Teste PCR false pentru turiști. O agenție de turism a fost prinsă că oferea rezultate negative contra cost

test-pcr-fals.jpg

Așa arată testul PCR fals eliberat de agenția de turism
Așa arată testul PCR fals eliberat de agenția de turism
Foto: Poliția Capitalei

O agenție de turism din București a fost prinsă de polițiști că falsifica teste PCR. În costul călătoriei, reprezentantul societății elibera rezultate negative în numele unei clinci din Tulcea, care nu avea habar că era folosită în asemenea situații. Administratora agenției s-a ales cu dosar penal pentru fals în înscrisuri și zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii legii de la Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, pe 5 aprilie, un mandat de percheziție la punctul de lucru al unei agenții de turism.

Potrivit datelor obținUte de Click!, este vorba despre Oz Travel Consult SRL al cărei administrator este Balea Laila Izabella, de 33 de ani.

Teste PCR false pentru turiști. O agenție de turism a fost prinsă că oferea rezultate negative contra cost

Aceasta este acuzată că, din ianuarie și până în prezent, ar fi întocmit 11 buletine false de analize medicale cu rezultat negativ la detecția virusului SARS-CoV-2, contra cost pentru cei doreau să plece în străinătate.

Surse din cadrul anchetei spun că toți cei 11 plecau să muncească peste hotare în state care solicită test negativ la intrarea în țară.

agentie-de-turism-teste-false-pcr.jpg

Administratorul agenției de turism Oz Travel s-a ales cu dosar penal
Administratorul agenției de turism Oz Travel s-a ales cu dosar penal

”Firma de turism susține că valoarea buletinului de analize fals era inclusă în pachetul de servicii oferite fără a individualiza și oferea aceste servicii ilicite nu pentru destinații turistice, ci pentru persoane care voiau sa lucreze afară”, ne-au precizat surse din cadrul anchetei.

Teste PCR false, eliberate în numele unei clinici medicale din Tulcea

Acestea mai spun că testele PCR false erau eliberate în numele unei clinci medicale din Tulcea, care nu știa că este implicată în așa ceva.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale  în cauză.

 

Citește și: 

Doi români și doi bulgari, prinși la graniță cu teste PCR false

31 de români reţinuţi în Spania după ce au prezentat teste PCR false la graniţă

 

 

 

 

Loading...