De ce a refuzat Rihanna să cânte la Super Bowl 2019

rihanna-concert-londra-2012.jpg

rihanna concert londra 2012
Rihanna a refuzat să cânte la Super Bowl 2019
Foto: Guliver/ Getty Images

Super Bowl a devenit de-a lungul anilor cea mai urmărită competiţie sportivă a anului în SUA, iar vedetele care urcă pe scenă în pauza mecilor fac show-uri memorabile. Ultima artistă curtată este Rihanna, care, surpriză, a spus pas. Cântăreaţa a refuzat să cânte la Super Bowl 2019 în semn de solidaritate cu jucătorul Colin Kaepernick.

De ce a refuzat Rihanna să cânte la Super Bowl 2019

Rihanna a refuzat invitaţia de a cânta la Super Bowl 2019, în semn de solidaritate cu jucătorul Colin Kaepernick, scrie news.ro, care citează BBC. NFL şi reprezentaţii Rihannei au refuzat că comenteze informaţiilor conform cărora cântăreaţa a refuzat invitaţia de a cânta în pauza Super Bowl. În locul Rihannei, recitalul de la pauza meciului programat la Atlanta în 3 februarie 2019 va fi susţinut de Maroon 5.

Cine este Colin Kaepernick

Colin Kaepernick (30 de ani), fost jucător de fotbal american timp de şase sezoane la San Francisco 49ers, a devenit cunoscut în SUA după ce a pus genunchiul în pământ în 2016, în timpul imnului naţional, pentru a manifesta împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei faţă de comunitatea de culoare din SUA.

Colin-Kaepernick-jucator-NFL.jpg

Colin Kaepernick Jucător de fotbal american
Jucătorul de fotbal american, Colin Kaepernick
Foto: Guliver/ Getty Images

 

Donald Trump a fost iritat de gestul lui Kaepernick, considerându-l lipsit de respect faţă de drapel şi patrie. Gestul lui Colin Kaepernick a fost imitat apoi de mai mulţi jucători din NFL. Jucătorul a devenit persona non grata pe teren şi nu şi-a mai găsit echipă după expirarea contractului său cu San Francisco la începutul anului 2017.

Super Bowl, cea mai urmărită competiţie sportivă a anului în SUA

Super Bowl-ul, în fotbalul american profesionist, este meciul pentru campionat a National Football League (NFL). Meciul, împreună cu festivităţile alcătuiesc Duminica Super Bowl (Super Bowl Sunday). De-a lungul anilor a devenit cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite ale Americii şi este ca o sărbătoare naţională.

Duminica Super Bowl este a doua mare zi în privinţa consumului de mâncare din America. Drepturile de televizare ale Super Bowl-ului sunt deţinute în fiecare an de o singură televiziune importantă, iar difuzarea anuală este faimoasă datorită celei mai scumpe publicitaţi din an.

în 2018, Justin Timberlake a făcut super-show în pauza de la finala Super Bowl

Loading...

Citește și

  • Canalul Foc a refuzat să difuzeze o reclamă în timpul competiţiei sportive, deşi pentru apariţia ei ar fi încasat aproape 2 milioane de euro.

  • Cea de-a 45-a ediţie a Super Bowl, finala Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), programată duminică, la Dallas, va atrage o audienţă TV record, sumele plătite pentru spoturile publicitare difuzate pe perioada meciului mergând până la 3 milioane de dolari

  • Sute de milioane de oameni din întreaga lume vor fi conectaţi în această noapte la cel mai popular eveniment sportiv din Statele Unite, finala campionatului profesionist de fotbal american. Biletele la meciul dintre Green Bay Packers şi Pittsburgh Steelers au costat între 2000 şi 295.000 de dolari! Super Bowl XLV (ediţia 45) este în direct la Sport 1 în această noapte de la ora 0.30.

  • În afară de disputa din teren, dintre cele mai valoroase două echipe ale NFL, Super Bowl înseamnă şi un "război" între firmele care îşi fac reclamă. Şi, de ce nu, şi unul între agenţiile de publicitate.