Tamara Buciuceanu-Botez a murit. Marea actriță avea 90 de ani și probleme cu inima

tamara-buciuceanu-botez.jpg

tamara buciuceanu botez primeste un premiu
Tamara Buciuceanu Botez a fost internată pe 2 octombrie la spitalul Elias
foto: Mediafax

Dimineața a început cu emoții, după ce medicii de la Elias au anunțat că starea de sănătate a actriței Tamara Buciuceanu Botez s-a agravat. Din păcate, cel mai negru scenariu a fost confirmat spre seară: Tamara Buciuceanu-Botez a murit. Actrița avea 90 de ani și a fost răpusă de problemele cu inima.

Tamara Buciuceanu-Botez a murit, marți, 15 octombrie, la Spitalul Elias din București. Actrița fusese internată din data de 2 octombrie, pe fondul unor probleme cardiace, iar în ultima vreme starea ei de sănătate se agravase. Reprezentanții Spitalului au anunțat oficial decesul actriței, care pe data de 10 august împlinise vârsta de 90 de ani. „Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată într-un comunicat.

Tamara Buciuceanu-Botez a murit. A făcut istorie cu rolul lui Isoscel din «Liceenii»

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută pe 10 august 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

tamara_buciuceanu.jpg

tamara buciuceanu botez, mihai constantin
Tamara Buciuceanu-Botez și Mihai Constantin, în ”Liceenii”
foto: captură

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Tamara Buciuceanu-Botez, versuri ca un presentiment

La împlinirea vârstei de 90 de ani, Tamara Buciuceanu-Botez spunea: "Când m-am născut eu, noaptea, doctorul i-a spus mamei: doamnă, e o lumina afara…ca ziua…fetiţa asta o să aibă noroc…o să aibă o stea!", povesteste Tamara Buciuceanu-Botez, în volumul monografic "O viaţă închinată scenei", de Bogdana Darie. Tot la o aniversare, regretata actriță a făcut o declarație emoționantă, ca un presentiment: "Când nu veţi mai mirosi flori de câmp pe scenă seara / Poate vă veţi întreba atunci unde-o fi plecat Tamara?" sunt versuri recitate de actriţă pe scena Teatrului Metropolis, anul trecut, la aniversarea a 65 de ani de la debutul pe scena românească. 

Citește și:

Ce mai fac actrițele din Liceenii? Urmărite de ghinion în dragoste

Ce nu știai despre Tamara Buciuceanu-Botez. E singură de 20 de ani

 

Loading...

Citește și

  • Prieteniile legate pe platourile de filmare ale peliculei ”Liceenii” au rezistat cu stoicism trecerii timpului, dar şi distanţei, având în vedere că Tudor Petruţ, interpretul nesuferitului personaj Şerban, s-a stabilit în America de 27 de ani. Poza cu cei trei actori de succes face furori pe Internet.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1