A murit soția lui Tiberiu Ceia. Cei doi au fost căsătoriți 52 de ani: «Nu putem trăi unul fără celălalt»

Ultima actualizare:

    Anca și Tiberiu Ceia au fost căsătoriți 52 de anifoto: arhiva personală
Anca și Tiberiu Ceia au fost căsătoriți 52 de anifoto: arhiva personală

Soția cântărețului Tiberiu Ceia (79 ani) s-a stins din viață ieri, 2 octombrie, după o luptă crâncenă cu o necruțătoare boală. Anca Ceia va fi înmormântată vineri, 5 octombrie, la Timișoara.

Anca Ceia, soția celebrului interpret de muzică populară Tiberiu Ceia, a murit ieri pe un pat de spital din Timișoara. Femeia, cadru didactic la bază, s-a stins din viață după o luptă cu o necruțătoare boală. Soția interpretului de folclor bănățean, în vârstă de 79 de ani, va fi înmormântată vineri în orașul Timișoara, acolo unde a locuit o viață, alături de celebrul artist. Anca și Tiberiu Ceia au un copil, un băiat pe nume Cristian (50 ani), care trăieşte de 22 ani în America, în California. Cristian Ceia este căsătorit cu o americană şi au împreună o fetiţă, pe nume Julia, care va împlini în noiembrie 20 ani. 

Tiberiu Ceia, la emisiunea Iulianei Tudor, de la TVR
Tiberiu Ceia, la emisiunea Iulianei Tudor, de la TVR

Anca și Tiberiu Ceia au fost căsătoriți mai bine de o jumătate de secol, mai precis de 52 de ani. ”În primul rând, am fost doi prieteni foarte buni care se iubeau. Şi, în timp, am ajuns la concluzia că nu putem trăi unul fără altul, că ne completăm. Eram înţelepţi amândoi, dar mai ales soţia mea. Ea era cea care menţinea balanţa. Dacă vedea că eu am o perioadă dificilă şi nu putea să mă ajute din prima, mă lăsa în apele mele. Iubirea noastră din tinereţe s-a transformat într-o prietenie ce nu poate fi spulberată. Aşa că prietenia şi înţelepciunea, mai ales a femeii, sunt ingredientele ce ţin o căsnicie”, declara Tiberiu Ceia în aprilie 2012 pentru revista “Taifasuri”.

Melodia “Frumoasă-i vecina noastră” a făcut istorie

Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940 în Timişoara. Debutul oficial a avut loc în anul 1967, pe scena Operei din Timişoara. După terminarea Liceului „C.D. Loga" din Timişoara, a urmat Şcoala Tehnică Financiară timp de doi ani. Apoi a mers la Universitatea din Timişoara, unde visul sau era să termine Facultatea de Filologie. În 1967 a devenit profesor de limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă", în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi a devenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai.

La meseria de profesor a renunţat după 12 ani, timp în care a fost profesor şi la gimnaziu, şi la liceu. În perioada aceea începuse să fie chemat la spectacole . În 1978 a plecat definitiv din învăţământ. Printre albumele lansate în carieră s-au numărat: ”Mă dusei la Vărădie” - Vinil, Electrecord, , ”Tot așa mă bate gîndul” - Vinil, Electrecord”, ”Doi Voinici din lumea mare” (împreună cu Ion Dolănescu) – Electrecord sau ”Frumoasă vecina noastră” (1998) - CD, Electrecord.

Citește și:

Scrisorile lui Stanca. Dragă Tiberiu Ceia

Sunt nedespărţiţi de 80 de ani. Care este secretul căsniciei lor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
banner înviere png
Ziua memorabilă a început cu formarea celor două echipe, a Curajoșilor și a Iepurașilor Sălbatici
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net