis autorităţile. Decesul a survenit în data de 25 martie la Spitalul Municipal Hunedoara-Secţia ATI. Bărbatul suferea de neoplasm digestiv stadiul III şi hemoragie digestivă superioară.

”Niciuna din persoanele decedate nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat”, a mai transmis Grupul de Comunicare strategică.

UPDATE 14.15 Alte două decese au fost înregistrate în cursul zilei de 29 martie.  Bărbat, 71 ani, județul Suceava (contact cu o persoana care a revenit din Austria). În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testării din data de 26.03.2020 a fost pozitiv.

Data deces: 29.03.2020 - Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI.

Patologie preexistentă: Tumoră neuroendocrină. HTA. Anevrism de aortă.

Tânăra, 27 ani cu domiciliul în județul Botoșani . În data de 22.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iaşi. Rezultatul testării din data de 23.03.2020 a fost pozitiv.

Data deces: 29.03.2020 - Spitalul Boli Infecţioase Iaşi

Patologie preexistentă: Diabet zaharat tip I decompensat.

UPDATE 13.20 Record de îmbolnăviri anunțate în 24 de ore! Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj). Totodată, până acum 38 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

UPDATE ora 12.12 A fost înregistrat cel de-lea 38-lea deces provocat de coronavirus. Victima este un bărbat, 66 ani jud Timis (contact cu un membru al familiei revenit din Germania). În data de 24.03.2020 i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul "Victor Babeș" - Timișoara. Rezultatul testării din data de 25.03.2020 a fost pozitiv. El s-a stins din viață la Spitalul "Victor Babeș" -Timșoara, Secția ATI. Patologie preexistentă: diabet zaharat tip II. HTA grad III.

Coronavirus România, 28 martie

UPDATE ora 23.50 Alte trei decese ale unor persoane diagnosticate cu coronavirus au fost anunţate sâmbătă seară. Este vorba despre trei bărbaţi din Ialomiţa, cel mai tânăr având 39 de ani. Bilanţul deceselor se ridică la 37.

Una dintre persoanele decedate este un bărbat de  39 ani, din judeţul Ialomiţa. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 26.03.2020 în izolatorul Spitalului Ţăndărei. Fără boli asociate cunoscute. 
Un alt bărbat decedat, tot din judeţul Ialomiţa, are 60 de ani şi suferea de obezitate. Acesta a murit la domiciliu. 
Cel de-al treilea bărbat decedat este tot din Ialomiţa, are 77 de ani. El a murit la domiciliu. Pentru bărbaţii de 60 şi de 77 de ani au fost recoltate probe de către medicina legală în 26.03.2020, rezultat pozitiv fiind anunţat în data de 28.03.2020. Niciunul dintre decedaţi nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

UPDATE ora 22.00: Au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. România a ajuns la un număr de 34 decese.
Al 31-lea. Bărbat, 65 ani, jud. Arad, internat în Spitalul Județean Arad, transferat în data de 22.03.2020 în secția, iar în data de 25.03.2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. Decedat în data de 28.03.2020. Comorbiditati HTA, obezitate.
Al 32-lea. Bărbat, 67 ani, jud. Constanța, internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din 25.03.2020. Decedat în 28.03.2020. Comorbiditati HTA, diabet zaharat.
Al 33-lea. Bărbat, 43 ani, jud Suceava, pacient cu arsuri, transferat de la SJU SUCEAVA și operat în Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București. Decedat 28.03.2020.
Al 34-lea. Femeie, 61 ani, jud Hunedoara, internată în ATI Spitalul Județean Deva, confirmata cu COVID 19 în data de 28.03.2020, decedată în 23.03.2020. Comorbiditati boli cardiovasculare.
In toate cazurile sunt anchete epidemiologice realizate sau în desfășurare.

UPDATE ora 17.00 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Numărul total al morților a ajuns astfel la 30. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani, din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal. Lui i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, si rezultatul pozitiv a venit în data de 28.03.2020. Bărbatul a murit în 26.03.2020.

