55 de plaje închise în Andaluzia, Spania, din cauza aglomerației

plaja-spania0.jpg

plaja aglomerata in andaluzia spania
Regulile de distanțare socială nu au mai fost respectate pe plajele din Andaluzia, Spania
foto: EPA

Dacă plănuiți să vă petreceți vacanța de vară în Spania, ultimele informații venite din această țară s-ar putea să vă facă să vă răzgândiți. Regiuni întregi din Catalonia au intrat din nou în carantină, din cauza creșterii numărului de cazuri de COoid-19, iar în Andaluzia, autritățile au fost nevoite să restricționeze accesul pe cel puțin 55 de plaje, din cauza aglomerației.

Iar sezonul turistic este abia la început. Autoritățile se așteaptă la o creștere semnificativă a numărului de turiști în această lună, mai ales că, din 10 iulie, britanicii au voie să călătorească în Spania fără obligativitatea carantinei la întoarcere.

Distanțarea socială pare o poveste de adormit copiii pe litoralul din Andaluzia, una dintre cele mai vizitate regiuni din Spania în perioada estivală.

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile au fost nevoite să restricționeze accesul pe cel puțin 55 de plaje, încă de la orele prânzului, pentru că nu mai aveai unde să arunci un ac.

andaluzia-spania.gif

harta andaluzia spania
Toate plajele din Andaluzia au fost luate cu asalt de turiști

 

Aproape 30 de plaje de pe Costa del Sol au fost închise pentru că devenise imposibil să se mai respecte regulile de distanțare socială. Este vorba despre plajele din resorturi foarte populare, precum Benalmadena.

Citește și:

Spania reintroduce carantina și impune restricții severe! Ce regiune este vizată

Un bolnav de Covid-19 din Barcelona, scos la malul mării, după aproape două luni la Terapie Intensivă

Malaga a fost provincia cel mai afectată de această decizie, urmată de Cadiz și Huelva.

În Cadiz, turiștii au fost întorși din drumul spre plaja Zahora la scurt timp după ora 13.30, ora locală, din cauza aglomerației.

plaja-spania.jpg

plaja aglomerata in andaluzia spania
Plajele din Andaluzia, Spania, au fost supraaglomerate la sfârșitul săptămânii trecute
foto: EPA

 

Turișii se pot informa despre aglomerația de pe plaje prin aplicații pe telefoanele mobile sau de pe paginile de internet ale orașelor.

Spania se află pe locul al doilea în topul celor mai vizitate țări din lume, după Franța, și primește peste 80 de milioane de turiși în fiecare an.

250.000 de cazuri de Covid-19 în Spania de la debutul pandemiei

Spania a fost una dintre țările cel mai agrav afectate de pandemia de coronavirus, cu cel puțin 250.000 de cazuri confirmate. Până luni, 6 iulie, în Spania muriseră 28.385 de persoanedin cauza Covid-19. Autoritățile spaniole au impus carantina în toată țara la mijlocul lunii martie și au început să ridice restricțiile la mijlocul lunii mai.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1