Românii blocați pe insula Samothraki, nevoiți să-și abandoneze mașinile. Nava va transporta doar persoane

ferry_grecia_insula_samothraki.jpg

feirbot insula samothraki
Feribotul Saos care făcea legătura între insula Samothraki și orașul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută

Una caldă, alta rece pentru cei peste 1500 de oameni blocați pe insula grecească Samothraki, dintre care sute sunt români. De miercuri, 14 august, se reiau cursele spre continent, însă doar penbtru persoane, nu și pentru mașinile lor.

Mulți turiști au ajuns pe insula din nordul Greciei cu mașinile persoanale, iar acum sunt puși în fața unei decizii dificile: să accepte să plece din Samothraki, dar să-și lase mașinile în urmă, fără a avea vreo informație despre când le pot recuera sau să aștepte ca situația să revină la normal și să poată pleca de de insulă așa cum au venit: cu tot cu automobile.

turisti_blocati_in_samothraki.jpg

turisti blocati in insula samothraki
Sute de români au rămas blocați pe insula Samothraki din nordul Greciei
Foto: Facebook

 

Pentru a rezolva problema cauzată de întreruperea legăturilor cu restul Greciei, autoritățile locale au închiriat catamaranul Andros Jet, o navă rapidă alcătuită din două corpuri de plutire, care va efectua câteva curse între Samothraki și orașul Alexandroupolis din Grecia continentală, în cursul zilelor de miercuri și joi.

Elena Luiza Mihalachi, o turistă blocată în Grecia, a povestit pentru DIGI24: „Nu avem cum să ajungem în România, noi ajungem pe continent și apoi ce facem? Nu avem 500 de euro să dăm la avioane, să ajungem în București. Nu avem ce face pur și simplu. Mâncarea din supermarket se împuținează, este o criză locală si nu mai e mâncare. Situația este cât de poate de serioasă. fără să dramatizez, noi ne-am păstrat calmul, nu murim, suntem în viață, dar totuși este o situație serioasă”.

 

 

Citește și:

VIDEO Mărturia unei românce care a rămas blocată pe insula Samothraki

1.500 de turiști blocați pe o insulă din Grecia! Printre ei se numără sute de români

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...