Anchetă la Craiova! Procurorul nu avea mandat s-o ia pe Sorina cu forța

Ultima actualizare:

    Procurorul Maria Pițurcă, în timp ce o târa pe Sorina
Procurorul Maria Pițurcă, în timp ce o târa pe Sorina

Noi amănunte ies la iveală în cazul fetiței adoptate de o familie de români stabilită în SUA. Avocatul asistentului maternal, care o crește de când s-a născut, spune că există un document ce arată că procurorul a acționat ilegal. Mai exact, nu ar fi trebuit să ia copilul cu forța, ci doar să strângă probe în dosarul deschis privind lipsirea de libertate și rele tratamente aplicate minorului.

Punerea în aplicare a unei sentințe judecătorești nu se face de către procuror, ci de executorul judecătoresc, spune legea. Ceea ce înseamnă că Maria Pițurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, nu trebuia să o ia pe Sorina din casa asistentului maternal care o creștea de când  avea un an.

Și totuși a făcut-o! Iar scenele care arată cum o târăște pe fetiță din casă spre mașină, flancată de mascați, au stârnit reacții pe măsură.

Așa s-a aflat că procurorul nu se afla legal la casa soților Şărămăt, din Baia de Aramă, ca să ia copilul prin orice mijloace, ci doar să percheziționeze locuința.

”Mandatul viza strângerea de probe”

Adrian Toni Neacşu, avocatul Marianei Şărămăt, asistentul maternal, a spus că Maria Pițurcă a folosit mandatul de percheziţie în mod abuziv şi, sub pretextul acestuia, a luat cu forţa şi ilegal fetiţa.

”Mandatul viza strângerea de probe privind mai multe infracţiuni, printre care lipsirea de libertate, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, înşelăciune. Am revizuit o plângere penală pe care un ONG o va depune la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie împotriva procurorului Maria Piţurcă”, a precizat avocatul.

Ce spune soțul asistentului maternal

”Din 2012 avem grijă de ea. Noi am mai luat o fetiță, în aceeași perioadă, dar pe Sorina nu am putut să o înfiem. Judecătorii au hotărât, în 24 aprilie, ca familia din SUA să o adopte. Avocatul L.B., reprezentantul familiei Săcărin, cea care a câștigat procesul, are o soție judecător la Craiova. Este o întreagă caracatiță. Acum două săptămâni a mai venit un avocat din Craiova, C.G. îl cheamă, a cărui soție lucrează, la fel, la judecătoria din Craiova, la școala Sorinei ca să o ia cu forța. Este o mafie”, este de părere Vasile Șărămăt, soțul asistentului maternal.

E anchetă la Parchetul Curții de Apel Craiova

Ca să elucideze situația, procurorul general, Bogdan Licu, a anunțat astăzi, 24 iunie, că la Secția de anchetare a magistraților a fost deschis un dosar penal privind modul în care a acționat procuroarea care a intervenit pentru a o lua pe fetiță din casă și a trimis la Parchetul Curții de Apel Craiova o echipă care anchetează cazul.

Totodată, Licu a spus clar că fetița din Baia de Aramă nu va părăsi țara până când nu se va asigura că îi va fi respectată integritatea fizică, cât și, mai ales, cea psihică.

Soții Săcărin, stabiliți în SUA, au demarat procedurile de adopție în 2015 și pe 23 aprilie 2019 Curtea de Apel Craiova a decis ca ei să devină părinții Sorinei.

Asta deși, judecătorii de la Tribunalul Craiova au respins cererea românilor cu cetățenie americană.

De două luni, aceștia au încercat prin DGASPC Dolj să ia copilul la ei, însă asistentul maternal s-a opus.

Tocmai de aceea, autoritățile i-au desfăcut acestuia, între timp, contractul de muncă, prin care primea lunar câte 2.500 de lei pentru fiecare copil. El mai are în grijă încă o fetiță, tot de vârsta Sorinei.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net