Alexandru Cumpănaşu şi un fost consilier din Ministerul Economiei se contrazic în declaraţii

Ultima actualizare:

    Alexandru CumpănaşuFoto: arhivă personală
Alexandru CumpănaşuFoto: arhivă personală

Împrumutul de 300.000 de euro pe care Alexandru Cumpănaşu l-ar fi luat de la un fost consilier din Ministerul Economiei este se pare un alt motiv pentru care candidatul înscris în cursa pentru Cotroceni lasă loc de interpretări. În timp ce el spune că l-a achitat în decurs de trei ani, până în 2018, şi l-a trecut în declaraţia de avere, cealaltă persoană susţine că banii au fost returnaţi în 2016.

Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă, s-a împrumutat, în 2015, cu suma de 300 000 de euro de la Alexandru Ferariu, fost consilier și om de televiziune, bani pe care s-a angajat să-i plătească până în 2022. Suma de bani nu apare și în declarația de avere a lui Ferariu la categoria “împrumuturi acordate”.

În timp ce fostul consilier susține că nu a considerat necesar să treacă acest lucru în declarația de avere pentru că suma a fost restitutită în 2016, Alexandru Cumpănașu susține că a dat banii înapoi în 3 ani, până în 2018, și că i-a trecut în declarația de avere depusă la BEC pentru a da dovadă de transparență.

Conform declarației sale de avere, Cumpănașu are o datorie la Ferariu de 300.000 de euro, pe care s-a angajat să o plătească până în 2022. 

"Am achitat împrumutul. M-am reglat cu domnul Ferariu. În vreo trei ani, dacă nu mă înșel. În 2018 cred că era deja achitat. Trebuie să văd și eu ultimele plăți și ultimele chitanțe pentru că aici s-a plătit în foarte multe tranșe. Eu sunt mama transparenței”, a declarat Alex Cumpănașu, pentru mainnews.ro.

Ce avere are Alexandru Cumpănașu

Politicianul are șapte case, trei terenuri intravilane și două mașini. Alexandru Cumpănașu a acâștigat anul trecut 1,1 milioane de lei, deci aproximativ 19.000 euro pe lună, iar soția lui 595.000 de lei, adică aproximativ 10.000 de euro pe lună. Amândoi au câștigat bani din aceleași surse, adică în mare parte din bani publici, potrivit Digi24. Alexandru Cumpănașu și-a declarat în declarația de interese apartenența la Marea Lojă Națională. Împotriva lui BEC a depus plângere pentru suspiciuni de fraudă cu semnături falsificate. Alexandru Cumpănașu a cumpărat două case în 2016 și 2017 și mai are două mașini, dintre care un Mercedes fabricat în 2018. În conturi, politicianul are 260.000 de lei și 17.000 de euro.

Citeşte şi:

Universitatea controversată din Elveţia la care Alexandru Cumpănaşu este masterand

Alexandru Cumpănaşu: «Nu cred că Dincă e criminalul Alexandrei»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net