Scrisorile Gretei Garbo, supranumită "Sfinxul suedez", scoase la licitaţie

greta_garbo_by_klimbims-d66g4jw-e1444943642765.jpg

Foto
Greta Garbo, o apariţie atemorală
Foto: goodreads.com

Treizeci și șase de scrisori scrise de Greta Garbo, care scot la iveală singurătatea de care suferea una dintre cele mai enigmatice actrițe de la Hollywood, vor fi vândute în cadrul unei licitații organizate de Sotheby's la Londra, la data de 12 decembrie, informează AFP, citat de Agerpres.

Greta Garbo a fost una dintre cele mai apreciate actriţe de la Hoolywood, cunoscută pentru apariţiile sale feerice şi pentru atitudine rece, similară celei avute de Marlene Dietrich. Tocmai această atitudine şi faptul că rareori era văzută zâmbind i-a atras supranumele de Sfinxul Suedez. Era o fire puţin comunicativp, tocmai de aceea există foarte puţine interviuri cu ea. La zeci de ani de la moartea acesteia, treizeci şi şase de scrisori scrie de ea către o bună prietenă au ieşit la lumină, iar cuvintele Gretei sunt de-a dreptul sfâşietoare. Ea i-a scris confidentei sale despre sungurătatea despre care o simţea şi despre faptul că celebritatea pe care o avea nu îi aducea o urmă de fericire. Îşi dorea constant să nu mai simtă presiunea celebrităţii apăsându-i atât de puternic pe umeri.

57e53512c03c0e39a038d376.jpg

Foto
Greta Garbo detesta să primească atenţie din partea presei
Foto: goodreads.com

Actrița îi povestește prietenei sale în peste o sută de pagini despre singurătatea sa, despre depresia de care suferea, dar și despre dorul de casă și dorința de a scăpa de industria filmului și de propria sa celebritate. "Sunt aproape întotdeauna singură și vorbesc cu mine însămi. Conduc până la plajă pentru a mă plimba și este întotdeauna minunat. Însă asta este tot", scria ea în 1939 din Beverly Hills, California, unde locuia la acel moment, potrivit Agerpres.

Prestaţiile sale de pe ecran au contrastat întotdeauna cu modul în care se comporta în viaţa privată. Era foarte retrasă şi refuza să acorde interviuri. Nu dadea interviuri, nu vorbea despre viata ei privata. Intr-o rara declaratie pe care a oferit-o reporterilor a spus: „Ma exprim doar prin rolurile mele, nu in cuvinte, si de aceea incerc sa evit sa vorbesc cu presa.” A dus o viaţă tristă, marcată de singurătate şi gânduri negre.

541c3cc4e63d0_50262.jpg

foto
Greta nu a fost căsătorită şi nu a avut copii
Foto: goodreads.com

Afirma,în glumă: „Nimeni nu vrea să fie cu mine. Nu ştiu să gatesc.” -Chiar dacă s-a retras prematur din lumea filmului, la doar 36 de ani, ea va rămâne un simbol al eleganţei şi al devotamentului faţă de dezvoltarea culturii. O personalitate închisă, interiorizată, care continuă să fascineze generaţii.

Cele mai interesante declaraţii ale Gretei Garbo

Viaţa ar fi minunată dacă am şti ce să facem cu ea.

Nu vreau să fiu singură, vreau să fiu lăsată în pace.

Am iubit întotdeauna melancolia, şi când mergeam la şcoală îmi plăcea să fiu singură.

O binecuvântare este o binecuvântare. Nu contează că eşti căsătorită sau singură.

Aparent există o lege care guvernează toate acţiunile noastre, de aceea niciodată nu fac planuri.

 

Loading...

Citește și