Aici nu a luat nimeni Bac-ul!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Jale mare în rândul absolvenţilor de liceu: unul din trei a ratat examenul de Bac. Au fost depuse zeci de mii de contestaţii în toată ţara, în speranţa că profesorii vor fi mai indulgenţi şi vor mări notele.

Ionuţ şi Adrian sunt extrem de fericiţi zilele acestea: din tot liceul, „Elie Radu" din Capitală, doar ei au promovat examenul de Bac. Nici ei nu au rezultate strălucite, medii de 6,80 şi 6,76, dar suficient cât să obţină diploma. Ionuţ, de 19 ani, a trecut prin emoţii teribile şi a avut de ce: la proba de Română a obţinut nota 5,00, care l-a salvat.

Citeşte şi:

Liceanul de bani gata care a ucis şase oameni a luat 7,38 la BAC

Peste 86.000 de liceeni au ratat Bac-ul

Situaţie fără precedent la BAC, în Capitală: Peste 8.000 de contestaţii

Cele mai tari licee din ţară, după rezultatele de la Bac

O sutime mai puţin şi ar fi picat şi el, la fel ca cei 183 de colegi care au fost declaraţi respinşi. Situaţie la fel de tristă şi la Grupurile Şcolare „Timpuri Noi" şi „Dimitrie Paciurea" din Bucureşti: promovabilitate zero la examenul din acest an.

Gabriela Lungu, directorul Grupului Şcolar „Timpuri Noi" a declarat, pentru ziarul Adevărul, că cei 92 de candidaţi nu s-au pregătit, de aceea au picat toţi la Matematică, iar la celelalte discipline, în proporţie de 80%. La Colegiul „Decebal", doar 47% dintre absolvenţi au avut medie peste 6,00, necesară pentru diplomă.

„Subiectele de la Matematică au făcut ravagii. Profesorii noştri spun că au fost ca pentru olimpiadă. Avem mulţi absolvenţi care au medii de 5,97 sau 5,98 şi au fost declaraţi respinşi, pentru că le lipsesc 2-3 sutimi la medie. În alţi ani, îi salvau probele orale şi cea la Sport", ne-a explicat Angela Bălan, directorul Colegiului „Decebal".

Astăzi, încă se mai corectează lucrările contestate, iar mâine vor fi afişate rezultatele finale. Pentru a îndepărta orice suspiciune de fraudă, lucrările contestate pleacă în ţară ca să fie reevaluate.

Candidaţii de la Colegiul “Decebal” au stat la coadă pentru contestaţii

simeon stalpnicul png

Doar doi tineri de la Grupul Şcolar “Elie Radu” au luat Bac-ul

simeon stalpnicul png

Ura! Mi-am luat diploma la vârsta de 44 de ani

O timişeancă de 44 de ani, a susţinut examenul de Bacalaureat, anul acesta, în rând cu tinerii de 18 ani. Ristiţa Mica s-a căsătorit foarte tânără şi nu a făcut liceul, aşa că a urmat un curs de calificare şi s-a angajat ca şi contabilă.

„Acum, fetele mele au terminat facultatea şi masterul şi m-au convins să fac şi eu liceul. Pentru mine a fost o relaxare, nu mi-a fost greu să învăţ", a spus femeia. La Bac a luat 8.05 şi a spus că cea mai grea probă i s-a părut Chimia.

Timp de patru ani, a făcut naveta din localitatea unde locuieşte pentru a ajunge la şcoală.

Tufă, singurul care a luat examenul

Promovabilitate la Bac de 0,99%. Este performanţa Grupului Şcolar Ştefăneşti-Argeş, de la care un singur elev, din cei 101, a reuşit să ia examenul. Marius-Petrişor Tufă, din comuna Priboieni, a devenit un fel de erou local după ce a demonstrat că nu e tocmai "tufă de Veneţia" şi a trecut de Bac cu media 6.48.

Mai departe, absolventul vrea să meargă la Facultatea de Finanţe Bănci din Piteşti.

simeon stalpnicul png

„Îmi pare rău pentru colegii mei care nu au luat, mulţi au avut probleme la Matematică şi Fizică", a spus Marius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net