Cele mai tari licee din ţară, după rezultatele de la Bac

Ultima actualizare:

Rezultatele parţiale de la Bacalaureat arată că cel puţin 24 de elevi din toată ţara au luat 10 pe linie la toate cele trei probe scrise. Cei 24 de „zecari“ provin de la licee din toată ţara, dar nu şi din Bucureşti. În schimb, Capitala se poate mândri cu trei colegii cu 100% promovabilitate.

Printre liceele cu cele mai multe note de 10 se numără Colegiul Naţional „B.P.Haşdeu" din Buzău, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu" din Craiova şi Colegiul Naţional „Horia, Cloşca şi Crişan" din Alba-Iulia.

Potrivit raportărilor Ministerului Educaţiei, din 217.227 de elevi, aproape 3.800 au avut, de asemenea, note foarte mari, între 9 şi 10. Alţi 7.000 de candidaţi au obţinut medii cuprinse între 7 şi 8. Până la ora închiderii ediţiei, rezultatele parţiale din judeţul Ilfov arătau că cei mai mulţi dintre copiii de aici au luat note cuprinse între 6 şi 6,93.

Cele mai proaste licee din ţară

Şi în acest an au existat licee în care niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Recordul negativ îl înregistrează, anul acesta, Grupul Şcolar Agricol din Smeeni (judeţul Buzău) şi Grupul Şcolar Dan Mateescu din Călăraşi. La Smeeni niciun elev promovat, din cei 63 câţi au intrat în examen, doar doi elevi reuşind note mai mari de 5, iar la grupul Şcolar Dan Mateescu au picat toţi  cei 145 de elevi care au participat la bac.

În judeţul Ialomiţa, cea mai nefericită situaţie se înregistrează la Armăşeşti (unde doar cinci elevi au promovat examenul de bacalaureat) şi la Grupul Şcolar „Mihai Eminescu“ Slobozia (unde din 280 de elevi înscrişi, doar 13 elevi au promovat).

În judeţul Călăraşi, Colegiul Agricol Sandu Aldea are 7 elevi care au obţinut medii de trecere, restul până la 182 fiind respinşi, iar  Grupul Şcolar de Transporturi Auto din Călăraşi are 4 absolvenţi din 190.

În judeţul Buzău, Grupul Şcolar D. Filipescu are o promovabilitate de numai zece procente, Grupul Şcolar Industrial Râmnicu Sărat, cu 115 candidaţi respinşi din 127 prezenţi la examen.

Iată lista cu topul liceelor din principalele oraşe din ţară:Bistriţa-Năsăud: Topul liceelor după rezultatele de la Bacalaureat

Brăila: Promovabilitate la Bac: 73,05%/Vezi aici topul liceelor

Călăraşi: Topul liceelor/ La Grupul Şcolar Dan Mateescu niciun elev nu a luat bacul

Hunedoara: Elevii de la „Decebal” au fost cei mai buni la BAC

Sibiu: O singură elevă a luat 10 la BAC. Vezi aici care sunt primele 10 medii din judeţ

Târgu-Mureş: Liceul Bolyai Farkas este cel mai bun liceu anul acesta

Timişoara: Topul liceelor - Colegiul Bănăţean cel mai bun. Liceul Auto, cel mai slab

Lista este în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net