Mesajul Papei Francisc, în plină pandemie: «Noi, oamenii suntem temple ale Duhului Sfânt, economia nu este»

papa-francisc-11-01-2018.jpg

papa francisc
Papa Francisc a transmis un mesaj emoționant în plină pandemie
Foto Gettyimages

Papa Francisc a transmis un mesaj emoționant oamenilor din întreaga lume duminică, 31 mai, în cadrul slujbei pe care o susține la finalul fiecărei săptămâni de la fereastră, cu vedere la Piața Sf. Petru. El a subliniat că oamenii sunt mai importanți decât economia și a tras un semnal de alarmă către țările care se grăbesc să relaxeze măsurile pentru a redeschide activitățile din mai multe sectoare blocate de pandemia de coronavirus care a făcut ravagii în întreaga lume.

Papa Francisc a transmis un mesaj important tuturor credincioșilor în timpul cuvântării pe care a ținut-o în timpul prânzului, de la fereastra cu vedere la Piața Sf. Petru. El a subliniat că mai importantă este protejarea sănătății oamenilor decât redeschiderea afacerilor și rederesarea sectorului economic. Potrivit lui atenția tuturor statelor ar trebui să se îndrepte mai mult asupra populației lor și mai puțin asupra economiei care avut de suferit din cauza pandemiei. 

„Vindecarea oamenilor, nu economisirea (banilor) pentru a ajuta economia (este importantă), vindecarea oamenilor, care sunt mai importanți decât economia”, a spus Francisc. „Noi, oamenii suntem temple ale Duhului Sfânt, economia nu este”, a spus el.

papa-francisc1_0.jpg

papa francisc
Anul acesta Papa Francisc a dat binecuvântarea Urbi et Orbi în Piața Sf.Petru lipsită pustie
Foto AFP

Cuvintele papei au fost întâmpinate cu aplauze de sute de oameni din piață, mulți dintre ei purtând măști și respectând normele de distanțare, situându-se la câțiva metri unul de celălalt. Piața a fost redeschisă publicului lunea trecută. În mod normal, zeci de mii de credincioși participă la slujba de duminică, însă pandemia de cotronavirus face imposibilă acest lucru momentan.

Evoluția pandemiei de COVID-19 la nivel mondial 

covid-19.jpg

covid-19
Întreagul mapamond a fost afectat de noul virus
Foto Shutterstock

Circa 6,2 milioane de persoane din toată lumea au fost diagnosticate cu COVID-19, boala infecțioasă provocată de coronavirusul SARS-CoV-2. Din numărul total de pacienți testați pozitiv, peste 371.000 au murit, iar mai mult de 2,7 milioane s-au vindecat. La aceastp oră, pe mapamond există aproximativ 3 milioane de cazuri active, potrivit datelor centralizate de către Worldometer în cursul zilei de duminică, 31 mai. 

 

Citeşte şi

Ea e singura femeie pe care a iubit-o Papa Francisc! A cerut-o de soție, dar l-a refuzat

Cadoul care l-a impresionat pe Papa Francisc! L-a primit de la copiii orfani din România

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1