UPDATE ora 13.00 Grupul de Comunicare Strategică a anunţat încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 29. Toate persoanele decedate sunt din judeţul Arad. Sâmbătă, 28 martie, au fost raportate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, astfel că numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 1.452. Dintre acestea, 139 au fost declarate vindecate şi externate, până în prezent fiind înregistrate şi 29 de decese. La ATI sunt internaţi, în acest moment, 34 de pacienţi, dintre care 25 în stare gravă.
Al 27-lea deces este al unei femei de 71 de ani din Arad, cunoscută cu diabet zaharat, care s-a internat la Spitalul Judeţean, secţia Boli Infecţioase prin Unitatea de Primiri Urgenţe, în 25 martie. Din 27 martie a fost transferată în secţia de ATI, unde a decedat, în aceeaşi zi. Femeia avea, la internare, insuficienţă respiratorie acută. Ancheta epidemiologică este în curs, pentru identificarea expunerii.
Al 28-lea deces este al unei femei de 74 de ani din judeţul Arad, internată în 18 martie în Clinica de Diabet şi Boli de Nutriţie a SJU Arad. În 25 martie i s-au recoltat probe pentru COVID-19, fiind primit rezultat pozitiv în 27 martie. Ea a fost transferată la ATI în 26 martie şi a murit în aceeaşi zi.
Cel de-al 29-lea deces este al unei femei de 60 de ani, din judeţul Arad, internată în secţia de boli infecţioase Arad din 25 martie, apoi transferată în ATI în aceeaşi zi. Ei i s-au luat probe pentru testul de COVID-19 în 25.03.2020, rezultatul fiind pozitiv în 26 martie, ea murind în aceeaşi zi.

Coronavirus România, 27 martie

UPDATE 00.20 Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat jurnaliștii că șefa ATI de la spitalul Gerota este în stare critică, asta după ce inițial s-a răspândit informația, pe surse, că medicul ar fi murit: ”Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat (n.r. că a pierdut lupta cu viața șefa Secției ATI de la Gerota). Este în stare critică, dar este în viață. Acum am primit cert confirmarea”. Șefa secției Terapie Intensivă a Spitalului „Dimitire Gerota” din București a fost infectată cu COVID-19 de pacientul nr 17, un fost polițist care a ascuns faptul că a fost în Israel, iar când a început să se simtă rău s-a internat în clinica MAI, pe motiv că-l doare piciorul.
UPDATE 20.30 A fost înregistrat al 26-lea deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, din județul Timiș, cunoscut cu afecțiuni cardiovasculare. În data de 10 martie s-a internat la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie se afla intubat în secția de ATI. În data de  27 martie a fost confirmat pozitiv la COVID-19. În aceeași dată a decedat. Și în acest caz s-a declanșat ancheta epidemiologică pentru a fi instituite măsurile necesare.

UPDATE 18.35 A fost înregistrat al 25-lea deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului SF IOAN în 26 mnartie, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde s-a înregistrat decesul în data de 27 martie în secția de ATI.

UPDATE 13.00 Record de îmbolnăviri în 24 de ore. Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj). Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 32 de pacienți, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

UPDATE 7.36 Coronavirusul a făcut cea de-a 24-a victimă în România. Joi noapte, 26 martie, a fost înregistrat decesul unei femei de 80 de ani, care se afla intrnată la un spital din Iași. 

Persoana decedată este o femeie de 80 de ani, din judetul Bacău, internată la Spitalul Clinic de  Boli Infectioase Iaşi în  secţia de  ATI. Infectarea femeii cu coronavirus a fost confirmată în data 25 martie, iar femeia a decedat în 26 martie. Pacienta suferea şi de alte afecţiuni, insuficienţă cardiacă şi fibrilaţie atrială. ”În noaptea trecută, a mai fost raportat după ora 00.45, un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus”, a anuţat vineri dimineaţă Grupul de Comunicare Strategică.

Cel mai recent bilanţ, indică faptul că 1.029 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, iar 94 au fost declarate vindecate şi externate.

Coronavirus România, 26 martie

UPDATE 23.05 A fost înregistrat încă un deces al unei persoane care a fost confirmată cu noul coronavirus, numărul total la nivel național ajungând la 23.

Este vorba despre un bărbat, 75 ani, din județul Iași, internat și confirmat în data de 22 martie, decedat în 26 martie. Bărbatul suferea de diabet zaharat complicat.

UPDATE 20.00 Grupul de comunicare strategică a anunțat încă patru decese din cauza infectării cu noul roconavirus. Este vorba despre:

 • un bărbat, 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș - ATI;
 • un bărbat, 49 ani, din județul Timiș, neinternat. S-a prezentat în data de 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.  În 21 martie s-a prezentat și la Spitalul de  Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, aflat în stare deteriorată, solicită ambulanța, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26 martie, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială);
 • o femeie, 70 ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces în 25 martie. Confirmat pozitiv în data de 26 martie.
 • un bărbat, 45 ani, din județul Arad, confirmat în data 25 martie, decedat în 25 martie în ambulanță în timpul transferului în Spitalul BI V. Babes Timișoara.

