VIDEO Mărturia unei românce care a rămas blocată pe insula Samothraki

Ultima actualizare:

    Sute de români blocați pe o insulă din nordul GrecieiFoto: Captură Video Digi24
Sute de români blocați pe o insulă din nordul GrecieiFoto: Captură Video Digi24

Mai mulți turiști au rămas blocați în Grecia, pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat. Dintre aceștia sute sunt doar români, iar mărturiile acestora sunt cutremurătoare.

Ioana Tianu, o româncă aflată în apropiere de insula Samothraki, a povestit la tv, potrivit digi24.ro, care este situaţia în acest moment pe insulă, dar şi cum s-au mobilizat autorităţile din Grecia pentru a rezolva urgenta problemă.

„Nu incendiile de vegetaţie sunt cea mai mare problemă, incendiul a fost stins de aseară. Absenţa feribotului e o situaţie neplăcută, am informaţii că autorităţile au grijă de turişti, le-au oferit locuri de cazare. Sunt cinci taverne în port care oferă mese gratuite turiştilor care au nevoie, fac tot posibilul să le ofere un confort. Mâine, miercuri, sunt trei curse pe zi pentru deblocarea situaţiei”, a povestit Ioana Tianu, potrivit sursei citate anterior.

Mărturia unui turist român blocat de patru zile pe insula Samothraki

“Pe de o parte ni se spune că e vorba despre vânt, care într-adevăr e foarte puternic aici, pe de altă parte, că s-au stricat motoarele feriboturilor, e ciudat să se strice la două în acelaşi timp. Dar, în fine, luăm informaţiile aşa cum sunt, de fapt comunicarea lasa de dorit. Turiştii sunt răspândiţi care pe unde au putut. Unii au găsit cazare, cum e cazul meu, alţii dorm prin maşini, prin corturi. Şanse să existe azi o cursă sunt minime. S-ar putea mâine”, a declarat Sorin Ion. un turist, potrivit știrileprotv.ro.

O româncă blocată pe insulă acuză oficialii greci că au dat informații false:

„Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”, declară o alăt turistă.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net