Cine ar fi făcut poza cu șprițul din biroul lui Orban. Când a avut loc cheful şi cine sunt persoanele care nu apar în imagine

raluca_turcan_ludovic_orban_si_bogdan_aurescu-7540163-mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

Raluca Turcan, Ludovic Orban și Bogdan Aurescu apar toți 3 în poza de la șpriț
foto: Mediafax

Încep să se rezolve din necunoscutele care gravitau, vineri seara (29 mai), în jurul pozei cu șprițul din biroul lui Ludovic Orban. Cine a făcut fotografia? Când și cine mai era în încăpere?

Poza devenită virală ar fi fost făcută de unul dintre liberalii din încăpere, „mare susţinător al familiei tradiţionale“ şi apropiat al taberei anti-Orban din PNL, susţin surse politice pentru Adevărul. Petrecerea de la Palatul Victoria a avut loc luni, 25 mai, când Ludovic Orban a împlinit 57 de ani. Consilierii premierului Orban i-au organizat o petrecere-surpriză, chiar la Guvern, la care au participat mai mulţi miniştri şi parlamentari PNL. „I-am cumpărat un tort şi apoi am stat la o bere. Au fost şi unii liberali care au cerut funcţii, dar au fost refuzaţi. Unul dintre ei, mare susţinător al familie tradiţionale, a făcut pe ascuns poza. Nu se numără printre apropiaţii premierului în PNL, ba dimpotrivă, e în tabără adversă”, susţin sursele Adevărul.ro.

În momentul realizării fotografiei, în încăpere se mai aflau, potrivit informaţiilor obţinute de Adevărul, Ionel Dancă, purtător de cuvând al Guvernului şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Adrian Oros, ministru al Agriculturii, şi deputatul liberal Ben-Oni Ardelean.

ionel-danca-_despre-prelungirea_starii-de-urgenta.jpg

Ionel Dancă
Ionel Dancă este șeful Cancelariei premierului Orban

Ludovic Orban dă vina pe „chelner“ 

Întrebat de Libertatea dacă imaginea ar fi fost publicată de Ionel Dancă, premierul a negat: „Nu este adevărat. Ăsta este un fitil băgat în jurul fotografiei“ şi a spus că poza putea fi făcută de persoana care a servit băutura şi mâncarea. „Primii care au difuzat sunt Vasilcoiu (n.r. – fost purtător de cuvânt al ministerului muncii în mandatul Liei Olguţa Vasilescu – PSD) şi Orlando Teodorovici (n.r. – fost ministru al Finanţelor şi fost vicepreşedinte al PSD). Nici nu vreau să mă gândesc cine a făcut-o. Mai rămân 3-4 oameni. Eventual, cine ne-a servit putea să facă poza“, a declarat Ludovic Orban.

guvern-birou-alcool.jpg

În imagine apar 6 persoane, deși la terase vom avea voie să stăm maxim 4, dacă nu facem parte din aceeași familie
foto: Facebook / Rodica Nassar

Povestea fotografiei care a devenit virală

Fotografia a fost distribuită pe Facebook de Cristian Vasilcoiu, fost consilier al Liei Olguța Vasilescu, de Rodica Nassar, fost deputat PSD, dar și de fostul vicepreşedinte PSD Eugen Teodorovici. În imagine apar Lucian Bode, ministrul transporturilor, cu două pahare de șampanie în față, Raluca Turcan, vicepremier în guvernul Orban, premierul Ludovic Orban, care fumează și care are un pahar de bere în față, Virgil Popescu, ministrul economiei, cu un pahar de whiskey în mână și Bogdan Aurescu, ministrul de externe, care fumează un trabuc. Cu mănuși. E de remarcat că au avut grijă să nu lipsească gheața pentru whisky, frapiera fiind poziționată în dreptul ministrului Bode. Demnitarii încalcă mai multe reguli:  fumează în spaţiu închis, consumă alcool în instituţii publice, nu respectă distanţarea socială şi nici nu poartă mască. 

Citește și:

Consilierul lui Orban explică poza cu șprițul: "Prea o fac unii de sfârşitul lumii! Le fierbe pipota de satisfacție"

Reacţia lui Orban după ce a băut şi a fumat alături de miniștri, în biroul de la Guvern: "Şi ce să fac? Asta e!"

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1