UPDATE 15:09 Al 18-lea deces al unei persoane diagnosticate cu coronavirus a fost înregiatrat joi, la Spitalul de Boli Infectioase Cluj. Pacientul decedat este o femeie de 76 de ani, care avea hipertensiune şi diabet.

Alte 123 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, numărul total ajungând la 1.029 de cazuri. Au fost înregistrate 17 decese.

”Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi). Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău şi Timişoara, au decedat. 23 de pesoane se află în prezent în stare gravă.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcţia Generală de Jandarmi  a Municipiului Bucureşti, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unităţii au fost luate de urgenţă toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 7 ani şi 87 de ani.

Coronavirus România, 25 martie

UPDATE 23.00 Trei noi decese în România din cauza coronavirusului au fost anunțate miercuri seară. Este vorba despre un bărbat de 63 ani din județul Neamț și de două femei, ambele în vârstă de 70 de ani și din județul Suceava.

Potrivit anunțului făcut de Grupul de comunicare strategică, noile decese înregistrate sunt:

 • bărbat, 63 ani, din județul Neamț, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași în secția de ATI, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020;
 • femeie, 70 ani, din județul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020;
 • femeie, 70 ani, din județul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

Astfel, bilanțul persoanelor decedate din cauza Covid-19 în țara noastră a ajuns la 17.
UPDATE 17.05 A fost înregistrat decesul cu numărul 14. Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, și care a decedat în această după amiază. Bărbatul suferea de obezitate.

UPDATE 13:17 Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

UPDATE 10:05Al 13-lea deces al unei persoane diagnosticate cu coronavirus a fost înregistrat miercuri. Este o femeie din judeţul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani transferată marţi seară la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, secţia ATI. 
”În această dimineaţă a fost înregistrat cel de-al 13 lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie din judeţul  Caras-Severin în vârstă de 72 de ani tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, secţia ATI”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia fusese internată la spitalul din Reşiţa în 21 martie. Pacienta nu avea istoric de călătorie şi nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

Persoana a avut istoric de călătorie, din Spania (Madrid), și s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie a.c. Suferea de afecțiuni preexistente (diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică).

Coronavirus România, 24 martie

UPDATE 23.50 Autoritățile au anunțat al 12-lea deces pe teritoriul României, în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 74 ani, din județul Ialomița

UPDATE 22.50 Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat bilanţul valabil marţi, la ora 20.00, spunând că sunt confirmate cu coronavirus 794 de persoane, 79 sunt vindecate şi 11 decedate. De asemenea, 431 de persoane sunt internate în spital, iar 18 persoane sunt la ATI.

În carantină sunt 5.556 de persoane, în timp ce izolate la domiciliu sunt 87.506 persoane.

UPDATE 22.30 Numărul mare de persoane sancționate în urma acțiunlor întreprinse de polițiști în noaptea de luni spre marți au convins autoritățile să înăsprească restricțiile de circulație. Astfel, este interzisă circulația tuturor persoanelor, cu câteva excepții, atât noaptea, cât și în timpul zilei.

UPDATE 21.40 Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11. Toate cele trei decese au fost înregistrate la Spitalul de Urgență Suceava.

UPDATE 13.00 Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași). Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Al optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost înregistrat marţi dimineaţă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, cu obezitate de gradul ll. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare.
Bărbatul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficienţă respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II

Coronavirus România, 23 martie

UPDATE 20.10 Luni seară a fost înregistrat și cel de- al șaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21 martie. 

UPDATE 18.50 A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI.

UPDATE 16.50 18 medici şi nouă asistente de la Spitalul Judeţean Suceava, în total 27 de cadre medicale, au fost confirmate cu coronavirus și au fost internate în secţia de Boli Infecţioase din cadrul unităţii medicale.

UPDATE 14.00 A fost înregistrat al cincilea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

UPDATE 13.00  Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). Patru persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

UPDATE 12.00 ”În această dimineaţă (23 martie) a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare)”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Sursa citată a precizat că femeia nu are istoric de călătorie şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv. Acesta este al patrulea deces cauzat de coronavirus în România, numătul total al îmbolnăvirilor fiind de 433.

Coronavirus România, 22 martie

UPDATE 21.30: În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

UPDATE 13.00 Duminică, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

În România s-au înregistrat 433 de cazuri de persoane infectate

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă sâmbătă, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, până în prezent, 43 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia, 8 au decedat, 7 în Italia și unul în Franța.

Șeful ISU Hunedoara a fost confirmat cu noul coronavirus

UPDATE 12.00 Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a fost confirmat cu noul coronavirus. El va fi dus, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Colonelul Viorel Demean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, se afla în izolare la domiciliu din 14 martie, după ce primarul orașului Deva şi administratorul public al oraşului au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus.

