Statul american în care masca e obligatorie și în aer liber. ”Nu mai putem trece prin acest iad”

coronavirus-new-jersey.jpg

oameni cu masca pe strazile din new jersey
Locuitorii din New Jersey vor fi nevoiți să poarte mască de protecție și în aer liber
foto: Getty Images

Decizie radicală în statul american New Jersey, al doilea cel mai afectat de pandemia de coronavirus după New York. Guvernatorul Phil Murphy a anunţat miercuri un decret care impune purtarea măştilor de protecție faciale în aer liber, atunci când distanţarea socială nu este posibilă.

Democratul Murphy a declarat pentru MSNBC că obligativitatea de a purta mască în aer liber este esenţială pentru a controla răspândirea virusului, în condițiile în care peste 15.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în New Jersey, statul fiind pe locul al doilea după New York în funcţie de numărul total de decese.

”Nu există nicio îndoială că măştile schimbă jocul”, a spus guvernatorul, recunoscând că va fi dificil de pus în aplicare decretul, dar subliniind că statul trebuie să continue progresele făcute în lupta împotriva virusului.

“Am trecut prin iad în New Kersey. Am pierdut peste 15.000 de oameni, am scăzut numărul de cazuri. Numai putem trece prin acest iad”, a spus Murphy, conform Reuters, citat de News.ro.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. SUA, un nou record de îmbolnăviri. 60.000 de cazuri în 24 de ore

Strategia lui Donald Trump pentru al doilea val al epidemiei de coronavirus. ”Nu vom închide țara”

Peste 3 milioane de cazuri de Covid-19 în SUA de la debutul pandemiei

Obligativitatea de a purta mască facială în aer liber este una dintre cele mai restrictive măsuri referitoare la activităţile publice din Statele Unite. Multe state impun purtarea măştilor în spaţiile publice închise şi recomandă utilizarea acestora în aer liber.

Murphy ia măsuri în condiţiile în care numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut puternic în unele state, inclusiv în California, Florida şi Texas, unde oficialii din sectorul sănătăţii avertizează că va avea loc o creştere a numărului de decese provocate de Covid-19, care a ucis peste 131.000 de americani.

Marţi, numărul total al cazurilor de coronavirus din SUA a depăşit 3 milioane, fiind echivalent cu 1% din populaţia ţării.

Loading...

Citește și