Asistenta maternală care a crescut-o pe Sorina cere anularea adopției la Tribunalul București

familia-saramat.jpg

familia saramat
Familia Șărămăt, alături de Sorina și de fiica lor adoptată
foto: arhivă personală

Avocatul familiei Șărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, a depus, joi, la Tribunalul București, o cerere pentru constatarea nulității adopției fetiței de 8 ani din Baia de Aramă de către un cuplu de români din SUA, transmite Mediafax.

Avocații familiei fostei asistente maternale care a crescut-o pe Sorina susțin că procedura este ilegală și că adopția s-a făcut pe ascuns. "Voi depune acum la Tribunalul București o cerere pentru constatarea nulității adopției Sorinei Lucan, având în vedere faptul că aceasta a fost ilegal făcută. Vreau să anunț toată țara că la Tribunalul București avem un prieten foarte bun și aceasta este legea pe care ne bazăm și am mare încredere în Tribunalul București. Voi cere anularea adopției față de împrejurarea că, din actele pe care le observați aici, se poate trage concluzia că legea a fost încălcată. Să aveți în vedere că această adopție s-a făcut în mod ascuns, s-a încălcat flagrant articolul 9 din legea 273 /2004, Legea adopției. Față de împrejurarea că lipsesc condițiile de fond, adică opinia minorului, eu consider că această acțiune trebuie admisă", a declarat Ioana Constantin, avocatul familiei Șărămăt, citată de Mediafax.
După depunerea documentelor, avocatul familiei Șărămăt a spus că va depune documentația și pentru suspendarea efectelor adopției, tot la Tribunalul București.

Procurorul general al României a cerut ca Sorina să nu părăsească țara

Joi, Judecătoria Slatina ar urma să decidă dacă Sorina poate pleca din țară împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în SUA. Judecătoria Slatina este a cincea instanță chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt. Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. Procurorul general spunea că speră ca familia adoptivă nu va părăsi țara cu fetița înainte de decizia de la Slatina, deși există o procedură de adopție finalizată.
Procurorul general ceruse și revizuirea deciziei civile din 23 aprilie pronunțată de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei, "solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate". Cererea de revizuire a adopției a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Craiova. Adopția rămâne astfel valabilă. Decizia instanței este definitivă.
Procurorul general solicitase și suspendarea executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de către familia Săcărin. Și această solicitare a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova, în 5 iulie.

Sorina, luată cu mascații de la asistenta maternală

Fetița de 8 ani a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!", dar și cum la un moment dat este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția. Acest caz a generat un val de nemulțumiri legat de modul de intervenție, fetița fiind luată împotriva voinței ei. Asistenta maternală, rămasă fără atestat în luna mai, susținea că nu a refuzat adopția copilei și că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.

Citește și:

Răspunsul categoric al tatălui adoptiv al fetiței din Mehedinți, după ce a fost acuzat de «prelevare de organe»

Soții Săcărin rămân părinții adoptivi ai Sorinei. Decizia Curții de Apel Craiova

 

Loading...

Citește și

  • De câteva zile, povestea Sorinei, fetița din Mehedinți luată din casa asistenților maternali cu mascații, a făcut înconjurul României. Copila de opt ani a ajuns lângă cei care au adoptat-o în mod legal și, conform mamei adoptive, Ramona Săcărin, micuța se comportă normal și încearcă să-și cunoască noua familie. Mai mult, nu ar fi pus întrebări legate de experiența traumatizantă de vineri, 21 iunie.

  • sorina fetita mehedinti alaturi de mama adoptivă

    În luna aprilie a acestui an, soții Ramona și Gabriel Săcărin au obținut dreptul de a o adopta pe Sorina, fetița din județul Mehedinți care a trecut printr-o experiență traumatizantă pentru un copil de doar opt ani: a fost luată cu forța, printre strigăte și vorbe grele, din familia de asistenți maternali în care locuia de câțiva ani. Soții Săcărin au primit o decizie judecătorească definitivă cu privire la adopție și au decis să o pună în aplicare. Au apelat la ajutorul unui procuror și așa au reușit să o aducă pe Sorina în familia lor în care mai există doi copii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1