Cum a murit Doru Stănculescu? Andrei Păunescu: ”A căzut în baie! Tragic și stupid”

Ultima actualizare:

    Doru Stănculescufoto: Mediafax
Doru Stănculescufoto: Mediafax

Luni, 23 august, vestea tragică a morții folkistului Doru Stănculescu (71 de ani) a căzut ca un trăsnet peste breasla artiștilor de la noi. Cântărețul a fost găsit dimineața mort în locuința sa, după ce seara fusese la petrecerea nepotului său.

La o zi după ce îndrăgitul folkist avea să părăsească această lume, Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, a dezvăluit, în premieră, care a fost cauza morții lui Doru Stănculescu. „A fost vorba despre o chestiune tragică și stupidă. O căzătură în baie! Culmea, și vă spun asta, chiar pe 23 august, acum nouă ani, tot de la o căzătură i s-a tras și moartea mamei mele, poeta Constanța Buzea! Tot 23 august, în 2012!”, a declarat Andrei Păunescu, pentru DC News.

Andrei Păunescu a dezvăluit că artistul s-ar fi confruntat și cu mai multe probleme de sănătate, însă nu acestea i-ar fi cauzat moartea. „El a avut ceva probleme de sănătate. A fost la Râșnov la un spectacol la sfârșitul lunii iulie, a venit direct la Calafat, la tabăra de folk de la începutul lunii august, cu o problemă medicală care l-a împiedicat să și cânte, deși a fost la Calafat unde am fost și eu. Apoi a mers la București hotărât să-și rezolve problemele de sănătate”, a mai spus Păunescu pentru sursa citată.

„Era un om răzvrătit, făcea numai ceea ce credea”

De profesie arhitect, Doru Stănculescu a debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul „Porțile albastre ale orașului” (1974, regia Mircea Mureșan). Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. Solistul a avut apariții la Televiziunea Română cu melodii precum „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai...”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”. Era membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia.

„De la primul Cenaclu Flacăra la care el a participat, în 17 septembrie 1973, până acum câteva zile când am vorbit ultima oară, practic eu l-am știut acolo, l-am știut prieten, artist... Am fost împreună la Calafat în luna august, am vorbit la telefon mai des ca oricând zilele trecute. Dan Andrei Aldea, care este un geniu al muzicii noastre, spunea că Doru Stănculescu este cel mai mare compozitor român în viață! Asta a spus-o la Sala Palatului, la Cenaclul Flacăra din 2018! Era un om răzvrătit, un om care făcea numai ceea ce credea, un om care nu compunea numai de dragul de a compune și cu care se putea discuta ca de la intelectual de la intelectual", a mai spus Andrei Păunescu.

Cunoscutul cantautor Doru Stănculescu s-a născut la 25 iunie 1950, la Bucureşti, și a decedat luni, 23 august 2021, în apartamentul său din Capitală. Potrivit familiei, artistul va fi înmormântat, cel mai probabil, la Cimitirul Reînvierea din Capitală.

Citește și:

Scrisorile lui Stanca. Dragă Doru Stănculescu,

Doru Stănculescu a murit la 71 de ani. Artistul a fost unul dintre fondatorii Cenaclului Flacăra

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net