Carmen Galin împlinește vârsta de 73 de ani. De ce s-a retras blonda din filmul ”Fram”

carmen_galin_2016_tif.jpg

În 2016, a fost ultima prezență în public a lui Carmen Galin, la TIF, de la Cluj, unde a primit un premiul de excelență
În 2016, a fost ultima prezență în public a lui Carmen Galin, la TIF, de la Cluj, unde a primit un premiul de excelență
FOTO: adevarul.ro

Carmen Galin împlinește pe 14 martie vârsta de 73 de ani. Actrița s-a retras acum 24 de ani și, de atunci, aparițiile blondei din celebrele filme ”Fram”, ”Saltimancii”, ”Tănase Scatiu” au fost tot mai rare. La mulți ani, frumoasă doamnă!

Actrița Carmen Galin a fost admirată, iubită și a avut un succes imens la public. O femeie frumoasă, sensibilă și foarte talentată. A ridicat nivelul multor filme prin prezența și rolurile ei, spun cineaștii. 

Colegii de breaslă spun despre actrița Carmen Galin că este un fel de Greta Garbo. Ambele s-au retras în plină glorie, fără multe explicații. Carmen Galin a fost nevoită să renunțe și la iubirea vieții ei.

Carmen Galin, biografia

  • Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946, la Iași. A intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe un loc.
  • A fost remarcată imediat pentru sensibilitatea sa și, la 20 de ani, era distribuită într-un rol în filmul de referință ”Diminetile unui băiat cuminte”. A mai avut apoi câteva roluri importante, iar la 28 de ani este distribuită în rolul Laura din filmul  ”Ilustrate cu Flori de Cîmp”.

ilustrate_cu_flori_de_camp_1975-carmen_galin-carmen_galin_a_terminat_facultatea_ca_sef_de_promotie_si_a_avut_succes_inca_de_la_inceputul_carierei.jpg

Carmen Galin intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe un loc
Carmen Galin intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe un loc
FOTO: cinemagia.ro

Filmele de succes în care a jucat în următorii ani sunt de referință în cinematografia românească: ”Tănase Scatiu”, ”Mere roșii”, ”Iarna bobocilor”, ”Profetul, aurul și ardelenii”, ”Pruncul, petrolul și ardelenii”, ”Fram”, ”Saltimbancii”. Ultimul film în care a jucat Carmen Galin a fost în 1994, ”Trenul din zori nu mai oprește aici”. Apoi a dispărut, s-a retras definitiv.

pentru_rolul_din_saltimbancii_carmen_galin_a_invatat_sa_sara_la_trapez.jpg

Pentru rolul din ”Saltimbancii”, Carmen Galin a învățat să sară la trapez
Pentru rolul din ”Saltimbancii”, Carmen Galin a învățat să sară la trapez
FOTO: cinemagia.ro

De ce s-a retras Carmen Galin

Carmen Galin s-a retras brusc din viața publică, în 1995. Era fără precedent în România, de aceea a fost comparată cu Greta Garbo, și ea retrasă subit, la doar 36 de ani, deși era o mare vedetă.

”Într-o bună dimineaţă, pe data de 2 mai 1995, am urcat la direcţie şi mi-am pus demisia pe masă. Era Fănuş Neagu director şi noi luasem un premiu foarte mare la un festival cu «Steaua fără nume». Acel premiu consta şi într-o sumă de bani. Şi sincer colegii mei erau supăraţi şi întrebau de ce nu se întâmplă ceva cu acel premiu. Şi m-au făcut să înţeleg că eu sunt singura care pot să mă duc să întreb. Am fost imediat bruscată cu «Numai bani nu-ţi lipsesc ţie» şi eu am spus că eu trebuie să mă duc la colegii mei să le dau un răspuns ce s-a întâmplat cu banii. Şi mi s-a răspuns foarte urât: «Şi ce vrei, dragă, să-mi pun acuma pe piept că nu mai sunt banii? ». Aşa, la modul ăsta, m-a luat cu tovărăşică. Săracul, e şi mort acum, dar aşa a fost. Mi-am dat demisia pe loc. Inițial, am plecat la mare şi de-atunci nu m-a mai văzut nimeni vreo zece ani”, a povestit în 2016 actrița Carmen Galin, pentru ziarul Adevărul. În 2016, a fost ultima prezență în public, la TIF, de la Cluj, unde a primit un premiul de excelență.

Carmen Galin, marea iubire

Carmen Galin a fost căsătorită cu Dan Pița timp de 20 de ani.

”Eram foarte cunoscută când l-am cunoscut pe Dan Pița. Era un om tânăr, dar mi-aduc aminte că avea părul puțin alb pe la perciuni. Am făcut o călătorie împreună și pe urmă nu ne-am mai despărțit niciodată 20 de ani. De câteva ori, lui i s-a spus domnul Galin!”, a povestit Carmen Galin. După despărțire, au rămas în relații bune. Și totuși, de ce s-au despărțit? Galin spune că regimul comunist a contribuit din plin. Regizorii nu aveau voie să-și promoveze soțiile și încă multe altele.

”Noi neavând copii nu puteam pleca împreună în străinătate, pentru că n-aveam ce să lăsăm aici”, a completat actrița, într-un interviu mai vechi.

Carmen Galin a mai fost căsătorită timp de 18 ani cu milionarul Dan Schneider, decedat în 2013, care i-a lăsat întreaga avere. Dan Schneider a fost unul dintre primii români multimilionari în dolari, fiind unic importator de Coca Cola sau cafea Alvorada.

Cum trăiește acum Carmen Galin

”Am avut 28 de căței, majoritatea maidanezi, am avut arici, ariciul Petrică, cu care vorbeam, vorbesc cu păsările de la mine din curte, care vin după mine, îmi zboară pe la ureche și puii lor la fel.”

”N-am straturi de roșii, dar am, în schimb, foarte multă iarbă în curte.”

”Mi-am făcut un chioșc în curte, un fel de teatru foarte mic.”

”Am avut momente când simțeam că nu-mi găsesc cuvintele. Pentru că vorbeam foarte mult cu mine, dar cu ceilalți nu. În mine era o gălăgie îngrozitoare.”

”Am avut momente ceva mai grele în viață și lungi perioade în care n-am râs. Eu sunt un om care râde numai când simte.”

Sursa: Adevărul, TVR

Loading...