1.500 de turiști blocați pe o insulă din Grecia! Printre ei se numără sute de români

Ultima actualizare:

    În jur de 1.500 de oameni - greci, români, bulgari, sârbi și francezi - vor să părăsească insulaFoto: Digi24
În jur de 1.500 de oameni - greci, români, bulgari, sârbi și francezi - vor să părăsească insulaFoto: Digi24

1.500 de turiști trec prin clipe de coșmar, fiind blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat.

Pe insulă au izbucnit şi incendii de vegetaţie, care iau amploare. Oamenii se plâng că au rămas fără bani, fără mâncare şi că dorm pe unde apucă. O nouă navă ar urma să vină abia miercuri , scrie presa elenă, potrivit news.ro. În apropiere de port au izbucnit incendii de vegetaţie. Pompierii locali au fost deja anunţaţi că nu vor primi întăriri, tot din cauză că nu există curse.

Situația este una dramatică! În jur de 1.500 de oameni - greci, români, bulgari, sârbi şi francezi - vor să părăsească insula. Şi-au lăsat maşinile în port, ca să aibă şanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni, şi dorm pe unde apucă. Unii şi-au întins corturile, alţii au găsit cazare la suprapreț. De asemenea, primăria a permis unor turişti să doarmă în clădiri ale municipalităţii.

„Ne-am chinuit să căutăm cazări!”

„Problema ţine, de fapt, de mai multe zile şi am aflat puţin câte puţin în ultimele noastre zile de vacanţă. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînţeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin maşini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniţi cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situaţia”, a declarat o româncă blocată pe insulă, citată de Digi24.

În timp ce unii încearcă disperaţi să părăsească insula, alţii vor să ajungă în Samothraki, unde au rezervări. Hotelierii spun că se confruntă cu foarte multe vacanţe anulate. Oficialii greci au anunţat că abia miercuri va veni un feribot rapid care să transporte turiştii. Problema a început, de fapt, acum o săptămână, ând feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri nu şi maşini.

Citește și

Cutremur puternic în Grecia! Locuitorii Atenei au ieșit panicați pe străzi

Halkidiki. Cum arată staţiunea grecească după ce furtuna a măturat tot ce i-a ieşit în cale

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net