Ce nu știai despre Tamara Buciuceanu-Botez. E singură de 20 de ani

tamara buciuceanu botez.jpg

tamara buciuceanu botez
Tamara Buciuceanu-Botez împlinise 90 de ani pe 10 august
foto: Mediafax

Cea mai iubită profesoară de matematică din istoria cinematografiei a fost dintotdeauna discretă cu viața din afara scenei, iar în ultimii ani prezențele ei publice au fost foarte rare.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929 la Tighina, în Republica Moldova, într-o familie numeroasă. A avut patru fraţi, Nicuşor, Costică, Lizon şi Iulia Buciuceanu, cea care avea să devină una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din România.

Iulia Buciuceanu a fost căsătorită cu actorul George Constantin, cu care a avut un copil, devenit și el peste ani un actor de succes, Mihai Constantin, care avea să-i dea replica mătușii sale în celebra serie ”Liceenii”.

actori liceenii.jpg

actori liceenii
Tamara Buciuceanu-Botez, alături de ”elevii” din ”Liceenii”, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Oana Sârbu și Ștefan Bănică Jr.
foto: arhiva Click!

 

Actriţa Tamara Buciuceanu a fost căsătorită timp de 34 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a decedat în 1996. Cei doi soți nu au avut copii. Actriţa a vorbit foarte rar despre căsnicia ei.

“Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost! Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine şi nu mai sunt: soţul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărţit scena. Nu o să-i uit niciodată şi mă rog ca Dumnezeu să îi aşeze acolo sunt sunt cei drepţi”, a povestit Tamara Buciuceanu-Botez într-un interviu pentru revista Taifasuri.

tamara-buciuceanu1.jpg

tamaa buciuceanu botez
Tamara Buciuceanu-Botez în tinerețe
foto: arhivă personală

 

Tamara Buciuceanu-Botez a rămas în memoria cinefililor români drept interpreta rolului lui Isoscel, profesoara de matematică din seria ”Liceenii”, iar iubitorii de teatru o asociază, inevitabil, cu Coana Chirița, rol interpretat pe scena Teatrului Național din Iași.

Loading...

Citește și

  • oana sarbu cesonia postelnicu

    Filmul ”Liceenii” se apropie de vârsta de 32 de ani, însă continuă să facă fani în rândul tinerilor telespectatori. Aventurile eroilor interpretați de Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Ștefan Bănică Jr. sau Mihai Constantin fascinează și acum, deși lucrurile s-au schimbat radical în viața liceenilor din zilele noastre. Cât despre actrițele care au jucat rolurile principale, popularitatea adusă de film le-a ajutat în carieră, însă în viața personală au fost urmărite de ghinion.

  • Unul dintre cele mai iubite filme româneşti, "Liceenii" a creat o adevărată modă în rândul adolescenţilor, iar actorii din peliculă au fost adoraţi de generaţii întregi. Iată ce mai fac şi cum s-au schimbat după 27 de ani cei cinci actori principali din film.

  • stefan banica jr. liceenii

    Nimic nu este întâmplător în viaţă, iar de asta s-a convins şi Ştefan Bănică jr. Actorul a povestit cum a ajuns să joace în seria „Liceenii”, film care l-a făcut celebru.

  • Actriţa care a interpretat rolul Geta în filmul "Liceenii" rămâne o prezenţă feminină distinsă de fiecare dată când apare în lumina reflectoarelor. Chiar dacă au trecut 30 de ani, de la lansarea peliculei, Cesonia Postelnicu arată la fel de bine şi nu mai este o adolescentă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1