Instalații ”catastrofale” la abatorul din Germania unde peste 900 de români s-au infectat cu coronavirus

Ultima actualizare:

    4.000 de români sunt angajați la abatorul din Germania care a devenit un adevărat focar de coronavirusfoto: Shutterstock
4.000 de români sunt angajați la abatorul din Germania care a devenit un adevărat focar de coronavirusfoto: Shutterstock

Inspectorii au găsit nu mai puțin de 1.900 de deficiențe la abatorul Tönnies din Rheda-Wiedenbrück, în landul Renania de Nord-Westfalia, unde peste 900 de români s-au infectat cu noul coronavirus în luna iunie. Printre acestea, mucegai, instalații sanitare ”catastrofale” și lipsa dezinfectanților.

În urma unei inspecţii a condiţiilor de cazare pentru majoritatea angajaţilor est-europeni din focarul de coronavirus de la abatorul Tönnies din Rheda-Wiedenbrueck, s-au consemnat aproape 1.900 de deficienţe, a informat miercuri ministrul sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia, Karl-Josef Laumann, citat de dpa și preluat de Agerpres.Conform raportului prezentat de ministrul Sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia, Karl-Josef Laumann, în Parlamentul landului, la abatorul Tönnies s-au constatat supraaglomerare, mucegai, pericol de cădere, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare "catastrofale", nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului.

Peste 1.500 de lucrători de la Tönnies, majoritatea din Bulgaria, Polonia şi România, au fost depistaţi ca purtători de coronavirus, conform ministrului, citat de dpa și preluat de Agerpres.

Citește și:

47 de români care lucrează la un abator din Germania, infectați cu coronavirus

Numărul românilor de la abatorul din Rheda - Germania infectaţi cu coronavirus a ajuns la 996Miercuri, la trei săptămâni după ce abatorul a fost închis, municipalitatea din Rheda-Wiedenbrueck a anunţat că a permis firmei să îşi reia treptat activitatea. Personalul administrativ - circa 400 de angajaţi - poate reveni la serviciu, dar compania a comunicat că iniţial va fi vorba doar de un număr mic de persoane. "Mulţi dintre angajaţii noştri sunt încă în carantină", a declarat agenţiei dpa purtătorul de cuvânt al Tönnies, Andre Vielstaedte, în seara aceleiaşi zile.

Laumann a precizat că la sfârşitul lui mai au fost inspectate circa 650 de clădiri, unde erau cazaţi 5.300 de oameni. "A fost necesară evacuarea a patru apartamente, din cauza deficienţelor structurale grave şi a pericolelor pentru sănătate", a arătat el.

La 21 iunie, Ministerul de Externe anunța că 1.300 de lucrători de la abatorul de carne al unuia dintre cei mai mari producători din Germania, unde a fost depistat un focar de COVID-19, au fost confirmați cu coronavirus, iar jumătate dintre ei sunt români. Câteva zile mai târziu, numărul acestora ajunsese la 996. La abatorul respectiv sunt angajați aproape 4.000 de români.

image
image
image
image
image
image
justin wood rata wrinkle jpg
stop foto unsplash jpg
geci iarna barbati jpg
man at supermarket jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
printesa iraniana frumusete jpg
pensionar jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net