Conducere militară la DSP București. Cine e generalul care a fost pus în funcție

generalul_medic_ionel_paul_oprea-id95598_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Generalul medic Ionel Paul Oprea
Foto: Inquam / Octav Ganea

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti intră sub conducere militară, în urma unei decizii a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. DSP Bucureşti fi coordonată de generalul-medic Ionel Paul Oprea, care a condus temporar şi Spitalul Judeţean Suceava, în această primăvară.

Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti devine prima astfel de structură din ţară care intră sub conducere militară în timpul pandemiei de COVID-19. „Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, l-a desemnat pe secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuţiilor ce le deţine la nivelul Ministerului Sănătăţii, coordonarea activităţii Direcţiei de Sănătate Publicîă Bucureşti până la remedierea deficienţelor constatate la nivelul acestei instituţii. Ministrul Sănătăţii a solicitat secretarului de stat şi continuarea evaluării activităţii acestei instituţii demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica”, anunţă instituţia condusă de Nelu Tătaru.

Cine este Ionel Paul Oprea

Generalul de brigadă medic dr. Ionel Paul Oprea este medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. El a fost șeful secției Chirurgie Generală a Spitalului de Urgență Militar Central, dar și-a desfășurat activitatea și în cadrul Institutului Medico-Militar. În august 2017, ministrul Apărării de atunci, Adrian Țuțuianu, l-a numit șef al Direcției Medicale din cadrul MapN, funcție pe care a deținut-o până în anul 2019.

Generalul Oprea are și experiența frontului, el aflându-se la comanda unor structuri medicale în misiunile ONU din Angola şi Somalia. El a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății ocupând postul vacant lăsat de Nelu Tătaru, desemnat ministru în locul llui Victor Costache. Decizia a fost luată de premierul Orban și publicată în Monitorul Oficial la 31 martie.

ionel-paul-oprea.jpg

Chirurgul Ionel Paul Oprea in blocul operator
Ionel Paul Oprea este noul secretat de stat din cadrul Ministerului Sănătății care va încerca să rezolve criza de la Suceava

 

Citește și:

 

Criză de cadre medicale la DSP. Vor să aducă medici școlari să facă anchete epidemiologice. ”Suntem carne de tun, și atât!”

O femeie cu coronavirus din București a murit în propria locuință! Rudele au stat cu cadavrul în casă 24 de ore

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1