Spania reintroduce carantina și impune restricții severe! Ce regiune este vizată

catalonia.jpg

Polițiștii din Catalonia îi verifică pe locuitori
Locuitorii nu au voie să părăsească zona după ora 00:00
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Creșterile alarmante de cazuri noi de Covid-19, după relaxarea măsurilor în întreaga Europă, a determinat autoritățile spaniole să revină la măsuri dure. În Catalonia au fost impuse sâmbătă (4 iulie) noi măsuri de carantină care afectează peste 200.000 de persoane. Perioada de izolare începe la prânz, intrările şi ieşirile din oraş urmând să fie restricţionate. Restricţiile vor viza transporturile şi activităţle comerciale.

Locuitorii din Segria, care include şi oraşul Lleida, nu vor putea părăsi zona de la ora 00:00, dar nu vor fi limitaţi la locuinţele lor, aşa cum s-a întâmplat în carantina din martie.

„Am decis să limităm circulaţia în Segria din cauza datelor care confirmă o creştere semnificativă a numărului de infecţii cu COVID-19”, a declarat preşedintele regional catalan, Quim Torra, potrivit Digi24.ro. numărul de cazuri a ajuns la 3.706 în regiunea Lleida vineri, faţă de cele 3.551 din ziua precedentă.

Circulaţia de la şi spre locul de muncă va fi permisă, însă începând de marţi lucrătorii care intră sau părăsesc zona vor trebui să prezinte un certificat de la angajator. Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus şi 28.385 de decese, fiind una dintre cele mai grav afectate ţări din Europa. Guvernul spaniol a început să ușureze treptat restircțiile. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1