Tamara Buciuceanu-Botez rămâne la Terapie Intensivă, în Spitalul Elias. De ce nu o externează medicii

tamara-buciuceanu-671907l.jpg

tamara buciuceanu
Tamara Buciuceanu este la spital
Foto Cinemagia

Tamara Buciuceanu-Botez se află în continuare internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din București. Medicii spun că o vor muta, zilele următoare, în salon. În acest moment, starea de sănătate nu îi permite externarea.

Medicii spun că Tamara Buciuceanu-Botez (90 de ani) este în evoluție favorabilă, însă având în vedere afecțiunile de care suferă și vârsta, este mai bine să fie ținută, în continuare, sub supraveghere medicală.  

”Doamna Tamara este încă în terapie internsivă . Este cu evoluție favorabilă, dar o mai ținem în terapie intensivă măcar azi (luni, n.r). Apoi o să o mutăm la salon. Nu va fi externată din spital”, a precizat pentru Click! Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

Actrița a ajuns, miercuri, la Spitalul Elias din Capitală,  în urma unor probleme cardiace mai vechi, care însă în ultimul timp s-au agravat.

Reprezentanții spitalului Elias au confirmat pentru Click! faptul că actrița se află în îngrijirea lor. ”Este de ieri (miercuri n.r.) în Terapie Intensivă. Dânsa vinde periodic la control în spitalul Elias. Acum a apărut o acutizare a unor probleme cardiace mai vechi. Acum este un pic mai bine. De ieri până azi evoluția este lent favorabilă, nu este intubată, nu este comatoasă, este conștientă, vorbește, dar va rămâne internată în spital câteva zile și poate chiar la Terapie Intensivă până la rezolvarea pe cât se poate a problemelor”, a declarat, joi, pentru Click! dr. Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită "Doamna comediei româneşti", Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din "Cuibul de viespi", în regia lui Horea Popescu, Chirița din "Chirița în provincie", în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din "Liceenii", în regia lui Nicolae Corjos, scrie digi24.ro.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: 

EXCLUSIV Tamara Buciuceanu a împlinit 90 de ani: «Îmi place că oamenii nu m-au uitat»

Ce nu știai despre Tamara Buciuceanu-Botez. E singură de 20 de ani

Citește și

  • Oana Zăvoranu este un personaj foarte vocal și nonconformist și se pare că așa a fost încă de pe vremea când era doar o fetiță. Vedeta a povestit despre momentele amuzante din copilărie, în care prefera să se joace într-un mod puțin mai diferit decât cel al prietenilor de vârsta ei. Oana a dezvăluit, de asemenea, și faptul că „șotiile” ei o băgau adesea în bucluc, luând bătaie la un moment dat chiar de la actrița Tamara Buciuceanu-Botez.

  • Este una dintre cele mai mari actriţe pe care le-a dat România, cu o carieră de peste 65 de ani, fiind sărbătorită la finalul lui 2018 pentru întreaga ei carieră. Tamara Buciuceanu-Botez, căci despre ea este vorba, supranumită „Doamna comediei româneşti“, va împlini 90 de ani peste doar câteva luni, iar publicul şi lumea teatrului şi a cinematografiei nu au uitat-o.