Cadoul care l-a impresionat pe Papa Francisc! L-a primit de la copiii orfani din România

Ultima actualizare:

    Papa Francisc se află trei zile în România, în perioada 31 mai-2 iunieFoto: Getty
Papa Francisc se află trei zile în România, în perioada 31 mai-2 iunieFoto: Getty

Sâmbătă (1 iunie), în cea de-a doua zi a vizitei Papei Francisc în România, Suveranul Pontif va fi întâmpinat de un grup de 1000 de copii orfani de la Șumuleu Coic. În urmă cu câteva săptămâni, el a fost vizitat de câșiva dintre ei la Vatican, iar acum le întoarce vizita.

Papa Francisc a primit din partea lor un tablou cu pruncul Iisus, format din pozele lor. Se pare că și de această dată i-au pregătit un cadou emoționant. 

„Copiii care au fost la dansul ne-au povestit că a fost foarte, foarte surprins. Deci prima lui reacţie a fost că şi-a făcut cruce. Aceasta statuie este cadoul nostru către Sfântul Pontif, care va fi înmânat de către călugărul şi doi beneficiari ai Fundaţiei Sfântul Francisc. Statuia este din lemn, făcută de un meşter din judeţul Mureş. Hăinuţa copilului Isus este brodata de către fetele, beneficiarele acestui cămin”, a declarat Melinda Balazs, coordonatorul căminului Sfântul Ştefan, potrivit stirileprotv.ro.

Papa Francisc va primi sticle de vin, la Iași

Papa Francisc va mai primi și un album plin cu fotografii vechi ale pelerinajului de la Șumuleu Ciuc. Cea mai valoroasă dintre ele datează din 1898, iar textul este scris în patru limbi, printre care și italiana. Vizita Papei va continua la Iași, unde este așteptat cu multe cadouri. În Piața Palatului, Suveranul Pontif va fi întâmpinat de patru copii care îi vor înmâna buchete de flori. Printre cadouri se numără și o icoană cu Maica Domnului, replică a celei aflate în Sanctuarul din Cacica, județul SUceava. Primarul orașului îi va dărui Papei un tablou cu Palatul Culturii.

„Fiecare detaliu din acest tablou reprezintă o bucată de piatră şlefuită. Sunt zeci de mii de piese ansamblate”, a precizat Mihai Chirica. De asemenea, Papa Francisc va mai primi și patru sticle de vin de colecție, iar fiecare dintre acestea are o semnificație aparte: 1969 - anul în care a fost hirotonit preot, 1992 - anul când a devenit episcop, 2001 - Papa Ioan l-a consacrat cardinal, 2013 - anul când a fost ales papă al Bisericii Catolice. 

Citește și

Fiecare detaliu din acest tablou reprezintă o bucată de piatră şlefuită. Sunt zeci de mii de piese ansamblate”

Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc. De ce și-a acoperit capul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net