O femeie cu coronavirus din București a murit în propria locuință! Rudele au stat cu cadavrul în casă 24 de ore

carantina-coronavirus.jpg

coronavirus
Medicii se îmbolnăvesc de coronavirus din cauza expunerii prelungite
Foto: Arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Situație înfiorătoare în Capitală! O femeie bolnavă de coronavirus a murit în propria ei locuință, vineri (3 aprilie). Rudele ei sunt revoltate, după ce nu au reușit să dea de angajații DSP o zi întreagă. Femeia de 66 de ani suferea de diabet şi avea o boală renală, susţine familia.

De dimineaţă şi până după miezul nopţii, au sunat în continuu, dar fără rezultat. Aceștia au mers și la sediul instituţiei, unde au găsit lacătul pe uşă. Problema este că rudele nu se pot apropia de cadavru, iar firmele de pompe funebre nu îl pot ridica dacă nu este sigilat şi dezinfectat. 

Cadavrul trebuie dezinfectat cu un biocid și pus într-un sicriu sigilat

"Era Smurd-ul aici. Au constatat decesul și au spus că este confirmată cu Covid-19. Apoi ne-au trimis la medicul de familie și el a zis că a sunat la DSP și nu răspunde nimeni. Ne-au trimis și pe la Piața Iancului, să vedem, că acolo au ei centrul, ăștia de la DSP, dar era lacătul pus. De n ori am sunat, la toți, și ne-au plasat de colo-colo. Că nu e treaba mea, că e treaba ăluia....", a declarat cumnata bătrânei, potrivit observator.tv. Medicii de pe ambulanţă le-au spus rudelor că ei nu se ocupă cu transportul cadavrelor. Au îndrumat la rândul lor familia către DSP, însă niciun angajat nu a răspuns la telefon. 

Disperaţi, oamenii au sunat şi la o firmă de pompe funebre. Cu toate acestea s-au lovit și aici de un refuz categoric.

Într-un final, inspectorii sanitari au anunţat că vor ajunge în această dimineaţă. Ca să poată fi înhumat, cadavrul trebuie dezinfectat cu un biocid şi apoi pus într-un sicriu sigilat.

 

Citește și

Coronavirus România. Cine este primul cadru medical răspus de COVID-19

Ce se întâmplă cu pacienții din Suceava care nu au coronavirus?

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1