Primul deces a fost confirmat la spitalul din Craiova

UPDATE 09.50 A fost confirmat primul deces în urma infectării cu noul coronavirusAnunțul a fost făcut duminică de Grupul de comunicare stratregică. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 în 18 martie, la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer), precizează sursa citată. Pacientul se întorsese din Franța în data de 6 martie.

Coronavirus România, 21 martie

UPDATE 21.45: Ministrul de Interne a anunțat noi măsuri restrictive luate de autorități pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus pe teritoriul României.

Dintre acestea, amintim:

 • Se suspendă temporar activitatea cabinetelor stomatologice;
 • Se suspendă activitatea centrelor comerciale, cu excepția magazinelor alimentare, a curațătoriilor și a farmaciilor;
 • Deplasările persoanelor între orele 06-22, limitată. Sunt permise: mersul la doctor, plimbarea scurtă a câinilor, mersul la serviciu dacă este neapărat necesar și nu se poate lucra de acasă, mersul la cumpărături de alimente sau medicamente, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
 • Permiterea circulației doar în anumite condiții între orele 22-06;
 • Se închid granițele pentru cetățenii străini care nu sunt rude ale unor cetățeni români sau ai unor rezidenți;
 • Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor
 • Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

Citiți AICI întreaga listă de măsuri din ordonanțamilitară.

UPDATE 18.30: Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că transmiterea intracomunitară a devenit o problemă reală. Mai mult, acesta a spus că s-ar putea ca persoanele de peste 70 de ani să fie izolate la domiciliu.

"Acest salt față de ziua de ieri e un element de alarmă, interesează rata cu care numărul infectaților crește, pentru a putea face o previziune și pentru a se urmări ce se poate întâmpla. Dacă creșterile de 15 – 20 cazuri s-au menținut constante până acum, o creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur. Să sperăm că această situație nu va fi extrem de dinamică. Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate, azi ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la celălalt, prevenția constă în întreruperea acestui lanț de transmitere, acesta este motivul pentru care ei sunt carantinați, izolați. Dar un rezervor interior de coronavirus în România există, este evident că a venit din vestul Europei, a putut fi controlată parțial, dar cei care l-au adus, prin contactele pe care le au cu cei cunoscuși, îl răspândesc”, a explicat el pentru digi24.ro. 

UPDATE 14.30 Institutul Cantacuzino din Capitală este pregătit sută la sută să lupte cu ”marea problemă a omenirii”, pandemia de COVID-19, spune comandantul Institutului, col. Florin Oancea, care precizează că institutul poate procesa 250 de probe pe zi. ”Pentru a nu risca contaminarea personalului, pentru a nu risca rezultatul unui test, Cantacuzino poate, în momentul ăsta, 250 de probe pe zi”, a declarat Oancea, citat de News.ro.

52 de persoane au fost declarate vindecate

UPDATE 13:02 367 de români au fost infectați cu noul coronavirus, iar 14 persoane se află la terapie intensivă, trei fiind în stare gravă.  

”Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate şi externate (36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între un an şi 74 de ani”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. Au fost deschise 117 dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi au fost date peste 300 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor.

Șapte români au murit în Italia și Franța

UPDATE 12.20 Șase români din Italia și unul din Franța au murit de COVID-19 de la începutul epidemiei de coronavirus, anunță MAE. Până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. Astfel, potrivit MAE, dintre cei 30 de cetățeni români din străinătate care au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, 23 sunt în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța.

UPDATE 12.10 1.500 de români din Italia vor fi repatriați cu mai multe aeronave care vor ateriza, începând de sâmbătă, pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța. Ei urmează să fie puși în carantină în mai multe hoteluri din Mamaia. Decizia a fost însă vehement criticată de autoritățile locale din Constanța, care se plâng de lipsa echipamentelor medicale, pentru a face față unei asemenea situații.

Coronavirus România, 20 martie

Alte 31 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate de la ultima raportare, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 308. 11 persoane sunt internate la Terapie intensivă, dintre care două se află în stare gravă. 

Astfel, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 17 ani şi 89 de ani. În carantină instituţionalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Coronavirus România, 19 martie

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 277, după confirmarea a 17 noi cazuri. 

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul se află în stare gravă la Craiova, având boli pre-existente.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Coronavirus România. 18 martie

UPDATE 18. 21 Până la această oră, pe teritoriul României au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate  14  cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul. Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De asemenea, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

corona2.jpg

Coronavirus România

UPDATE 15.40: Referitor la pacientul care a plecat fără încuviințarea medicilor dintr-o unitate medicală din Capitală, testele prelevate bărbatului înainte de a părăsi spitalul au fost finalizate, rezultatul fiind negativ. Acest lucru înseamnă că bărbatul nu este purtător al virusului. Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București continuă activitățile pentru identificare bărbatului.

