Răspunsul categoric al tatălui adoptiv al fetiței din Mehedinți, după ce a fost acuzat de «prelevare de organe»

Ultima actualizare:

    Părinții adoptivi ai fetiței din Mehedinți au fost acuzați că doresc să îi preleve organele acesteia Foto: Arhivă personală
Părinții adoptivi ai fetiței din Mehedinți au fost acuzați că doresc să îi preleve organele acesteia Foto: Arhivă personală

În decursul ultimelor zile, internetul a fost martorul unei scene șocante, în care apărea o fetiță minoră care părea „târâtă” cu forța din casa asistentului maternal care a crescut-o, imaginile având un puternic impact emoțional și fiind „digerate” cu greu de privitori. După ce s-au mai calmat apele, s-a aflat în cele din urmă că imaginile în cauză au reprezentat doar o parte de adevăr.

A ieșit la iveală că micuța a fost adoptată de o familie de români care locuiesc în SUA, abia după ce asistentul maternal a refuzat să o adopte pe aceasta, deși i s-a propus varianta respectivă. De asemenea, se vehiculează că minora ar fi fost speriată de către cei care au crescut-o, spunându-i-se că părinții adoptivi o vor pentru a-i preleva organele. Iată declarațiile tatălui adoptiv al Sorinei, care povestește cu lux de amănunte întreaga întâmplare!

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al fetiţei în vârstă de 8 ani luată cu mascaţii de la fosta asistentă maternală care o avea în grijă, respinge categoric acuzaţiile că el şi soţia sa ar fi înfiat copila pentru a-i face transplant de rinichi celelilate fiice ale sale de 11 ani. Bărbatul spune că a depus la anchetatori documente care atestă clar că fata este perfect sănătoasă.

Părinții adoptivi ai Sorinei au fost acuzați că vor să-i preleve organele

„La început, între noi şi familia care a crescut-o pe Sorina a existat o comunicare. Noi chiar le-am propus să ţinem legătura, le-am spus cât de frumos ar fi să ne întâlnim când noi venim în România şi, de ce nu, să îi invităm pe ei în America. Lucrurile au scăpat însă de sub control anul trecut, în momentul în care am fost informat că împotriva mea şi a soţiei a fost depusă o plângere la DIICOT Mehedinţi, în care am fost acuzaţi de trafic de minori şi organe şi de dare de mită“, a declarat pentru Adevărul Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, originar din Craiova şi stabilit de mulţi ani în SUA.

„Mi s-a spus că suntem acuzaţi că intenţia noastră ar fi de a preleva un rinichi de la Sorina, care să ajute la un transplant care ar fi urmat să îi fie făcut fiicei mele celei mari. Atunci, am hotărît să-mi duc copilul la doctor, le-am dus anchetatorilor documentele medicale care atestau că fetiţa mea cea mare nu are nicio problemă de sănătate şi că nu necesită niciun fel de transplant, astfel că acest caz a fost închis”, a explicat tatăl adoptiv al Sorinei. Acesta exclude cu certitudine ipoteza că ar fi dat bani ca să obţină adopţia copilei.

Sorina s-a speriat de cei care au venit să o ducă la familia adoptivă și a fost luată cu forța din casa în care a crescut
Sorina s-a speriat de cei care au venit să o ducă la familia adoptivă și a fost luată cu forța din casa în care a crescut

Sorina a fost luată cu forța din casa în care a crescut

Referitor la imaginile difuzate vineri, 21 iunie, de mass-media, care prezentau modul brutal în care a fost luat copilul de la familia care o avusese în grijă, Gabriel Săcărin a spus că le-a văzut ulterior, pentru că el, soţia sa şi avocatul lor au stat în permanenţă în maşină şi că nu ştie cum au decurs lucrurile. Bărbatul povesteşte că el doar a văzut-o pe procuroare ieşind cu copila în braţe, iar în acel moment a ieşit din maşină şi a luat-o pe Sorina în braţe, dând-o apoi mamei adoptive.„Când a luat-o în braţe soţia mea s-a liniştit pentru că noi eram persoane pe care le cunoştea. Ne mai întâlnisem de 16 ori cu ea până atunci. Soţia mea a alintat-o şi a mângâiat-o tot drumul, iar când am ajuns la Medicina Legală în Craiova Sorina era bine, a comunicat şi cu medicii de acolo şi nu a mai fost nicio problemă“, a spus Gabriel Săcărin.

„Din punctul meu de vedere, domnişoara procuror a avut o misiune extrem de dificilă pentru că legea îi permitea să îi încătuşeze pe cei doi care ţineau fără niciun drept legal copilul, dar a fost suficient de raţională încât să ia exclusiv decizia de a lua copilul de acolo. Dacă îi încătuşa pe părinţi, trauma ar fi fost pentru ambii copii prezenţi, atât pentru Sorina, cât pentru copilul adoptat de familia Şărămăt“, a mai spus Gabriel Săcărin.

Familia Săcărin mai are doi copii, o fetiţă de 11 ani şi un băieţel de patru ani, ambii fiind împreună cu ei în România. „Copiii se înţeleg foarte bine cu Sorina, ieri şi azi s-au jucat împreună. Evident că Sorina mai întreabă de de «mami şi de tati» din Baia de Aramă, dar facem tot posibilul să gestionăm cât mai bine situaţia, îi spunem adevărul, iar până acum am reuşit să o facem să înţeleagă că tot ce am făcut până acum a fost doar pentru binele ei“, a mai spus acesta pentru sursa anterior menționată. 

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net