Bărbat din Vâlcea, reținut după ce a vândut teste COVID falsificate. Cât costa un astfel de act

62145323.jpg

Foto: Shutterstock

Un vâlcean a fost prins de polițiști că falsifica teste COVID și le vindea celor care plecau din țară și aveau nevoie de un astfel de test negativ. Bărbatul cerea 300 de lei pentru actul falsificat.

Polițiștii bucureșteni l-au reținut pe bărbatul de 51 de ani din judeţul Vâlcea în urma unor percheziții domiciliare. În acest dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic şi uz de fals mai este cercetat un alt bărbat, în vârstă de 44 de ani, care îl ajuta pe primul.   

Un test negativ COVID costa 300 de lei   

„Din datele şi probele administrate în cauză în perioada februarie 2021 - prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 51 de ani ar comercializa persoanelor interesate, în special celor care doresc să călătorească în afara ţării, contra sumei de 300 de lei, buletine de analiza medicale falsificate cu rezultatul negativ privind virusul SARS-COV-2”, a anunțat Poliţia Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2021 – prezent, bărbatul de 51 de ani a comercializat mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăţi. Documentele ar fi fost întocmite şi transmise acestuia de către bărbatul de 44 de ani. Acesta din urmă este cercetat în stare de livertate.

Totodată, de la o agenţie de turism au fost ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor. 

 

Citește și: 

 

Teste PCR false pentru turiști. O agenție de turism a fost prinsă că oferea rezultate negative contra cost

 

Teste Covid posibil false, descoperite de polițiștii din Vrancea în urma unor percheziții

Loading...
 
 

Citește și