Soții Săcărin rămân părinții adoptivi ai Sorinei. Decizia Curții de Apel Craiova

7-actu-2-sotii-sacarin-2col.jpg

Ramona şi Gabriel Săcărin, părinţii româno-americani ai Sorinei
Citeste tot despre: 

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, vineri, cererea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care Sorina, fetiţa de la Baia de Aramă, a fost adoptată de către un cuplu de români din SUA.

Hotărârea judecătorească de adopţie a Sorinei, fetiţa de 8 ani de la Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie de români din SUA, rămâne valabilă, scrie Ziarul de Craiova, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, magistraţii Curţii de Apel Craiova a respins, vineri, cererea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care fetiţa a fost adoptată de către un cuplu de români din SUA. Cererea a fost făcută de procurorul general Bogdan Licu.

La procesul de vineri s-a prezentat mama adoptivă a Sorinei, alături de mai mulţi avocaţi.

Judecătorul Ionel Grigorie de la Curtea de Apel Craiova a declarat, vineri, pentru News.ro că hotărârea magistraţilor Curţii de Apel Craiova are caracter închis.

”Astăzi (vineri – nr.r) s-a judecat suspendarea hotărârii de adopţie în cazul Sorinei, însă decizia are character închis. Săptămâna viitoare se va judeca revizuirea sentinţei de adopţie, dar şi aceasta are caracter închis”, a declarat Ionel Grigorie.

Interdicția de a părăsi țara încă se judecă

Totodată, la Tribunalul Olt nu a ajuns încă dosarul privind interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, astfel că nu a fost stabilit un termen de judecare.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au declinat către Judecătoria Drobeta Turnu Severin competenţa de soluţionare a solicitării procurorului general interimar, Bogdan Licu, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de opt ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Citește și:

Cazul Sorina se poate repeta: «Am fost sunaţi să predăm fetiţa, de parcă ar fi un sac de cartofi»

Bombă! A apărut familia naturală a Sorinei, care și-a dat acordul din 2016 să o adopte

Loading...
 
 

Citește și

  • De câteva zile, povestea Sorinei, fetița din Mehedinți luată din casa asistenților maternali cu mascații, a făcut înconjurul României. Copila de opt ani a ajuns lângă cei care au adoptat-o în mod legal și, conform mamei adoptive, Ramona Săcărin, micuța se comportă normal și încearcă să-și cunoască noua familie. Mai mult, nu ar fi pus întrebări legate de experiența traumatizantă de vineri, 21 iunie.

  • sorina fetita mehedinti alaturi de mama adoptivă

    În luna aprilie a acestui an, soții Ramona și Gabriel Săcărin au obținut dreptul de a o adopta pe Sorina, fetița din județul Mehedinți care a trecut printr-o experiență traumatizantă pentru un copil de doar opt ani: a fost luată cu forța, printre strigăte și vorbe grele, din familia de asistenți maternali în care locuia de câțiva ani. Soții Săcărin au primit o decizie judecătorească definitivă cu privire la adopție și au decis să o pună în aplicare. Au apelat la ajutorul unui procuror și așa au reușit să o aducă pe Sorina în familia lor în care mai există doi copii.