Mistreţii vânaţi la Balc au murit în perfectă stare de sănătate

Ultima actualizare:

Cele 160 de probe au fost analizate şi finalizate de către patru medici veterinari, delegaţi special la acest eveniment şi care au lucrat atât sâmbătă, cât şi duminică pentru a determina dacă musculatura mistreţilor a fost sau nu parazitată cu trichinella spiralis. Analizele de laborator, efectuate printr-o tehnică mai nouă numită digestia artificială, s-au realizat în Dispensarul veterinar al comunei Balc.

Pe lângă examenul pentru trichinella, s-au prelevat şi probe de sânge în scopul evidenţierii, prin teste serologice, a pestei porcine. Deoarece aceste analize sunt mai pretenţioase şi durează două zile, ele se efectuează în laboratoarele Direcţiei Sanitar-Veterinare din Oradea, iar rezultatele vor fi oferite, per total, marţi dimineaţă. Dacă sunt toate negative, aşa cum presupune medicul Budău în baza experienţei sale, se vor elibera certificatele ce vor permite transportul carcaselor către unităţile de procesare.

Citeşte şiHobby de milionar: vânătoare în mocirlăÎncepe măcelul lui ŢiriacFerenţ: «Anul ăsta, Ţiriac nu m-a invitat la vânătoare!»

"Domnul Ţiriac mi-a spus că le vor trimite mai departe către orfelinate şi case de bătrâni", a precizat dr. Gelu Budău. Până atunci, pe lângă depozitul frigorific de la Balc, cu o capacitate de 40 de carcase, mistreţii - evisceraţi, cu blană, unii doar fără trofee, cu cei mai mari colţi - se păstrează în două maşini frigorifice cu care vor fi transportaţi la Giurgiu, unde există un abator specializat pentru carne de vânat.

Medicul a precizat că a numărat 160 de mistreţi, 36 fiind vânaţi duminică. Cel mai mare mistreţ împuşcat a avut cam 120 de kilograme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net