UPDATE 15.30: Un număr de 120 de persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare au fost amendate cu suma totală de 1,8 milioane de lei de inspectorii sanitari de la direcţiile de sănătate publică. Cele mai multe amenzi au fost date în judeţele Neamţ şi Hunedoara.

UPDATE 13.45: Congresul PSD care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, pe 21 martie, a fost anulat, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro. Președintele interimar, Marcel Ciolacu, i-a anunțat pe liderii partidului că a decis să renunțe la congres, din cauza crizei generate de răspândirea noului coronavirus.

UPDATE 13.25: Klaus Iohannis a convocat o videoconferință pe tema coronavirusului, joi, 19 martie, la ora 12.

UPDATE 13.15: Numărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor STB care circulă în București va fi redus cu 25%. Măsura intră în vigoare de miercuri dimineață, 19 martie, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

UPDATE 13.00: Printre persoanele infectate cu coronavirus se află și farmacistă din BrașovFemeia lucrează la farmacia Dr. Max, aflată pe strada Republicii. Jurnaliștii din presa locală spun că aceasta a fost la o petrecere cu cel de-al doilea pacient confirmat cu COVID-19 din Brașov, cel venit din Boston.

UPDATE 12.50: Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a scris un mesaj pe Facebook în care cere Guvernului să ia în ședința de astăzi măsura plafonării prețurilor la alimentele de bază. 

UPDATE 12.30Un pilot al Tarom este infectat cu coronavirus, după ce a fost într-o vacanță de trei zile la schi, în Austria. Bărbatul a apucat să intre în contact, inițial, cu nouă colegi, care se află în autoizolare, dar el ar mai fi participat și la o ședință cu 16 persoane.

UPDATE 12.15: Un bărbat suspect de coronavirus a fugit dintr-un spital din București înainte de a primi rezultatul. "Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus", arată Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 10:45: Uzina Dacia oprește producția până în 5 aprilie. Peste 13500 de salariați vor fi trimiți în șomaj tehnic și vor fi plătiți cu 85% din salariu.

UPDATE 10.00, 18 martie: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 246, majoritatea noilor cazuri fiind de persoane aflate în carantină. Sunt atât contacți ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate, de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

29 de cazuri noi din care 12 Bucureşti, 7 Iaşi, 3 Ilfov, 2 Hunedoara, câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava. Vârsta celor infectați: între 1 și 72 ani.

Coronavirus România. 17 martie

UPDATE 21.45, 17 martie: Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că toate restaurantele și barurile din România vor fi închise începând de miercuri, 18 martie. De asemenea, vor fi suspendate toate zborurile comerciale spre și dinspre Spania, pentru 14 zile.

UPDATE 17.00, 17 martie: Un bărbat confirmat cu noul coronavirus a reușit să se îmbarce într-un avion și a sosit astăzi, 17 martie, din Madrid pe Aeroportul Otopeni. 60 de persoane, care s-au aflat la bord, sunt acum în pericol de contaminare.

UPDATE 18.00, 17 martie: Grupul de Comunicare Strategică a făcut public un nou bilanț îngrijorător al infectărilor cu coronavirus. Numărul a ajuns la 217 de persoane. 22 dintre noile cazuri sunt de la Spitalul Gerota.

Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

UPDATE 10.00, 17 martie: Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile (17 martie) vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

3282 de persoane se află în carantină

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. În perioada 16 martie, ora 08.00 – 17 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1349 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. Începând de ieri, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.

Luni, 16 martie, a fost instaurată starea de urgenţă

Potrivit Ordonanţei de urgență nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării, starea de urgență poate fi decretat  în cazul în care există amenințări la adresa siguranței naționale sau a democrației constituționale, ceea ce face necesare apărarea instituțiilor statului de drept și menținerea sau restabilirea stării de legalitate sau este vorba despre iminența producerii ori producerea unor dezastre, ceea ce face necesare prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor acestora. În cazul de față, vorbim despre o stare de urgență epidemică. Starea de urgență se instituie pe o perioadă de cel mult 30 de zile.

Citește și:

România, în stare de urgență. Măsurile care se vor aplica gradual, dacă se agravează situația. S-ar putea închide anumite locuri publice

Coronavirus România. Cum stam la stocurile de teste pentru Covid-19

 

 
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1