Amenzi pentru Orban și colegii miniștri. De ce a luat Raluca Turcan cea mai mică amendă dintre ei

guvern-birou-alcool1.jpg

Apropiere socială, alcool și tutun în biroul lui Ludovic Orban
foto: Facebook / Rodica Nassar

Cinci membri ai Guvernului au fost amendaţi ca urmare a fotografiei apărute în spaţiul public în care premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi miniştrii Lucian Bode, Virgil Popescu şi Bogdan Aurescu nu aveau mască de protecţie, iar unii şi fumau, într-un birou din clădirea Guvernului. Poza virală a fost făcută cu ocazia zilei de naştere a premierului. Toate amenzile au fost achitate.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat că a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru cinci membri ai Executivului. Conform Poliţiei Capitalei, doi membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis. În imagine, cei care fumează sunt premierul Ludovic Orban şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu.
”Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară”, anunţă poliţiştii. Conform fotografiei difuzate pe reţelele sociale, acestea sunt ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Economiei Virgil Popescu.

Raluca Turcan, 1000 de lei amendă că a ținut masca sub bărbie

A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător.  Persoana la care se referă comunicatul Poliţiei Capitalei este vicepremierul Raluca Turcan, care are mască, doar o poartă sub bărbie. Toate amenzile au fost achitate prin Ghiseul.ro, anunţă reprezentanţii Executivului. Sîmbătă, Guvernul a anunţat că premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise. "Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă", a transmis Guvernul.

Citește și:

Cine ar fi făcut poza cu șprițul din biroul lui Orban. Când a avut loc cheful şi cine sunt persoanele care nu apar în imagine

Consilierul lui Orban explică poza cu șprițul: "Prea o fac unii de sfârşitul lumii! Le fierbe pipota de satisfacție"

Loading...

Citește și