O femeie de 50 de ani va deveni cea mai bătrână mamă din Marea Britanie

cea-mai-batrana-mama-marea-britanie.jpg

tracy britten va deveni cea mai batrana mama din marea britanie
La 50 de ani, Tracy va deveni cea mai bătrână mamă din Marea Britanie
Foto: Facebook

La 50 de ani, Tracey Britten va deveni cea mai bătrână mamă din Marea Britanie. Femeia, care este deja mamă a trei copii şi are 8 nepoţi, va naşte peste două luni cvadrupleţi: trei fetiţe şi un băieţel.

Tracey Britten locuieşte în Londra şi este o mămică şi o bunică împlinită. Are nu mai puţin de 8 nepoţi, însă în curând îşi va plimba bebeluşii prin parc. Femeia a cheltuit 7.000 de lire sterline (peste 36.000 de lei) pentru FIV (fertilizare in vitro) în Cipru şi a rămas însărcinată la 50 de ani. Britanica va deveni astfel cea mai bătrână mamă din Regatul Unit.

Femeia va deveni cea mai bătrână mamă din M. Britanie

“În fiecare an mi-am dorit să fac câte un copil. Am ajuns la 50 de ani şi mi-am zis: «gata, o să fac asta!»”, a declarat Tracey, potrivit Daily Mail. Britanica spune că nu ţine cont de părerea celor din jur şi că “nu-i pasă” dacă ei consideră că nu mai are vârsta potrivită pentru a deveni mamă.

„«Eşti o bunică, una care va avea copii» îmi spun ei. Şi ce? Nu voi fi nici prima, nici ultima. Nu arăt şi nu mă simt de 50 de ani. Oamenii pot spune ce doresc. Ei nu mă cunosc, nu-mi ştiu povestea. Atunci când vor vedea patru bebeluşi simpatici îşi vor schimba părerea”, a mai spus viitoarea mămică, potrivit sursei citate mai sus.

Britanica va naşte cvadrupleţi

Tracey (50 de ani) va naşte prin cezariană patru bebeluşi peste două luni. Ea este însărcinată cu trei fetiţe, dintre care două sunt gemene identice, şi un băieţel. Britanica mai are trei copii de 22, 31 şi 32 de ani. Cei trei au făcut-o şi bunică, iar femeia are opt nepoţi, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 11 ani. Pentru a-şi îndeplini visul, Tracey a folosit banii lăsaţi moştenire de mama ei.

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

În 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume. La vârsta de 67 de ani, ea a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, în urma unei fertilizări in vitro, efectuată de prof. dr. Bogdan Marinescu, de la Maternitatea Giuleşti.

adriana-iliescu-eliza.png

adriana iliescu si fiiica ei eliza
Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, alături Eliza
foto: arhivă personală

 

Medicul este, de altfel, şi naşul de botez al Elizei. Trebuie spus că Eliza a fost concepută cu ajutorul unui eşantion de lichid seminal prelevat de la un donator anonim. Acum, Adriana Iliescu are 80 de ani, iar Eliza a intrat anul acesta la liceu.

Adriana Iliescu a deţinut titlul de „Cea mai în vârstă mamă din lume”, până ce a fost devansată de Carmela Bousada, din Spania, care a născut o pereche de gemeni, în 29 decembrie 2006, şi care era cu doar câteva luni mai în vârstă decât ea.

Start la programul de susținere a cuplurilor infertile

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au derulat vara aceasta un program de susținere financiară a cuplurilor cu probleme de infertilitate. E vorba de o sumă de 13.800 de lei, acordată în două tranșe cuplurilor care au o recomandare pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Banii vor fi acordați sub formă de vouchere, iar prima tranșă (4.600 de lei) va intra în posesia cuplurilor acceptate pentru efectuarea tratamentului de stimulare ovariană. În etapa a doua, cuplurile vor primi un voucher în valoare de 9.200 de lei, pentru intevenția propriu-zisă de fertilizare in vitro.

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Bătrână şi bolnavă, pensionara din India, care a adus pe lume în 2008 un bebeluş la vârsta de 70 de ani, şi-a propus să mai trăiască cel puţin 10 ani. Rajo Devi Lohan vrea să fie alături de fetiţa sa când aceasta va împlini 15 ani şi se va mărita.

  • adriana iliescu eliza sarbatori cea mai batrana mama craciun

    În urmă cu mai bine de nouă ani, Adriana Iliescu devenea cea mai vârstnică mamă din lume. La aproape 67 de ani, profesoara din Bucureşti a născut-o pe Eliza, în urma unei proceduri complicate, încheiate cu succes. Anii au trecut, iar micuţa s-a transformat într-o adevărată domnişoară care îşi însoţeşte mama peste tot. Cele două ies împreună la restaurant şi merg la cumpărături.

  • Pe 16 ianuarie 2005, numele Adrianei Iliescu (79 de ani) făcea înconjurul lumii! Asta pentru că femeia, pe atunci în vârsta de 66 de ani şi 320 de zile, a născut o fetiță perfect sănătoasă, devenind oficial cea mai bătrână mamă din lume. Ulterior, locul ei din Cartea Recordurilor a fost luat de o altă femeie, din India, care a născut la 70 de ani.

  • Fotomodelul Roxana Marinescu îşi doreşte să devină mămică, şi nu a unui copil, ci a cincii! Căsătorită de patru luni cu medicul estetician, Viktor Schwarz, tânăra a făcut săptămâna trecută fertilizare în vitro şi aşteaptă acum cu sufletul şi la gură să vadă rezultatul.