Ce mai fac actrițele din Liceenii? Urmărite de ghinion în dragoste

oana-cesonia.jpg

oana sarbu cesonia postelnicu
Oana Sârbu și Cesonia Postelnicu în filmul ”Liceenii”
foto: captură

Filmul ”Liceenii” se apropie de vârsta de 32 de ani, însă continuă să facă fani în rândul tinerilor telespectatori. Aventurile eroilor interpretați de Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Ștefan Bănică Jr. sau Mihai Constantin fascinează și acum, deși lucrurile s-au schimbat radical în viața liceenilor din zilele noastre. Cât despre actrițele care au jucat rolurile principale, popularitatea adusă de film le-a ajutat în carieră, însă în viața personală au fost urmărite de ghinion.

În 1986 s-a lansat pelicula "Liceenii", regizată de Nicolae Corjos, după un scenariu de George Şovu. Filmul urmărea poveste de dragoste dintre ”bobocii” Dana şi Mihai, personaje interpretate de Oana Sârbu şi Ştefan Bănică Jr.

Dana, pasionată de șah, și Mihai, interesat de filosofie și matematică, se îndrăgostesc, iar idila lor ingenuă va trece prin multe încercări. Parteneri de aventuri le-au fost Geta și Ionică, interpretați de actorii Cesonia Postelnicu și Mihai Constantin. Filmul a fost foarte bine primit de public şi a fost urmat de "Extemporal la dirigenţie" (1987), "Liceenii Rock'n Roll" (1992) şi "Liceenii în alertă" (1993).

liceenii.jpg

liceenii
Oana Sârbu, alături de colegii din ”Liceenii”, Ștefan Bănică Jr., Mihai Constantin și Cesonia Postelnicu
foto: arhivă Adevărul

 

Oana Sârbu și-a urmat pasiunea pentru muzică

Oana Sârbu (49 de ani), interpreta Danei, nu a profitat de succesul filmului ”Liceenii” pentru a-și construi o carieră în actorie. În afara seriei "Liceenii", Oana a mai jucat în ”Vulcanul stins” (1987). Vedeta și-a urmat însă pasiunea pentru muzică. Deținătoare a trofeului "Steaua fără nume" și a "Premiului Tinereţii" la Festivalul Mamaia, Oana Sârbu s-a căsătorit în 1989 cu compozitorul Virgil Popescu. Relația a fost foarte rodnică în plan profesional, însă cei doi au ajuns la divorț după numai patru ani de căsnicie.

Oana a fost foarte discretă cu viața personală, chiar dacă mai multe voci au cuplat-o de-a lungul anilor cu personaje mondene mai mult sau mai puțin însurate. Singura relație recunoscută și afișată a fost cu realizatorul de televiziune Robert Turcescu. Cei doi au format un cuplu mulți ani, Oana chiar a înfiat un băiețel în timp ce era împreună cu Robert, însă relația s-a încheiat în 2014, înainte de o oficializare în fața ofițerului stării civile.

oana sarbu.jpg

oana sarbu copil
Oana Sârbu, alături de fiul ei, Alexandru Stelian (6 ani)
foto: arhivă Click!

 

Chiar dacă nu a vorbit niciodată de motivele despărțirii, Oana a lăsat să se înțeleagă că la mijloc ar fi fost decizia ei de a se dedica în totalitate fiului ei, Alexandru Stelian (8 ani). "Prioritatea mea în viață e copilul. Dumnezeu mi l-a dat când a trebuit, la 40 de ani. Sunt dedicată lui. Am un băiețel care a venit exact în momentul în care mi-am dorit să fiu mamă - nu mai contează pe ce cale. E o lume extraordinară, pe care n-o pot descrie în cuvinte. Sunt atât de bogată de această personalitate a băiețelului meu, de schimbul de replici pe care-l am cu el, de felul cum crește, de lumea pe care o descopăr cu el", a declarat Oana într-un interviu în care descria experiența de mamă.

Cesonia Postelnicu, actriță de succes

Cesonia Postelnicu (49 de ani) a debutat cu rolul Getei din "Liceenii". În 1996 a jucat în "Semne în pustiu" şi în 2002 în "Valsul lebedelor". Fiica actorilor Rodica Mureşan şi Sorin Postelnicu, Cesonia este în prezent una dintre cele mai apreciate actriţe ale Teatrului Naţional, unde joacă din 1994 în spectacole precum  "Ondine", "Bădăranii", "Satana cel Bun şi Drept", "Călătorii cu mătuşa mea", "Femeile savant", "Egoistul" şi "Idolul şi Ion Anapoda".

cesonia_postelnicu.jpg

cesonia postelnicu
Cesonia Postelnicu, pe scena Teatrului Național din București
foto: Teatrul Național

 

Iubita lui Ionică în ”Liceenii”, personajul interpretat de Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu a avut o relație în culise cu Ștefan Bănică Jr. este vorba despre o poveste d edragoste ținută la secret, despre cre puțină lume știe și pe care protagoniștii nu au recunoscut-o niciodată.

Actrița a fost căsătorită o singură dată, în 1997, cu Emilian Simion. Din păcate, a fost părăsită de partenerul ei de viață in 2005. Băiatul cuplului, Matei (15 ani) a ales să locuiscă împreună cu tatăl său.
 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1