47 de români care lucrează la un abator din Germania, infectați cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Românii infectați cu coronavirus în Germania au o stare de sănătate bună și sunt plasați în carantină
Românii infectați cu coronavirus în Germania au o stare de sănătate bună și sunt plasați în carantină

Cel puțin 47 de români care lucrează la un abator din Germania, sunt infectați cu coronavirus, a anunțat Ministerul Român de Externe. Este vorba despre abatorul Dissen din Saxonia Inferioară.

Autoritățile locale germane au comunicat că în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români, potrivit hotnews.ro.

„Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice”, spune MAE.

Românii de la abatorul din germania infectați cu coronavirus se simt bine

„Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, mai transmite sursa citată.

Abatorul este închis pentru două săptămâni

Autorităţile germane au anunţat vineri că au decis să închidă abatorul de la Dissen, după descoperirea focarului de coronavirus în rândul angajaţilor, transmite Digi24.

Abatorul din localitatea Dissen, nordul Germaniei, funcţiona deja la un nivel redus de activitate după descoperirea anterioară a coronavirusului, au precizat autorităţile din Osnabrueck. Însă, după ce alţi 54 de muncitori de la acest abator au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în cea de-a doua rundă de teste efectuate, autorităţile au decis să închidă abatorul pentru o perioadă de cel puţin două săptămâni.

Germania elimină agențiile de recrutare în industria de prelucrare a cărnurilor

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a anunţat miercuri că Germania va înăspri reglementările din abatoare interzicând subcontractarea activităţilor de prelucrare a cărnii prin agenţii, după ce mai mult de 600 de lucrători din această industrie au fost infectaţi cu noul coronavirus. Conform noilor reglementări, oamenii care lucrează în abatoare trebuie să fie angajaţi chiar de către companie, încheindu-se astfel practica de a-i angaja pe cei 200.000 de lucrători din sector printr-un lung lanţ de agenţii de subcontractare, ceea ce duce la scăderea salariilor.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net