EXCLUSIV Tamara Buciuceanu a împlinit 90 de ani: «Îmi place că oamenii nu m-au uitat»

tamara-buciuceanu-botez-hp.jpg

Tamara Buciuceanu Botez
Tamara Buciuceanu Botez a împlinit veritabila vârstă de 90 de ani
Foto: Ministerul Culturii

Tamara Buciuceanu Botez, profa de mate „Isoscel” din „Liceenii”, s-a retras din lumina reflectoarelor și la 90 de ani este fericită că lumea o recunoaște pe stradă.

Îndrăgita actriţă de teatru şi film a împlinit sâmbătă, 10 august, respectabila vârstă de 90 de ani, motiv de sărbătoare în familia distinsei doamne. Tamara Buciuceanu Botez și-a inspirat și un nepot să urmeze aceeași carieră, pe actorul Mihai Constantin (54 de ani), interpretul lui Ionică din pelicula „Liceenii”. Actrița ne-a spus ce mai face și cum e viaţa de pensionară.

Tamara Buciuceanu nu mai joacă: „Vreau doar să mă odihnesc!”

tamara_buciuceanu.jpg

Tamara Buciuceanu Botez
Tamara Buciuceanu-Botez a primit o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate artistică din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale
Foto: Ministerul Culturii și Identității Naționale

 

Click! a vorbit cu îndrăgita actriţă Tamara Buciuceanu Botez cu câteva zile înainte de a împlini 90 de ani. În ciuda zvonurilor că ar avea unele probleme de sănătate, interpreta profesoarei de matematică Isoscel în „Liceenii”, aşa cum a rămas în memoria multora dintre noi, a fost receptivă şi ne-a răspuns imediat la telefon. Actriţa părea că abia s-a trezit din somnul de după-amiză şi cu un fermecător accent moldovenesc (este născută în Tighina, Republica Moldova – n.r.), ne-a spus ce mai face. „Sunt aşa şi aşa, merg înainte, nu se poate altfel. Dar sunt bine, sunt pe picioare, acum mă odihnesc acasă. După 66 de ani de teatru, îmi doresc doar să mă odihnesc şi nu mai vreau să joc în alte proiecte. Momentan, nu am nevoie de nimic şi sunt foarte bine. Familia îmi este alături, mă văd cu ei şi cu prietenii şi mă bucur când am musafiri. Ies din când în când din casă să mă plimb și îmi place că oamenii nu m-au uitat”, ne-a spus actriţa.

«„Liceenii” este un proiect pe care îl iubesc!»

fb_img_1565095958749.jpg

Tamara Buciuceanu Botez
Actrița este cetățean de onoare al Capitalei
Foto: Facebook

 

I-am amintit că ne-am întâlnit în culisele serialului „Cuscrele”, realizat de Naţional TV, în care a jucat alături de Draga Olteanu Matei și de regretata Stela Popescu.

„Am jucat cu Draga, o persoană foarte dragă mie, cu care m-am înţeles foarte bine la vremea respectivă. Am lucrat atunci alături de o echipă minunată cu care am făcut cel mai tare proiect de televiziune. Iar «Liceenii» este un alt proiect pe care îl iubesc şi pe care mă bucur să-l revăd pe micile ecrane”, ne-a mai spus Tamara Buciuceanu Botez. Nu am vrut să o obosim foarte tare, aşa că ne-am luat la revedere, cu promisiunea că ne vedem curând. Cumnata regretatului actor George Constantin şi mătuşa lui Mihai Constantin, Ionică din „Liceenii”, actriţa e în continuare iubită şi apreciată de public. Tamara Buciuceanu Botez are un stil de viață dinamic, iar în august 2017, a mers în vacanță la Bran cu prietenii care au publicat imagini pe conturile sociale. Pe 5 aprilie 2018, înainte de Paşte, a primit de la Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti, precum şi Cheia Oraşului. Evenimentul a avut loc chiar acasă la marea artistă care a transformat o ceremonie solemnă într-o întâlnire de suflet, în care amintirile, poveştile de viaţă, necazurile şi bucuriile au ieşit la lumină. „Sunt emoţionată că mi-aţi trecut pragul casei chiar în preajma sărbătorilor de Paşti. Distincţiile pe care mi le-aţi oferit mă onorează şi reprezintă pentru mine un gest deosebit de impresionant”, spunea actriţa anul trecut. În decembrie 2018, doamna comediei româneşti a fost omagiată și pe scena Teatrului Metropolis, alături de actori de seamă. „Doamna Isoscel” i-a avut alături pe Ştefan Bănică jr şi Oana Sîrbu, „elevii” ei din celebrul film „Liceenii”.

gasca_din_liceenii.jpg

Tamara Buciuceanu Botez
Actrița și foștii „elevi” din „Liceenii”: Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Oana Sîrbu și Ștefan Bănică jr
Foto: Arhiva Click!

 

Citește și

Ce nu știai despre Tamara Buciuceanu-Botez. E singură de 20 de ani

De ce a bătut-o Tamara Buciuceanu-Botez pe Oana Zăvoranu când era mică! Cele două sunt vecine

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

 

Loading...

Citește și

  • Vă mai amintiţi de eleva Geta, care se ţinea de năzdrăvănii, în “Liceenii”? Cesonia Postelnicu şi-a păstrat farmecul, deşi anul trecut a schimbat prefixul. Dacă în pelicula de succes se iubea cu Ionică, apropiaţii lor susţin că, în realitate, inima ei bătea pentru Ştefan Bănică Jr, interpretul lui Mihai. Protagoniştii peliculei au rămas prieteni la cataramă.

  • oana sarbu cesonia postelnicu

    Filmul ”Liceenii” se apropie de vârsta de 32 de ani, însă continuă să facă fani în rândul tinerilor telespectatori. Aventurile eroilor interpretați de Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Ștefan Bănică Jr. sau Mihai Constantin fascinează și acum, deși lucrurile s-au schimbat radical în viața liceenilor din zilele noastre. Cât despre actrițele care au jucat rolurile principale, popularitatea adusă de film le-a ajutat în carieră, însă în viața personală au fost urmărite de ghinion.