Putea salva 157 de vieți, dar nimeni nu l-a ascultat! Un pilot etiopian a avertizat asupra riscurilor Boeing 737 Max

Ultima actualizare:

    0 martie 2019. Un avion Boeing 737 MAX cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp de la decolarefoto: Guliver/Gettyimages
0 martie 2019. Un avion Boeing 737 MAX cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp de la decolarefoto: Guliver/Gettyimages

Raportul de peste 400 de pagini realizat de pilotul etionpian Bernd Kai von Hoesslin, din decembrie 2018, putea salva viața a 157 de oameni. Comandatul a atras atenția atunci asupra problemelor tehnice ale aeronavelor Boeing 737 Max. Însă documentul trimis șefilor companiei Ethiopian Airlines a rămas într-un sertar. În martie, un avion Boeing 737 Max s-a prăbușit lângă Bishoftu, Etiopia luând viața a 157 de persoane aflate la bord. Von Hoesslin a analizat cauzele prăbușirii unei alte aeronave Boeing 737 Max, în octombrie, în Marea Java. În tragedie au murit 189 de pasageri.

Șocant! Pilotul Bernd Kai von Hoesslin și-a avertizat șefii printr-un email încă din luna decembrie 2018 asupra riscurilor reprezentate de aeronavele Boeing 737 Max, însă nimeni nu a făcut nimic în această privință. Raportul pilotului a fost realizat la două luni de la tragedia din Marea Java, în care au pierit 189 de oameni. Abia după ce cea de a doua aeronavă Boeing s-a prăbușit în Etiopia, cionstructorul american a luat decizia de a reține la sol aeronavele. Prima companie aeriană care a luat această decizie a fost din China, ulterior Uniunea Europeană și SUA au făcut același lucru. După tragedia din martie, mai multe companii aeriene au trimis aeronavele Boeing 737 Max înapoi companiei constructoare pentru testări și evaluări suplimentare.

Citește și:

A vrut să deschidă uşa avionului în timpul zborului!

Un avion, cu 189 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Indonezia. Nu există supravieţuitori

Raportul care semnala problemele, trimis la 13 decembrie 2018

Pilotul von Hoesslin a analizat în raportul său cauzele care au dus la producerea tragediei din 29 octombrie, când zborul 610 aparținâng Lion Air s-a prăbușit la scurt timp după ce piloții au semnalat că le-au căzut liniile de comunicație cu turnul de control. ”Va avea loc o nouă tragedie cu acest tip de avion”, a scis în decembrie von Hoesslin și le-a recomandat șefilor săi să le semnaleze problemele tehnice ale aeronavei 737 MAX constructorilor de la Boeing. La 10 martie 2019, o altă tragedie avea să șocheze planeta. Raportul pilotului a avut 418 pagini și a devenit obiect de studiu pentru Boeing, după ce compania este pusă la zid de majoritatea transportatorilor aerieni. Modelul Boeing 737 MAX a curmat viața a 346 de victime.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net