Cine este Ionel Paul Oprea, secretarul de stat desemnat să rezolve situația dramatică de la Spitalul Județean Suceava

ionel-paul-oprea.jpg

Chirurgul Ionel Paul Oprea in blocul operator
Ionel Paul Oprea este noul secretat de stat din cadrul Ministerului Sănătății care va încerca să rezolve criza de la Suceava

Ionel Paul Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, va prelua frâiele Spitalului Județean Suceava, fiind desemnat să rezolve cât mai repede criza fără precedent în care se regăsește unitatea medicală. Reamintim că miercuri seară conducerea interimară a spitalului și-a dat demisa. În locul managerului Florin Filip a fost desemnat doctorul militar col. Daniel Ionuț Derioiu.

Doctorul militar col. Daniel Ionuț Derioiu este de astăzi managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul Ministerului Apărării. Derioiu îl înlocuiește pe Florin Filip, care și-a dat demisia, miercuri seară, de la conducerea unității medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcției. Alți patru specialiști din cadrul Ministerului Apărării naționale sunt la Suceava pentru a ajuta la reorganizarea spitalului.

Cine este Ionel Paul Oprea, cel care va gestiona criza spitalului din Suceava

Generalul de brigadă medic dr. Ionel Paul Oprea este medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. El a fost șeful secției Chirurgie Generală a Spitalului de Urgență Militar Central, dar și-a desfășurat activitatea și în cadrul Institutului Medico-Militar. În august 2017, ministrul Apărării de atunci, Adrian Țuțuianu, l-a numit șef al Direcției Medicale din cadrul MapN, funcție pe care a deținut-o până în anul 2019.

Generalul Oprea are și experiența frontului, el aflându-se la comanda unor structuri medicale în misiunile ONU din Angola şi Somalia. El a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății ocupând postul vacant lăsat de Nelu Tătaru, desemnat ministru în locul llui Victor Costache. Decizia a fost luată de premierul Orban și publicată în Monitorul Oficial la 31 martie.

spitalul-judetean-suceava.jpg

spitalul judetean suceava
Gestionarea proastă a situației create la Spitalul Județean Suceava a transformat orașul în focarul de coronavirus al României

Generalul Ionel Paul Oprea are, începând de joi, o misiune aproape imposibilă și anume aceea de a rezolva, împreună cu noulmanager Daniel ionuț Derioiu, situația dramatică în care se află Spitalul Județean Suceava. 

Reamintim că fostul manager interimar, Florin Filip, și-a dat demisia de la conducerea unității medicale pe motiv că este depășit de problemele existente și nu mai poate face față situației. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1