Numărul românilor de la abatorul din Rheda - Germania infectaţi cu coronavirus a ajuns la 996

Ultima actualizare:

Numărul cetăţenilor români care lucrează la abatorul din localitatea Rheda-Wiedenbrück (Germania) şi care sunt infectaţi cu coronavirus a ajuns la 996, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). La firma respectivă muncesc aproape 4.000 de români.

”În continuarea informaţiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autorităţile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, a transmis, joi, MAE.

Conform sursei citate, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

”De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului general al României la Bonn şi care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaţilor companiei de prelucrare a cărnii, precum şi a contacţilor acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaţilor să fie finalizată până la data de 3 iulie. Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autorităţile locale, în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea un număr de 3.969 de cetăţeni români”, a precizat MAE.

În context, autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la 30 iunie, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcţie de evoluţia situaţiei. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infecţie cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajaţi ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

Până în prezent, la Consulatul General al României la Bonn nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea niciunuia dintre cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective, iar Consulatul ţine legătura cu autorităţile locale, reprezentanţii companiei şi cu cetăţenii români.

Duminică, MAE anunţa că aproximativ 650 de români angajaţi la abatorul din Rheda-Wiedenbrück (Germania) erau  diagnosticaţi cu COVID-19, iar 17 români au plecat din locul în care erau izolaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net